Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Ενας 13χρονος «Rossi»

Ο Νότης Παπαπαύλου που έχασε τον τελικό του MotoGP Rookies, αν και φαβορί, λόγω τραυματισμού.

Στα 13 του χρόνια, έμπειρος… μηχανόβιος, ο Νότης Παπαπαύλου ρίχτηκε στην παγκόσμια μάχη για το πρωτάθλημα νέων αναβατών ως φαβορί, με πάθος και ικανότητες που θα ζήλευε και ο κορυφαίος αναβάτης Valentino Rossi.


Οι επιδόσεις του την πρώτη μέρα των ημιτελικών απέδειξαν ότι έχει τα φόντα να διαπρέψει, η ατυχία του τραυματισμού του με πτώση ωστόσο του κόστισε το «χρυσό» εισιτήριο στον τελικό. Ο Νότης δεν πέρασε στην κορυφαία δωδεκάδα. Ανακηρύχτηκε όμως από τους συναθλητές του ο «ήρωας από την Ελλάδα», αφού στους τελευταίους και πιο δύσκολους αγώνες έφτανε με την πατερίτσα στη μοτοσικλέτα του!


Οι αγώνες, που έγιναν στην πίστα Monteblanco στην Ανδαλουσία, έριξαν στη μάχη 102 αναβάτες (ηλικίας 12 έως 16 ετών) από 27 χώρες για πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014. Μεταξύ των νεαρότερων αθλητών, ο Νότης ξεκίνησε με στόχο να βάλει στις πίστες την ελληνική σημαία. Και πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μετά την πτώση του κατά διάρκεια της οδήγησης την πρώτη μέρα, αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και τόλμησε να οδηγήσει στις δύο τελευταίες προκριματικές περιόδους.


Ο έντονος πόνος στο αριστερό του πόδι όμως αποδείχτηκε μοιραίος, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποδώσει όπως την πρώτη μέρα, αν και η φανερή του αδυναμία να περπατήσει εξαφανιζόταν ως διά μαγείας μόλις έκλεινε τη ζελατίνα του κράνους του και ανέβαινε στη μηχανή του. Στην τελευταία του προσπάθεια, όπως λέει ο ίδιος, ο πόνος βελτιώθηκε, αλλά η μειωμένη κινητικότητα του αριστερού του ποδιού δεν τον βοήθησε να πετύχει καλούς χρόνους όπως την πρώτη μέρα.
 
«Είμαι σίγουρα λυπημένος που δεν κατάφερα να πάρω την τελική πρόκριση, αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσω την προετοιμασία για την παγκόσμια επιλογή του 2015. Η δύσκολη στιγμή που είχα με την πτώση μου δεν με άφησε να οδηγήσω όπως ξέρω, αφού δυσκολευόμουν πολύ με τη μεγαλύτερη μπότα που φορούσα στο αριστερό μου πόδι στο να κατεβάσω ταχύτητες, ειδικά στο τέλος της μεγάλης ευθείας. Στην προσπάθειά μου αυτή ήταν κοντά μου η οικογένειά μου, αλλά και πολλοί φίλοι από την Ελλάδα και την Ιταλία, που μου έστελναν μηνύματα».


Πώς ανέβηκε στις μηχανές και οι πρώτες διακρίσεις!


«Ασφαλώς και δεν θεωρώ πως είμαι παιδί-θαύμα! Αυτά τα λιγοστά βήματα που έχουν γίνει έως τώρα έχουν γίνει με δουλειά και προπόνηση. Αλλωστε, αν αναγνώριζα κάτι τέτοιο στον εαυτό μου, θα θεωρούσα ότι ήδη είμαι πολύ ψηλά και δεν θα είχα την ανάγκη να προσπαθώ» λέει ο μαθητής γυμνασίου από την Αθήνα, που ανέβηκε για πρώτη φορά σε motocross σε ηλικία 5 ετών «παίζοντας» σε έρημα χωράφια, με τη βοήθεια του πατέρα του.


Το 2007 (σε ηλικία 7 ετών) είχε την πρώτη του επαφή με την πίστα, με τις μικροσκοπικές mini bikes στους αντίστοιχους αγώνες που διοργανωνόταν τότε στη χώρα μας, ενώ δύο χρόνια αργότερα άρχισε να προπονείται με λίγο μεγαλύτερη μοτοσικλέτα. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις έπεισαν την οικογένειά του να τον αφήσει να αγωνιστεί (στα 10 του χρόνια) στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάποια ανάλογη μορφή αγώνων. Πέρυσι ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών, στην 3η θέση, ενώ φέτος αναδείχτηκε κυπελλούχος του εγχώριου νεοσύστατου MiniGP Cup 2013.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...