Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Κεραυνοί Λάκη σε Πρετεντέρη και Τρέμη

Ο «Sorry I’m Greek» Λαζόπουλος «κατεδαφίζει» τους δύο παρουσιαστές.

«Τον Πρετεντέρη, μανούλα, δεν μπορώ και τις ειδήσεις των 8» τραγουδά ο Λάκης Λαζόπουλος ως τσολιάς στη θεατρική παράσταση «Sorry… I’m Greek» («Συγγνώμη, είμαι Ελληνας») και ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα.


Ο Λαζόπουλος περνάει από γενεές δεκατέσσερις τον παρουσιαστή του Mega, «φωτογραφίζοντάς» τον όταν μιλάει για την τρόικα και αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ένας από τους «υπέρμαχους του Μνημονίου». Από τα… φαρμακερά του κείμενα δεν γλιτώνει και η Ολγα Τρέμη. Η anchorwoman του δελτίου ειδήσεων του μεγάλου καναλιού ακούει επίσης τα σχολιανά της, μάλιστα ο πρωταγωνιστής τσολιάς δεν διστάζει να την αποκαλέσει ακόμη και «γερμανοχεσμένη».


Αν και αφιερώνει αρκετά μεγάλα κομμάτια σε αυτούς, δεν ξεχνάει να… πετάει τις ατάκες του και εμβόλιμα, ενώ από τη σάτιρά του δεν γλιτώνουν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Αρης Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δύο δημοσιογράφοι δεν μιλούν για τις αυτοκτονίες των Ελλήνων γιατί σέβονται -δήθεν- τις οικογένειες τους.


Καταπέλτης για την ελληνική τηλεόραση είναι η πολυσυζητημένη παράσταση «Sorry… I’m Greek» και στην πρεμιέρα του Λάκη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έγινε χαμός! Ο κόσμος σχημάτιζε ουρά στην Πανεπιστημίου που περίμενε πώς και πώς να δει τον οικοδεσπότη του «Τσαντιριού» σε άλλο πόστο.


Στο στόχαστρο του Λάκη μπήκαν και οι εκπομπές μαγειρικής. «Τώρα τους έπιασε να μαγειρεύουν, που πεθαίνουμε της πείνας; Και έχεις τη Μενεγάκη να ανοίγει το στόμα. Φά’ το κορίτσι μου. Τι το κοιτάς; Εδώ η Τροχαία θα αρχίσει το “φαγοτέστ”. Θα μας ρωτούν αν φάγαμε. Οι φίλοι μου βάζουν μια κορδέλα στη φέτα και την πάνε δώρο. Ενίοτε και ένα καρβέλι. Το έχετε καταλάβει το δίλημμα ευρώ ή νηστικός;» λέει ο τσολιάς του Λάκη, για να συμπληρώσει ο χορός γύρω του τραγουδώντας: «Βάλε σε ένα πανέρι ό,τι βρεις, ζεστό ψωμί για να χαρείς».


Και ο τσολιάς φωνάζει: «Αδέρφια, τώρα χάσαμε τον πόλεμο. Δεν ξεχρεώνουμε ούτε στη Δευτέρα Παρουσία. Μου πήρανε και τη φουστανέλα» και ο κόσμος σηκώνεται όρθιος και χειροκροτεί.


Τίποτα δεν αφήνει όρθιο η σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου. Από τη χήρα Μήτση που πάει στην ξαδέρφη στο Ντίσελντορφ να ζητήσει δανεικά, μέχρι τον βολεμένο πυροσβέστη που δεν έχει ιδέα από μάνικα και τον βάζουν στο σχέδιο «Ξενοκράτης» -πρόκειται για τον νέο ήρωα του Λάκη που θα τον δούμε στο «Αλ Τσαντίρι» αλλά και στο «Διά ταύτα»-, τον κοιλαρά εργολάβο Μπάμπη τον «Νυχτομεπτόν» που χορεύει στα μπουζούκια και φωνάζει «Μαζί τα φάγαμε», αλλά και τον «Μεσοπέλαγα Αντώνη» που άφησε το σπίτι του και μένει σε βάρκα γιατί όποτε βγαίνει στη στεριά, τον περιμένει και άλλος φόρος.


Γέλια μέχρι δακρύων φέρνουν και οι ατάκες: «Ζωή χωρίς Burberry είναι ζωή χαμένη. Let the Βurberry live. Βάλτε με στο ίδιο κελί με τον Λάκη Γαβαλά. Γιατί τα Lacoste να μπουν στην παρανομία;» αναρωτιέται ο Τζίμης.


Το φινάλε του έργου είναι… γροθιά στο στομάχι, καθώς όλος ο θίασος ξυπνά σαν από λήθαργο με τις πρώτες νότες από τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη και χορεύοντας συρτάκι φωνάζει «Sorry… I’m Greek».
Στην πρεμιέρα της παράστασης βρέθηκαν μόνο κολλητοί φίλοι του Λάκη, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Τάσος Παλαντζίδης, ενώ στα καμαρίνια ο Mr Τσαντίρι δεχόταν με ευχαρίστηση τα συγχαρητήρια για τον νέο του ήρωα, τον πυροσβέστη με το τραύλισμα στην ομιλία, τον οποίο θα δούμε και τηλεοπτικά.


Η στροφή του Φαίδωνα και ο ρόλος-έκπληξη


Εκπληξη στην παράσταση ήταν ο Φαίδωνας Κεφαλέας, ο νεαρός παρουσιαστής που γνωρίσαμε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Ο Φαίδωνας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν ηθοποιό με χρόνια στο σανίδι, ενώ κλέβει το χειροκρότημα ως γκέι γιος μιας περίεργης ελληνικής οικογένειας, που παίρνει μέρος σε… ροζ ταινίες για να ζήσει. Στα δίχτυα αυτής της «ιερής οικογένειας» πέφτει θύμα και ο αστυνόμος Φευγουλέας. Το κοινό στο τέλος χειροκροτεί τον Φαίδωνα Κεφαλέα και αυτό είναι μια ανταμοιβή για τον όμορφο παρουσιαστή που έκανε στροφή 180 μοιρών αφήνοντας τις εκπομπές για τη μαγεία και τη συγκίνηση του θεάτρου. Ο Φαίδωνας στο τέλος της παράστασης μάς δήλωσε πόσο ικανοποιημένος νιώθει από τη θερμή εκδήλωση του κόσμου που τον αγκάλιασε σε αυτό το νέο ξεκίνημα.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...