Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Ο Σταύρος Λιβυκός θα τραγουδήσει για τους Ιρακινούς!

Οι σημερινές φίρμες που βοήθησε αλλά και πώς τον στιγμάτισε το «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά»

Ο Σταύρος Λιβυκός ύστερα από τριάντα χρόνια ιδιαίτερης πορείας στον χώρο της showbiz συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του. Ο γνωστός τραγουδιστής, τον οποίο γνωρίσαμε δίπλα σε θρυλικά ονόματα του τραγουδιού στη δεκαετία του ’80 και αργότερα «αναστάτωσε» τη νυχτερινή Αθήνα με το σατιρικό σουξέ «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά», ετοιμάζεται για συναυλίες στο βόρειο Ιράκ. «Είμαι σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία και φίλο μου Κώστα Αναγνωστάκο, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ανοικοδόμησης στο βόρειο Ιράκ, για μια σειρά από συναυλίες στη χώρα» αποκαλύπτει στην «Espresso» o τραγουδιστής και συνεχίζει:

«Την περίοδο των Χριστουγέννων θα βρίσκομαι εκεί για περίπου έναν μήνα και θα εμφανίζομαι δύο φορές την εβδομάδα σε πολιτιστικό κέντρο που προωθεί τη μουσική από διάφορες χώρες του κόσμου – κυρίως της λεκάνης της Μεσογείου. Θα τραγουδήσω παλιά και καινούργια ελληνικά τραγούδια σε ένα κοινό που θα αποτελείται αποκλειστικά από Ιρακινούς, που γνωρίζω καλά ότι τους αρέσει πολύ η ελληνική μουσική».

Οι Βούλγαροι

Η αλήθεια είναι πως ο Σταύρος Λιβυκός, με το πολύ κεφάτο και διασκεδαστικό στιλ του έχει απήχηση σε διάφορες γειτονικές χώρες είτε αυτές είναι στα Βαλκάνια είτε στη βόρεια Αφρική. Μάλιστα κάποιοι καλλιτέχνες γείτονές μας έχουν… κατακλέψει το ρεπερτόριό του. Τι συνέβη; Πριν από μερικά χρόνια ο Λιβυκός δέχτηκε πρόταση να εμφανιστεί στη Σόφια σε μια εκδήλωση. Η απήχηση που είχε στους Βούλγαρους του έφερε τη μία πρόταση μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στο σημείο να… χαλάει κόσμο στη γειτονική χώρα. «Οι Βούλγαροι με εκμεταλλεύτηκαν!» μας λέει σε έντονο ύφος και συμπληρώνει: «Δεν θα το αφήσω όμως έτσι το θέμα. Ηδη ξεκίνησα δικαστικό αγώνα για να βρω το δίκιο μου και να πάρω τα χρήματα που μου αναλογούν από τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών μου». Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής καταγγέλλει τον Βούλγαρο δισκογραφικό παραγωγό Νένζο Καζάμοφ, αλλά και τον διάσημο τρανσέξουαλ τραγουδιστή Αζίζ ότι έκαναν μεγάλες επιτυχίες με τα τραγούδια του, χωρίς ο ίδιος να πάρει ούτε ένα σεντ. «Αυτό που συμβαίνει στη χώρα χαρακτηρίζεται επιεικώς “ξέφραγο αμπέλι”, αφού οι δικές μου μουσικές έχουν γίνει ringtone, αλλά και επένδυση σε διαφημιστικά σποτ» εξηγεί.

Συμβιβασμός

Τον ρωτάμε τι συνέβη και από τραγουδιστής «πρώτης γραμμής» στο πλευρό θρυλικών ονομάτων της πίστας βρέθηκε κάποια στιγμή σε… χαμηλότερα σκαλοπάτια της καλλιτεχνικής κλίμακας. «Στην ανάγκη συμβιβάζεται ο άνθρωπος» εξομολογείται και συνεχίζει: «Από τη στιγμή που έκανα οικογένεια, έπρεπε να ακολουθήσω την κάθε εποχή. Δηλαδή, εγώ που δούλευα στα καλύτερα κέντρα της Ελλάδας με τραγουδιστές-κολοσσούς, κάποια στιγμή βρέθηκα να τραγουδάω στο χειρότερο σκυλάδικο της επαρχίας για να επιβιώσω. Επαθα γαστρορραγία, έλκος στομάχου κι έχασα τον ύπνο μου. Αλλά με τη βοήθεια του Θεού -του ζητούσα να μου δώσει ταπεινοφροσύνη και απλότητα- επιβίωσα» αποκαλύπτει.

