Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Ζητιάνοι με εισπράξεις 2.000 ευρώ την ημέρα!

«Βασιλικό» ήταν το μεροκάματο για δύο αλλοδαπούς που παρίσταναν τους επαίτες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Επειτα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν επάνω τους και κατασχέθηκαν ημερήσιες εισπράξεις που ξεπερνούν κατά πολύ έναν μηνιαίο μισθό προ… οικονομικής κρίσης!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που συνεχίζει τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της επαιτείας και άλλων σοβαρών αδικημάτων στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, ενώ σε βάρος τους συντάχθηκαν εκθέσεις αρχής για επαιτεία.


Η πρώτη σύλληψη, που αφορά έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Ο 61χρονος εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση να ζητιανεύει στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μαρασλή. Επειτα από σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι είχαν μαζέψει από ζητιανιά.


Λίγη ώρα αργότερα και στην είσοδο του σταθμού μετρό, επί της οδού λεωφόρου Αμαλίας στην περιοχή του Συντάγματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν ακόμη ηλικιωμένο αλλοδαπό να επαιτεί. Αυτήν τη φορά στον σωματικό έλεγχο που έγινε στον 63χρονο, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.775 ευρώ, καθώς επίσης και 9 δολάρια!


Οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των μεγάλων χρηματικών ποσών που είχαν μαζί τους, ενώ τα κατασχεθέντα χρήματα κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.


Στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» συμμετέχουν περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί σε Εβρο και Αθήνα. Η επιχείρηση είναι μια γιγαντιαία προσπάθεια από πλευράς Αστυνομίας, που ξεκίνησε τη δράση της τον Αύγουστο του 2012 και η οποία θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου. Με την προσπάθεια αυτή η ΕΛ.ΑΣ. αποσκοπεί εκτός από την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, και στην καταστολή κάθε άλλου είδους παράνομης δραστηριότητας, όπως η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η οργανωμένη επαιτεία.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...