Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η μάχη ζωής για τον γενναίο Λουκά

Το Ελληνόπουλο από την Αυστραλία συνεχίζει να παλεύει με τον καρκίνο σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ.

Την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του δίνει ο μικρός Λουκάς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ηρωικό Ελληνόπουλο από την Αυστραλία βρίσκεται στο μέσο της μακράς και επίπονης ραδιοθεραπείας για την καταπολέμηση της σπάνιας μορφής καρκίνου από την οποία πάσχει, έχοντας πάντα στο πλευρό του τους γονείς του αλλά και τους χιλιάδες φίλους του απ’ όλο τον κόσμο που συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα χρήματα για τη νοσηλεία του σε κορυφαίο αντικαρκινικό κέντρο.

Στις 16 Οκτωβρίου ο Λουκάς Στρούζας-Rosenbaum γιόρτασε τα 4α γενέθλιά του στο Χιούστον του Τέξας. Εκεί εδρεύει το MD Anderson Proton Therapy Center, ένα από τα καλύτερα ερευνητικά και νοσηλευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, στο οποίο οι γονείς του παιδιού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τη θεραπεία του μυελοβλαστώματος που έχει στον εγκέφαλό του, το οποίο απειλεί τη ζωή του.

Η δύσκολη και επώδυνη -ειδικά για ένα μικρό παιδί- διαδικασία της θεραπείας ξεκίνησε για τον Λουκά την επομένη των γενεθλίων του. Τώρα ο ηρωικός πιτσιρικάς βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής, καθώς έχει ήδη πραγματοποιήσει τις 15 από τις συνολικά 30 συνεδρίες που προβλέπει το πλάνο της θεραπείας του.

«Είμαστε ευγνώμονες που τα πηγαίνει τόσο καλά» αναφέρει η μητέρα του, Ειρήνη Στρούζα-Rosenbaum, που σημειώνει ότι παρά τις αναμενόμενες παρενέργειες της θεραπείας, ο Λουκάς είναι σε σχετικά καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Για κάθε συνεδρία ραδιοθεραπείας ο γενναίος Λουκάς υποβάλλεται σε ολική αναισθησία. Αν και τις πρώτες ημέρες αντιδρούσε έντονα, στη συνέχεια συνήθισε τη διαδικασία. Οπως αναφέρει η μητέρα του, μάλιστα, στη δέκατη συνεδρία όχι μόνο πάτησε ο ίδιος το κουμπί ώστε να αρχίσει η ροή του αναισθητικού, αλλά ζήτησε από τους γονείς του να μην έρθουν να τον πάρουν όταν ξυπνήσει. «Ηθελε να τον βγάλουν έξω οι νοσοκόμες» λέει γελώντας η κυρία Στρούζα-Rosenbaum.

Εκτός από το κουραστικό κομμάτι της θεραπείας, η παραμονή του Λουκά στο Τέξας των ΗΠΑ περιλαμβάνει και στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Στις 31 Οκτωβρίου ντύθηκε… τρενάκι (ο μικρός έχει αδυναμία στα τρένα) και γιόρτασε μαζί με τους Αμερικανούς φίλους του τη γιορτή του Χάλογουιν. Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, που ειδικά για την περίσταση είχαν μεταμορφωθεί σε… σούπερ ήρωες.

Μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε τη θεραπεία, ο Λουκάς είχε την ευκαιρία να κάνει και λίγο τουρισμό. Επισκέφτηκε πάρκα και λούνα παρκ, έπαιξε με ζωάκια, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από ενάμιση χρόνο του επιτράπηκε να κολυμπήσει. Τόσο πολύ του άρεσε το νερό, που οι γονείς του είδαν και έπαθαν να τον βγάλουν από την πισίνα!

Η εκστρατεία για τη νοσηλεία του

Υπενθυμίζεται ότι η νοσηλεία του 4χρονου αγοριού στο MD Anderson Proton Therapy Center δεν θα είχε καταστεί δυνατή χωρίς την οικονομική συμβολή του κόσμου και ειδικά της ελληνικής ομογένειας, που πρόσφερε για τον σκοπό αυτό το ποσό των 245.000 δολαρίων. Την εκστρατεία για τη συγκέντρωση των χρημάτων πραγματοποίησε η  Ειρήνη Στρούζα-Rosenbaum μέσα από το facebook και τη σελίδα Get on Board for Lukas Rosenbaum.

Το μυελοβλάστωμα από το οποίο πάσχει ο Λουκάς είναι μια σπάνια και πολύ επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Η νόσος διαγνώστηκε όταν ήταν 2 ετών και οι γιατροί στην Αυστραλία προσπάθησαν να την καταπολεμήσουν με χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπείες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα, όμως, η ελπίδα ξαναγεννιέται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...