Το στίγμα

Τον ρωτάμε εύλογα και για το σουξέ που τον επανέφερε στον… χάρτη, το αμφιλεγόμενο τραγούδι «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά». Η απάντησή του αφοπλιστική: «Το 2002 -χρονιά που μπήκαμε και στο ευρώ κι άρχιζε να αλλάζει προς το… ακραίο ο χώρος της διασκέδασης- έκανα τον “Κερατά”. Είπα “δεν έχω τίποτα να χάσω”, αλλά -δυστυχώς!- αυτό το κομμάτι με στιγμάτισε. Πικραίνομαι και μετανιώνω για όλους αυτούς που δεν με γνώριζαν πριν και με μάθανε από αυτό το τραγούδι. Εχω τελειώσει ωδείο, έχω διακριθεί στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, συνεργάστηκα με μεγαθήρια και με έμαθαν από τον “Κερατά”».

Αρωγός

Ο Σταύρος Λιβυκός χαίρεται πολύ που στάθηκε στο πλευρό δημοφιλών σημερινών τραγουδιστών, όταν εκείνοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα. «Τον Γιάννη Πλούταρχο τον πρότεινα στην Εμπατή το 1999 για να τραγουδήσει δικό μου πρόγραμμα, αλλά δεν τον ήθελε ο επιχειρηματίας. Το ίδιο και με τον Νότη Σφακιανάκη το 1991. Τον είχαν απορρίψει στο Ροδόλφο που τον πήγα. Μόλις είχε βγάλει δίσκο και μου λέει ο επιχειρηματίας: “Τι μου τον έφερες αυτόν εδώ;” Αλλά και την Κατερίνα Κούκα τη γνώρισα σερβιτόρα σε ένα μαγαζί και την πήγα στον επιχειρηματία της Μέδουσας, όπου τραγούδησε κάποια στιγμή και με τον Γιώργο Μαρίνο. Δεν έχω παράπονο, όλα αυτά τα παιδιά όταν με βλέπουν -κι ας έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε- πέφτουν στην αγκαλιά μου λες και είμαστε κολλητοί». Αυτό τον καιρό πάντως ο Σταύρος Λιβυκός εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Christine live στην περιοχή του Κάραβελ.

Who is who

Ο Σταύρος Λιβυκός έχει τριάντα χρόνια στο τραγούδι και στο παλμαρέ του περιλαμβάνονται συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως με τους Γιώργο Μαρίνο, Μαρινέλλα, Στράτο Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού, Ρίτα Σακελλαρίου, Μανώλη Μητσιά, Κώστα Τουρνά, Τάνια Τσανακλίδου. Επίσης έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μίμη Πλέσσα και Μάριο Τόκα, ενώ ο ίδιος ως συνθέτης και στιχουργός έχει γράψει περισσότερα από 120 τραγούδια, αρκετά από τα οποία έχουν τραγουδήσει δημοφιλείς τραγουδιστές, όπως ο Νότης Σφακιανάκης («Αιχμάλωτός σου»). Το 1994 τραγούδησε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερης εμφάνισης.

Στη Βουλγαρία το τραγούδι του με τίτλο «Σκάσε» έχει συγκεντρώσει 8.500.000 views στο YouTube, ενώ το ίδιο κομμάτι συνολικά έχει έως τώρα 15.000.000 views. Στην ίδια χώρα σημειώνουν τεράστια επιτυχία και τα τραγούδια του «Φτάνει φτάνει», «Κολλάει» και το «Ναι ναι» που είναι σε συνεργασία με τον Αμερικανό ράπερ και dj Πίτερ Μπράουν. Αυτή την εποχή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα καινούργιο τραγούδι του με τον τίτλο «Συντρίμμια». Ο Σταύρος Λιβυκός είναι παντρεμένος με την Υβόννη από την Πολωνία (είναι το στήριγμά του σε όλες τις δυσκολίες της ζωής του) κι έχει δύο παιδιά που φοιτούν στο πανεπιστήμιο: τον Γιάννη, 18 ετών, και την Αννα, 20 χρόνων.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – Φωτ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...