Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Οι καυτοί «πιστολέρο»

Το «πράσινο» δίδυμο των Μπεργκ – Φιγκερόα και ο «ερυθρόλευκος» Μήτρογλου γυαλίζουν τα όπλα για το αποψινό «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Στον… πυρετό του ντέρμπι ζουν τα τελευταία 24ωρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Η αποψινή (19.30, NS1) μονομαχία στη Λεωφόρο ανεβάζει το θερμόμετρο στις τάξεις των δύο ομάδων που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη (βαθμολογικής σημασίας και γοήτρου) ποντάροντας στα δυνατά τους όπλα. Από τη μια πλευρά, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, που υποδέχεται έπειτα από έξι χρόνια τον «αιώνιο» αντίπαλο στο «Απ. Νικολαΐδης», θα στηριχθεί ιδιαίτερα στο δίδυμο των Φιγκερόα – Μπεργκ, ενώ ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ελληνικό clasico έχοντας τον Μήτρογλου σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Αργεντινό στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη. Ο 32χρονος στράικερ έχει εμπειρίες από μεγάλα ντέρμπι στην καριέρα του. Τόσο στην πατρίδα του, όπου φόρεσε τις φανέλες της Μπόκα και της Ρίβερ, όσο και στο Καμπιονάτο, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με την Τζένοα.


Και φυσικά πήρε γεύση και από το ελληνικό clasico, καθώς πέρυσι πήγε να βάλει τη σφραγίδα του σκοράροντας μέσα στο Καραϊσκάκη. Φέτος, ο Αργεντινός έπαιξε μόλις σε τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα. Πρόλαβε όμως να σκοράρει τρεις φορές σε έξι προσπάθειες! Πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα του «τριφυλλιού» είναι ο Μπεργκ. Ο Σουηδός έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα σε 24 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει παίξει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος (εννέα).


Από την άλλη πλευρά, ο Μήτρογλου διανύει αναμφισβήτητα το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν της καριέρας του. Σκοράρει κατά ριπάς σε Ελλάδα και Ευρώπη και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην «ερυθρόλευκη» επίθεση. Είναι ο πρώτος «πιστολέρο» της Σούπερ Λιγκ με 12 γκολ (με τρία χατ τρικ) σε 30 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει παίξει σε οκτώ αγώνες. Κι ακόμη ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί για τον 25χρονο φορ είναι η εξαιρετική επίδοση που καταγράφει με προπονητή τον Μίτσελ. Σε (συνολικά) 25 παιχνίδια έως τώρα έχει βρει δίχτυα 22 φορές και είναι θέμα χρόνου να σπάσει το ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο ενεργητικό του από την περίοδο που αγωνιζόταν με την ομάδα Κ19 της Μπορούσια. Τότε, υπό τις οδηγίες του Ούλριχ Σούντε, είχε σκοράρει 24 γκολ σε 25 ματς συνολικά!


Για τους γηπεδούχους, ο Γιάννης Αναστασίου σχεδιάζει μια ενδεκάδα με δύο επιθετικούς. Οι Μπεργκ – Φιγκερόα αναμένεται να ξεκινήσουν απόψε, ενώ τις υπόλοιπες εννέα θέσεις θα στελεχώσουν οι: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Λαγός, Μέντεζ, Ζέκα και Ντίνας.


Στον αντίποδα, ο Μίτσελ θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλά, Σιόβα, Μανιάτη, Σάμαρη, Φουστέρ, Κάμπελ, Βάις και Μήτρογλου.


Δερμιτζάκης: τα συν και πλην των μονομάχων


Ενα παιχνίδι που θα δώσει χαρά και θέαμα στον φίλαθλο κόσμο εύχεται και περιμένει να δει απόψε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο 44χρονος κόουτς κάνει λόγο για αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ποιότητα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και την αξία των παικτών του, που ανά πάσα στιγμή μπορούν μέσα στο ματς να κάνουν τη διαφορά. «Πάντα θα είναι ένα ντέρμπι με δύο πολύ μεγάλες ομάδες, ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης και αγωνιστικής κατάστασης» λέει στην «Espresso» και εξηγεί: «Εύχομαι να γίνει αυτό που περιμένει ο φίλαθλος κόσμος. Ενα καλό παιχνίδι, μέσα σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς ακρότητες και να κερδίσει ο καλύτερος στο γήπεδο. Δυστυχώς, είδα κι εγώ ότι το κλίμα είχε φανατιστεί πριν από το ματς και αυτό ίσως λειτουργήσει εις βάρος του θεάματος. Ετσι το ντέρμπι μπορεί να πάει στη δύναμη, στις προσωπικές μονομαχίες και στα νεύρα».


Αν παίζει ρόλο η έδρα; «Ναι, μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, αφού οι παίκτες του γνωρίζουν ότι φορούν μια βαριά φανέλα, αλλά πιστεύω ότι θα αποκτήσουν επιπλέον κίνητρο παίζοντας μπροστά στον κόσμο τους και απέναντι σε έναν αντίπαλο με την αγωνιστική αξία, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Τελευταία στον Παναθηναϊκό βλέπω ότι βελτιώθηκε το κομμάτι της τακτικής, οι παίκτες του βγάζουν περισσότερα τρεξίματα και μεταφέρουν πιο ορθολογικά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο, στη ροή ενός αγώνα». Ποιο είναι το σχόλιό του για τους «κανονιέρηδες» των δύο αντιπάλων; «Ο Φιγκερόα είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι 100% έτοιμος αυτή τη χρονική στιγμή, ενώ ο Μήτρογλου δείχνει την αξία του στο γήπεδο και μπορεί να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή».


Χ.Τ.


54 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, από το ξεκίνημα της Α’ Εθνικής


15 νίκες μετρά ο Παναθηναϊκός, άλλες τόσες έχει ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος και 24 παιχνίδια δεν έχουν αναδείξει νικητή


5 γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού έχει πετύχει ο Κώστας Μήτρογλου. Τρία με τα ερυθρόλευκα, ένα με τον Πανιώνιο κι ένα με τον Ατρόμητο


5 φορές αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ο Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος μετρά τις περισσότερες συμμετοχές κόντρα στον «αιώνιο» από το τωρινό ρόστερ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...