Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Βόλτες με «ξεναγούς» τον Γκαουντί και τον Μέσι

Η Βαρκελώνη είναι δίχως άλλο ένα πολύχρωμο κολάζ αρχιτεκτονικής, γαστρονομίας και εικαστικών αναζητήσεων.

Η μοναδικότητα της Βαρκελώνης για τον Ελληνα επισκέπτη έγκειται στο ότι η κουλτούρα της είναι τόσο «ηδονιστική» όσο και η ελληνική. Μία ολόκληρη πόλη και ένας λαός ζουν για να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής στο έπακρο. Καλό φαγητό, διασκέδαση και πολιτισμός σε μια πολύ ζεστή πόλη.


Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, τα σούπερ ξενοδοχεία της και τα απίθανα μουσεία και μαγαζιά της σας καλούν να την επισκεφτείτε. Από τα μεσαιωνικά κτίρια της συνοικίας Barrio Gotico στο κέντρο της πόλης και τον μοντερνισμό του Antonio Gaudi, μέχρι τα υπέρ-ντιζαϊνάτα κτίρια της Μπαρτσελονέτα και τα μοναδικά έργα τέχνης των Roy Lichtenstein και Claes Oldenburg, που κοσμούν δρόμους της, η Βαρκελώνη έχει πληθώρα αξιόλογων venues για όλα τα γούστα.


Η γαστρονομία της, από την άλλη, δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη, μια και η Καταλονία φημίζεται για την κουζίνα της. Από τα παραδοσιακά πιάτα της έως τη μοριακή γαστρονομία του πιο διάσημου σεφ στον κόσμο, Ferran Adria, η ποικιλία των γεύσεων είναι συγκλονιστική.


Πού να μείνετε


«W hotel Barcelona»


Εάν ανήκετε στους λάτρεις του μεταμοντέρνου, τότε σίγουρα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχετε δει ποτέ, της γνωστής αλυσίδας W hotels. Σε πολύ προνομιακό σημείο, στην Μπαρτσελονέτα, αναδύεται σαν ένα ιστιοπλοϊκό πανί μέσα από τη θάλασσα και, εκτός του σούπερ μοντέρνου σχεδιασμού που έχει επιμεληθεί ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ricardo Bofill, φημίζεται και για τον τεχνολογικό του εξοπλισμό. Τα υπέροχα δωμάτια με τη φαντασμαγορική θέα και τα signature τεράστια κρεβάτια της W, σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς (εσωτερικοί και εξωτερικοί) χώρους, το κατατάσσουν σε μία άλλη, ανώτερη κατηγορία ξενοδοχείων


«Mandarin Oriental»


Για κάτι εξίσου exclusive και εντυπωσιακό, το «Mandarin Oriental» εγγυάται πάντα μια αξέχαστη διαμονή στη διάσημη και πιο μοδάτη γειτονιά Passeil de Gracia, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια των ονείρων σας. Το αίθριο και η πισίνα στην ταράτσα προσφέρουν μοναδική θέα σε όλη την πόλη και τα υπέροχης αρχιτεκτονικής κτίσματά της.


ABaC restaurant& hotel


Ενα μικρό όμορφο ξενοδοχείο 15 δωματίων με καταπράσινους κήπους και εξαίσιο εστιατόριο σας υπόσχεται διαμονή 5 αστέρων με τις μοναδικές παροχές της αλυσίδας των small luxury hotels.


«Gran hotel La Florida»


Στην κορυφή του λόφου Tibidabo, το ξενοδοχείο διαθέτει συγκλονιστική πανοραμική θέα στην πόλη και τη Μεσόγειο και προσφέρει άριστες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στα καλύτερα της πόλης.


«Hotel Omm»


Το αγαπημένο μου αυτό boutique ξενοδοχείο έχει ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της πόλης. Από την πισίνα στο rooftop του ξενοδοχείου θα έχετε θέα στην Casa Mila του Gaudi, ενώ στο spa του Spaciomm θα απολαύσετε πολύ ιδιαίτερες θεραπείες.


«Hotel Avenida Palace»


Από τα παλιά ιστορικά κτίρια της πόλης, με πολύ κλασικό στιλ στη διακόσμησή του, έχει φιλοξενήσει τους Beatles όταν επισκέφθηκαν τη Βαρκελώνη το 1965, αλλά και πολλές άλλες προσωπικότητες, όπως ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ο Χουάν Μιρό και η Λάιζα Μινέλι.


Πού θα φάτε


Η Βαρκελώνη αποτελεί έναν παράδεισο γι’ αυτούς που αγαπούν το καλό φαγητό και την υψηλή γαστρονομία. Είτε επιλέξετε ένα απλό tapas bar, μια ψαροταβέρνα στο λιμάνι ή ένα εστιατόριο με αστέρια Michelin, το σίγουρο είναι πως θα φάτε καλά.


