Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για τον «ναό» της

Το παλάτι των «κιτρινόμαυρων» με τα μουσεία και τα λουτρά και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής.


Στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη έγιναν γνωστά με λεπτομέρειες αρκετά από τα χαρακτηριστικά του μεγαλεπήβολου έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Ηταν μάλιστα τόσα πολλά και ιδιαίτερα, που άφησαν άφωνους τους παρευρισκομένους. Πρώτα απ’ όλα τα δύο μουσεία. Το ένα για την ιστορία της ΑΕΚ, με τρόπαια, φωτογραφίες διάσημων οπαδών της, συλλογές ιστορικών κειμηλίων και χρυσών στιγμών του «Δικεφάλου» και το άλλο για τον προσφυγικό πολιτισμό. Ενα έργο που περιμένει πώς και πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης.


Ενα μουσείο για το οποίο είναι σίγουρος ο «Τίγρης» πως θα προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση και ότι θα γίνει σημείο αναφοράς σε όλον τον κόσμο για τους Ελληνες πρόσφυγες.


Οσον αφορά το γήπεδο, δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Αναλυτικότερα, θα είναι 32.000-34.000 θέσεων. Θα έχει 40 υπερπολυτελές σουίτες, 30 πύλες εισόδου, πέντε τύπων καθίσματα, δύο υπερσύγχρονους πίνακες σκορ (50 τ.μ. ο καθένας), τέσσερα αποδυτήρια (διπλά για τα τουρνουά ποδοσφαίρου) και πολλούς άλλους χώρους στο εσωτερικό του όπως: πισίνες, χαμάμ, μασάζ, λουτρά, κουρείο, καφενείο, bar-restaurant μέχρι και στιλβωτήριο!


Επίσης εντυπωσιακό θα είναι το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά έξω από τα αποδυτήρια (!), προς τιμήν του αείμνηστου προέδρου της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλου. Μοναδικό και πρωτότυπο και το ότι η μόνη θύρα με αριθμό θα είναι η «21», με τις υπόλοιπες να παίρνουν τα ονόματά τους από πόλεις της Μικράς Ασίας (Κωνσταντινούπολη, Πέργαμος, Μοσχονήσια, Σινώπη, Κασταμονή, Κερασούς, Αργυρούπολη, Οινόη, Εφεσος, Νεάπολις, Σαφράμπολις, Αττάλεια, Δαρδανέλια, Νικομήδεια, Σμύρνη, Φιλαδέλφεια, Αξάριον, Κυδωνιές, Αϊδίνι, Αλικαρνασσός, Δίδυμα, Σαράντα Εκκλησιές, Φώκαια). Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις πάρκινγκ αυτές θα είναι 1.500 και μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα παραχωρούνται τις καθημερινές δωρεάν στους δημότες.


Τέλος, χαρακτηριστικό του μεγέθους του έργου είναι οι παρακάτω αριθμοί! Θα χρειαστούν 6.600 μπετονιέρες, οι οποίες αν τοποθετούνταν σε μια νοητή ευθεία θα έφταναν από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τα Οινόφυτα! 35.000 μέτρα σωληνώσεις και τόνοι σιδήρου που αν ήταν ράγες τρένου, θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ξανά τη γραμμή Πειραιάς – Κηφισιά και ότι το στέγαστρο του γηπέδου και μόνο θα μπορούσε να στεγάσει 50 γήπεδα τένις!


Εσοδα 23.500.000 ευρώ για το κράτος


Βάσει του πρότζεκτ, έχει υπολογιστεί πως η οικονομική ανάπτυξη στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω της αστικής ανάπλασης και των νέων υποδομών που θα δημιουργηθούν, θα είναι τεράστια. Επιπλέον, τα έσοδα του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας θα αυξηθούν και εκείνα εντυπωσιακά, μέσω των δημοτικών τελών από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν στην περιοχή!


Επίσης, έσοδα θα έχει και το κράτος: περί τα 11.000.000 ευρώ από την καταβολή ΦΠΑ, 10.000.000 ευρώ από τον φόρο εισοδήματος και 2.500.000 από τις ασφαλιστικές εισφορές. Το γήπεδο θα δώσει 1.500-2.000 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 200-400 μόνιμες όταν λειτουργήσει!


Αναλυτικά τα βήματα μέχρι την παράδοση του έργου


Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, αποφεύχθηκε να αναφερθεί κάτι απόλυτα συγκεκριμένο σχετικά με την παράδοση του έργου. Ανακοινώθηκαν όμως τα επόμενα βήματα αναλυτικά. Δηλαδή: Στις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου θα πρέπει να εγκριθούν τα τελικά σχέδια (τα οποία ήδη έχει καταθέσει η Δικέφαλος 1924). Στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνουν επαφές με το υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη θεσμική οργάνωση του έργου.


Στις 10 Φεβρουαρίου (του 2014 πλέον) θα κατατεθεί ο φάκελος στη ΔΟΚΚ για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Στις 30 Απριλίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο και τη δημοπράτηση του έργου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της ΑΕΚ, έναρξη της κατασκευής θα έχουμε μέσα στο 2014, με παράδοση και λειτουργία του έργου το 2015-2016.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...