Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – To κάμπινγκ για παιδιά ΑμεΑ δεν...

Μια ξεχωριστή δυνατότητα συμπερίληψης και συμβίωσης των τυπικών παιδιών...

Η απάντηση της Χατζίδου για την πεθερά «babysitter»!

Αντέδρασε η Ελένη Χατζίδου, βάζοντας στη θέση τους ορισμένους...

Stefania: Από τη Eurovision στη… ζούγκλα!

Από τη σκηνή της Eurovision για λογαριασμό της Ελλάδας,...

ΗΠΑ: Η μάχη μεγιστάνα να μην του πάρει η γυναίκα του τη...

Σύννεφο πάει το κουτσομπολιό στην υψηλή κοινωνία της Βιρτζίνια...

Δεν υπάρχουν πυρήνες της Χ.Α. στην Αστυνομία, σύμφωνα με την έρευνα

Δεν προκύπτουν πυρήνες της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., αλλά μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις ενστόλων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας των Εσωτερικών Υποθέσεων που έγινε σε 104 αστυνομικές υπηρεσίες.

Δεν προκύπτουν πυρήνες της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., αλλά μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις ενστόλων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας των Εσωτερικών Υποθέσεων που έγινε σε 104 αστυνομικές υπηρεσίες.

Ελέγχθηκαν 319 αστυνομικοί, από τους οποίους συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη 15. Δέκα είχαν διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, και από αυτούς έξι ήταν συνοδοί που είχαν διατεθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στους βουλευτές της. Ομως, οι δέκα συμπεριλαμβάνονται και σε λίστες διαφθοράς, καθώς ο έλεγχος δεν περιορίστηκε μόνο στα πειθαρχικά παραπτώματα.

Από τα περιουσιακά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις τους, 84 αστυνομικοί θεωρήθηκαν «ύποπτοι» για παράνομες συναλλαγές και πλουτισμό. Σε 66 περιπτώσεις οι σχετικές εκθέσεις υποβλήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές, ενώ 71 περιπτώσεις γνωστοποιήθηκαν και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για ενδελεχή έρευνα.

Η έρευνα κατέγραψε 142 περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς από το 2009 έως τον Οκτώβριο, το 83% των οποίων συνέβησαν στην Αττική. Το μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής εμφανίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και ακολουθούν η Αμεση Δράση, η Διεύθυνση Αλλοδαπών, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η Ασφάλεια, η Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και τα ΜΑΤ.

Για τον Πάλλη

Σε ό,τι αφορά την έρευνα για τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατάσχεσε από την έπαυλή του στη Βούλα 1.400 όπλα, πολλά από τα οποία έχουν άδειες που αντιστοιχούν σε άλλου τύπου. Ο εφοπλιστής τα είχε δηλώσει ως κυνηγετικά, αλλά η κάννη τους ή άλλα παρελκόμενα εμπίπτουν σε άδεια πυροβόλου πολεμικού όπλου, ενώ το βλήμα του Πυροβόλου Ανευ Οπισθοδρομήσεως (ΠΑΟ) δεν θα μπορούσε να διαθέτει άδεια, ακόμη και ως μουσειακό!

Στη βίλα θα γίνει και νέα έρευνα, στην οποία θα παραβρίσκεται και πραγματογνώμονας που θα αποφανθεί για το κατά πόσο τα συγκεκριμένα όπλα μπορούν με μικρή μετατροπή να είναι λειτουργικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Παναγιώταρου στο Nammos της Μυκόνου χωρίς ρετούς

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου μπορεί να έχει κάνει τη Μύκονο...

Τραγικό τέλος για τον γιο του καπετάν Ανδρέα Ζέππου

Χτυπημένος από τον καρκίνο, με δύο μαρτυρικούς μήνες να...

Το Airbnb του «Ντάνου» στη Σκιάθο και το ξενοδοχείο στο Θησείο του Κατσούλη

Είναι οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς νικητές του «Survivor»,...

Ποιους «τσακώσαμε» στη Μύκονο

Διακοπές στο νησί των ανέμων κάνει η Μαρία Μπεκατώρου,...

Νεφέλη Λιβιεράτου in love στη Λέρο

Εναν μεγάλο έρωτα βιώνει η Νεφέλη Λιβιεράτου, κόρη του...

Σωτηρία Δεμίρογλου: Η νικήτρια του τελευταίου «Power of Love» κατακεραυνώνει το κανάλι του Φαλήρου

Κατακεραυνώνει τον Σκάι η νικήτρια του τελευταίου κύκλου του...

Τρυφερό «κλικ» από το μαιευτήριο για την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

Την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία βιώνει τον τελευταίο καιρό η...