Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ο εφιάλτης των «αετών» το… 2008!

Ο Τάσος Πάντος θυμάται με αφορμή τον αγώνα Ολυμπιακός -Μπενφίκα σε λίγες ημέρες την «πεντάρα» των «κόκκινων» στην Μπενφίκα.

Πέντε χρόνια πίσω στον χρόνο, ο Ολυμπιακός βίωνε μία από τις σημαντικότερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου του 2008 παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου στο «Γ. Καραϊσκάκης», σκορπίζοντας την Μπενφίκα με το εντυπωσιακό 5-1! Ενας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς, ο Τάσος Πάντος, μίλησε στην «Espresso της Κυριακής» και θυμήθηκε την αναμέτρηση του 2008, ενώ φυσικά τοποθετήθηκε και γι’ αυτή που έρχεται μεθαύριο με τους «αετούς της Λισαβόνας».


Το 2008 έπαιζες στην ομάδα που κέρδισε την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη, σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ματς στην ιστορία του Ολυμπιακού…


Η ομάδα είχε φορμαριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το 2008 εκείνη την περίοδο στην οποία αναφέρεσαι. Πέντε γκολ στην Μπενφίκα, τέσσερα στη Χέρτα, αλλά πέντε στον Πανιώνιο εκείνες τις μέρες. Και σίγουρα το παιχνίδι με την Μπενφίκα ήταν από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού τόσο σε θέμα σκορ όσο και σε εμφάνιση-απόδοση. Στο 25′ ήταν το σκορ ήδη στο 3-0!

 

Ισπανός προπονητής και τότε στον Ολυμπιακό (σ.σ.: Βαλβέρδε), Ισπανός και τώρα (σ.σ.: Μίτσελ). Τι διαφορές έχει εκείνη η ομάδα με την τωρινή;

Δεν μπορούν να συγκριθούν. Εχουν αλλάξει τα πρόσωπα, η νοοτροπία και πολλά ακόμα. Ο φετινός Ολυμπιακός πάντως μπορεί κι αυτός να κερδίσει την Μπενφίκα και να φτάσει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε και στο πρώτο παιχνίδι στάθηκε πολύ καλά. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε στο Καραϊσκάκη. Είναι όπλο του που θα παίξει στο γήπεδό του, που ανέκαθεν είναι δυνατός. Είναι βέβαια ένα παιχνίδι του Τσάμπιον Λιγκ που πάντα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να έχεις συγκέντρωση και σοβαρότητα από την αρχή έως το τέλος. Είμαι σίγουρος πάντως πως θα καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν κακός ο Ολυμπιακός, αλλά χρειάζεται και η τύχη στο ποδόσφαιρο. Παίζει ρόλο και η λεπτομέρεια. Με την Αντερλεχτ, για παράδειγμα, που ήταν πραγματικά κακός, κέρδισε 3-0.

 

Ποια είναι η άποψή σου για την Μπενφίκα;


Πέρσι με είχε εντυπωσιάσει η ομάδα. Επαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, έχοντας τον ίδιο προπονητή που έχει και φέτος. Μου είχε προκαλέσει φοβερή εντύπωση ο τρόπος παιχνιδιού της. Φέτος όμως δείχνει αποδυναμωμένη. Δεν είναι το φόβητρο που ήταν. Εχει και πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί να ανοιχτεί σε αυτό το παιχνίδι, γιατί εκείνη θέλει πλέον περισσότερο το αποτέλεσμα. Λογικά θα παίξει ανοιχτά και είναι κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, που έχει ταχύτητα φέτος στην επίθεσή του.

 

Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το κλειδί σε αυτή την αναμέτρηση;


Για εμένα θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα καθαρά από το πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός. Είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και πιστεύω πως έχει και καλύτερη ομάδα.

 

Τον πιστεύεις τον φετινό Ολυμπιακό με βάση τα όσα βλέπεις έως τώρα από την ομάδα;


Παρόλο που υπήρξαν γκρίνιες από πέρσι και φέτος στην αρχή, όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι πλέον η ομάδα βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται και καλύτερη. Σιγά σιγά βρίσκει τη χημεία της και ο προπονητής βρίσκεται κι εκείνος σε καλή κατάσταση, έχει μάθει το ρόστερ, ξέρει πια τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη του. Πιστεύω ότι η Μπενφίκα πετυχαίνει τον Ολυμπιακό σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

 

Μέχρι πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός;


Δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό. Δείχνει όμως σε καλή κατάσταση η ομάδα. Εύχομαι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Να έχουν εμπιστοσύνη τα παιδιά στις δυνατότητές τους και πιστεύω ότι θα καταφέρουν πολλά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...