– ABaC Restaurant: Από τα πιο ραφιναρισμένα εστιατόρια και γνωστά της Βαρκελώνης, κατέχει ένα αστέρι Michelin και συνδυάζει άψογα ατμόσφαιρα και δημιουργική διεθνή κουζίνα.


– Cal pep: Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για μια θέση στο bar του, αλλά αξίζει να το κάνετε για να απολαύσετε υπέροχα tapas, ειδικά αυτά με τα θαλασσινά για τα οποία και φημίζεται.


– SAUC: Εδώ θα δοκιμάσετε το πολύ γνωστό καταλανέζικο πιάτο morcilla. Πρόκειται για μια μαύρη πουτίγκα, το signature dish του εστιατορίου μαζί με το πολύ γνωστό σοκολατένιο με φρούτα του πάθους επιδόρπιο, το οποίο κατά καιρούς έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τους πιο απαιτητικούς κριτικούς.



– Botafumeiro Moncho: Από τα πιο φημισμένα εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά. Ο σεφ Moncho Neira χρησιμοποιεί την ολόφρεσκη πρώτη ύλη με τον καλύτερο τρόπο και δημιουργεί συγκλονιστικά πιάτα για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων. Αν καθίσετε στο μπαρ μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιάτα σε μικρότερες μερίδες και φθηνότερες τιμές.



– Fishhh: Θα φάτε τα καλύτερα οστρακοειδή στη Βαρκελώνη και σε τεράστια ποικιλία (12 διαφορετικά είδη από Ισπανία, Γαλλία και Ιρλανδία). Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπου επικρατεί το λευκό χρώμα, σερβίρουν όλων των ειδών τα θαλασσινά, υπέροχα μύδια με πατάτες τηγανητές, ωμό τόνο με λεμόνι και μπαχαρικά, αλλά και ολόφρεσκα ψάρια μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους.


Editor’s Tips:


Οσο βρίσκεστε στην πόλη «ρουφήξτε» τον πολιτισμό, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική της. Εκεί θα βρείτε ίσως το πιο συναρπαστικό αμάλγαμα μοντέρνας τέχνης με ιστορικά μεγαλόπρεπα κτίρια και μουσεία. Ο γνωστός σε όλους Γκαουντί και οι αρχιτεκτονικές κατασκευές του αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της καταλανικής Art Nouveau, που μοιάζουν με σύγχρονα γλυπτά και εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο μουσείο Fundació Joan Miró, αφιερωμένο στον πολύ γνωστό ζωγράφο Miró, του οποίου τα έργα έχουμε δει εκατοντάδες φορές σε κόπιες να κοσμούν εστιατόρια, κατοικίες, μπαρ, χάρη στη μοναδικότητα και την τεράστια εικονοπλαστική τους δύναμη.


Το Museu Picasso, εκτός του ότι φιλοξενεί 3.500 έργα του μεγάλου ζωγράφου, στεγάζεται και σε ένα μεγαλοπρεπές μεσαιωνικό κτίριο περιτριγυρισμένο από όμορφους κήπους. Συνεχίζοντας με μοντέρνα τέχνη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Είναι το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Βαρκελώνης, το οποίο χρονολογείται από το 1802 και φιλοξενεί εκθέσεις αρχιτεκτονικής, σύγχρονης τέχνης, αλλά και άλλες εκδηλώσεις γύρω από τη μουσική, τον χορό και το θέατρο.


Οπερα και Camp Nou


Το μεγαλόπρεπο και ιστορικό κτίριο της Οπερα Gran Teatre del Liceu (φωτ.) χτίστηκε το 1847 και από τότε φιλοξενεί πολύ αξιόλογες καλλιτεχνικές παραστάσεις. Ακόμα πιο παλιό είναι και το Παλάτι της Μουσικής – Palau de la Música-, το οποίο αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά της πόλης και είναι ο αγαπημένος χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συναυλιών της Βαρκελώνης εδώ και 100 χρόνια.


Για ψώνια και ξένοιαστους περιπάτους επισκεφτείτε την περιοχή El Born, η οποία είναι γεμάτη από μπουτίκ, καφέ και μπαράκια, όπως και η παραλία της Μπαρτσελονέτα, όπου θα δείτε πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ.


Για τον ανδρικό πληθυσμό, ιδανικός προορισμός είναι βέβαια το γήπεδο ποδοσφαίρου της FC Barcelona, το Camp Nou, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης. Η ξενάγηση σ’ αυτό αλλά και στο μουσείο του συλλόγου αποτελούν επιλογή για τους περισσότερους επισκέπτες της πόλης.



ΛΕΝΑ ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....