Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ρεκόρ Γκίνες για Ελληνα ηθοποιό!

Ο Θωμάς Παλιούρας κέρδισε τον τίτλο του μακροβιότερου ηθοποιού στην ίδια παράσταση.


Μια θέση στα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες κέρδισε ο Θωμάς Παλιούρας! Ο γνωστός ηθοποιός -που αρχικά σπούδαζε ιατρική- συμμετείχε επί έντεκα συνεχόμενα χρόνια στην απολαυστική κωμωδία του Θοδωρή Πετρόπουλου «Σεσουάρ για δολοφόνους», παράσταση που επίσης συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο των ελληνικών ρεκόρ, καθώς παιζόταν στη χώρα μας επί δεκατρία χρόνια. Το έργο (στο οποίο πρωταγωνίστησαν περίπου 50 ηθοποιοί, παίχτηκε 2.600 φορές και το παρακολούθησαν πάνω από 2.500.000 θεατές) έσπασε το ρεκόρ μιας άλλης εκπληκτικής θεατρικής δουλειάς της δεκαετίας του ’70, με τίτλο «Αγάπη μου Ουάουα», με τους Κάκια Αναλυτή και Κώστα Ρηγόπουλου, το οποίο παίχτηκε επί εφτά συνεχόμενες σεζόν.


«Ο τίτλος του ρεκόρ μου είναι “ο μακροβιότερος ηθοποιός στην ίδια παράσταση”. Επαιξα τον αστυνομικό Βαλαβάνη και παρά το γεγονός ότι τα χρόνια είναι πάρα πολλά -από το 2000 έως το 2012-, μπορώ να πω ότι το απόλαυσα, γιατί σχεδόν κάθε χρονιά άλλαζε το καστ των ηθοποιών, αλλά και η ίδια η παράσταση -που είχε interactive στοιχεία- ανανεωνόταν σύμφωνα με την επικαιρότητα» μας λέει ο Θωμάς, που θεωρεί το «Σεσουάρ για δολοφόνους» μία από τις μεγάλες επιτυχίες της θεατρικής καριέρας του.


Ωστόσο το παλμαρέ του, ξεκινώντας από το 1981 που έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα, είναι γεμάτο από συνεργασίες με πολύ καλούς, παλιότερους και νεότερους σκηνοθέτες αλλά και συναδέλφους του, όπως είναι η Ρένα Βλαχοπούλου, η Αννα Καλουτά, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Γιάννης Κακλέας και πάρα πολλοί άλλοι. «Εκτός από μία σεζόν, την περσινή, δεν έχω βρεθεί άλλη φορά χωρίς θεατρική δουλειά» συνεχίζει ο ηθοποιός.


«Επίσης έχω πολλές συμμετοχές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Προσωπικά δεν έκανα ποτέ μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, αλλά τα προβλήματα είναι μεγάλα γύρω μου, το βλέπουμε όλοι μας ότι επικρατεί μεγάλη ανέχεια στους συνανθρώπους μας, και αυτό με στενοχωρεί πολύ. Εχω σκεφτεί να κάνω κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους από την πλευρά μου ως ηθοποιός και μακάρι να το καταφέρω» συμπληρώνει.


Οι σπουδές στην ιατρική και ο νέος ρόλος


Ο Θωμάς Παλιούρας παίζει φέτος στην παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά» που «ανεβαίνει» στο θέατρο «Αλίκη» με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Υποδύεται ένα γιατρό και, όπως μας αποκαλύπτει, και ο ίδιος στα νιάτα του σπούδαζε ιατρική, αλλά τα εγκατέλειψε στο πέμπτο έτος.


«Οταν παίζω τον γιατρό, έναν ρόλο που τον έχω παίξει και στην τηλεόραση, αισθάνομαι κάπως… περίεργα, γιατί θα μπορούσε να ήταν το πραγματικό μου επάγγελμα. Η ιατρική μού άρεσε πολύ, αλλά είμαι υπερευαίσθητος και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το ακολουθήσω με τον ψυχρό τρόπο που χρειάζεται. Πάντως μου έχει τύχει να προσφέρω τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον άνθρωπο που έχει χτυπήσει ή λιποθυμήσει» τονίζει ο Θωμάς και συνεχίζει: «Δεν με πειράζει όμως που δεν έγινα γιατρός, γιατί και ο ηθοποιός είναι κάτι ανάλογο, θεραπεύει την ψυχή, και μου αρέσει πολύ που κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει».


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...