Ο εφιάλτης «Μεγάλη Αλβανία» στον ΟΗΕ

Ο καθηγητής Κότσο και τα επικίνδυνα σχέδιά του.

Η αλβανική οργάνωση «Φυσική Αλβανία» ξεκίνησε από πέρυσι αγώνα για τη συλλογή 1.000.000 υπογραφών από Αλβανούς που κατάγονται από «αλύτρωτα αλβανικά εδάφη» (δηλαδή από εδάφη της ελληνικής επικράτειας). Οι υπογραφές τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στον ΟΗΕ διεκδικώντας έτσι ελληνικά εδάφη προκειμένου να υλοποιηθεί το… όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας». Η οργάνωση δεν είναι περιβαλλοντική, αλλά εθνικιστική, με ρίζες και στην κυβέρνηση της γείτονος. Ηγέτης της είναι ο καθηγητής Κότσο Ντανάι, ο οποίος με σειρά βιβλίων, άρθρων, διαλέξεων και επαφών έχει καταφέρει να συλλέξει όχι μόνο υπογραφές, αλλά και χρηματική ενίσχυση!


Ο Ντανάι ισχυρίζεται ότι η Αλβανία αδικήθηκε πριν από εκατό χρόνια από τις Μεγάλες Δυνάμεις, κατά τον καθορισμό των συνόρων στα Βαλκάνια, μετά την οθωμανική κυριαρχία, και πρέπει να αποκατασταθεί πλέον στα «φυσικά της σύνορα», όπου διαβιούν αλβανικές μειονότητες και πληθυσμοί! Υποστηρίζει ακόμη ότι όπως ενώθηκε η Γερμανία, που ήταν για χρόνια χωρισμένη σε Δυτική και Ανατολική, έτσι πρέπει να ενωθεί τώρα και η χωρισμένη σε πολλά κομμάτια και για πολλά χρόνια Αλβανία!


Σύμφωνα λοιπόν με σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα αλβανικής εφημερίδας (όπως αποκαλύπτει το blog ΣΠΑΕΙ), την αναφορά προς τους διεθνείς οργανισμούς και τις ξένες δυνάμεις για τη «Φυσική Αλβανία» έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 37 Αλβανοί βουλευτές, ενώ το αίτημα υποστηρίζουν και Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου, όπως έγινε ήδη γνωστό, οι οποίοι μάλιστα γι’ αυτή την υποστήριξή τους αντιμετωπίζουν πλέον ποινές κάθειρξης μέχρι και δεκαπέντε ετών για την κατηγορία διαμελισμού του εδάφους του Μαυροβουνίου!


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί και μάλιστα υπάρχει και αριθμός υπογραφών Αλβανών που ζουν (;) σε ελληνικούς νομούς γειτονικούς της Αλβανίας, ώστε να υπονοηθεί ότι υπάρχει «αλβανική μειονότητα» στη χώρα μας. Το αίτημα εδαφικής αποκατάστασης της Αλβανίας θα κατατεθεί στον ΟΗΕ στα τέλη του Νοεμβρίου. «Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους θα εκπλαγείτε από το πόσο πολλές υπογραφές θα συγκεντρωθούν για την υποστήριξη της ιδέας της ενοποίησης των Αλβανών σε ένα κράτος» δηλώνει ο Κότσο.


Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