Πρεμιέρα με αντιδράσεις!

Ανοιξαν χθες (Κυριακή) τα περισσότερα μαγαζιά εν μέσω διαφωνιών από εμπόρους και υπαλλήλους.

Από έντονες αντιδράσεις συνοδεύτηκε η χθεσινή κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς μεγάλο μέρος των εμπόρων, των εμποροϋπαλλήλων αλλά και πλήθος καταναλωτών εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους στην απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.


Στην Αθήνα αλλά και τους περιφερειακούς δήμους τα περισσότερα από τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, με τις εκπτώσεις στα προϊόντα να ξεπερνούν ακόμη και το 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Παρ’ όλα αυτά, μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, όπως και αρκετά σούπερ μάρκετ δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους, έπειτα από απόφαση των ιδιοκτητών, ενώ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εμποροϋπαλλήλων.


Μάλιστα, στην οδό Ερμού, που ήταν κατάμεστη από καταναλωτές, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από ομάδα πολιτών που αντιδρούν στο μέτρο, οι οποίοι εμπόδισαν το άνοιγμα πολυκαταστήματος στη συμβολή της Σταδίου με την Αιόλου.


Ανοιχτά στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν και τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της συμπρωτεύουσας, λειτούργησε το 90% των καταστημάτων, ενώ στην Πάτρα δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από απεργούς εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων.


Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο εμπορικός κόσμος δεν εφάρμοσε το μέτρο για ανοιχτά καταστήματα της Κυριακές, ενώ ένταση επικράτησε όταν μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών έστειλε τους εργαζομένους να ανοίξουν την επιχείρηση. Σχολιάζοντας το μέτρο, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε πως η αγορά είναι αυτή που θα δείξει σε ποιες περιοχές και ποιες Κυριακές θα ωφελήσει να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, ενώ πρόσθεσε: «Πολύς κόσμος κάνει βόλτα στην αγορά σήμερα με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αγορές».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