Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Σκαμνί για το διπλό φονικό

Ο 27χρονος Γεωργιανός killer που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μία ηλικιωμένη και έναν αλλοδαπό δικάζεται με διαδικασίες – express.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου Αθηνών αναμένεται να καθίσει το πρωί της Δευτέρας ο 27χρονος Γεωργιανός serial killer που το 2012 χτύπησε αλύπητα μέχρι θανάτου δύο ανθρώπους και σακάτεψε στο ξύλο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.


Με διαδικασίες-express ορίστηκε δικάσιμος μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Espresso» ότι υπήρχε κίνδυνος να αφεθεί ελεύθερος ο αιμοσταγής κακοποιός, λόγω παρέλευσης του 18μηνου της κράτησής του. Ετσι, θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο τόσο με τους συγγενείς των θυμάτων του όσο και με το ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο έστειλε στο νοσοκομείο με βαρύτατες κακώσεις.


Στις 30 Μαΐου του 2012 ο 27χρονος Dato Kalandia και δύο ακόμη άνδρες εισέβαλαν σε δώμα τρίτου ορόφου, όπου διέμενε ο Ιρανός Ολυμπιονίκης του τζούντο Hasan Eshraey που εργαζόταν περιστασιακά για το ηλικιωμένο ζευγάρι, τον Δημήτρη και την Τάμερ Κυριακίδη, του επιτέθηκαν και του προκάλεσαν βαριές σωματικές βλάβες. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Δημήτρης Κυριακίδης ακούγοντας θόρυβο ανέβηκε στο δώμα για να δει τι συμβαίνει.


Ομως δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος. Μετά από λίγο έφτασε στο δώμα και η σύζυγός του που επίσης ξυλοκοπήθηκε βάναυσα.


Κοσμήματα


Οι δράστες διέφυγαν αρπάζοντας κοσμήματα μεγάλης αξίας και εικόνες αγίων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου λίγες ημέρες αργότερα ο 50χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Ακόμη και σήμερα το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα από τα χτυπήματα που δέχτηκε.


Στις 9 Ιουλίου του 2012 ο 27χρονος Γεωργιανός εισέβαλε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Porto Paros, Βασίλη Καρποδίνη, στη Φιλοθέη. Ο επιχειρηματίας εκείνη την ώρα έλειπε και στο σπίτι βρισκόταν μόνο η σύζυγός του Αγγελική. Το ανθρωπόμορφο τέρας βασάνισε μέχρι θανάτου την 69χρονη και έφυγε αρπάζοντας άγνωστο χρηματικό ποσό και αντικείμενα αξίας. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές και ομολόγησε τα φρικτά εγκλήματά του, αποκαλύπτοντας ότι είχε και συνεργούς, οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.


Τον άφησαν


Αν και τελικά η δίκη του δολοφόνου ορίστηκε στο παρά πέντε, λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 18μηνου, οι συγγενείς των θυμάτων του, αλλά και το ηλικιωμένο ζευγάρι φοβούνται ότι θα επιχειρήσει να τη γλιτώσει. Ο Βασίλης Καρποδίνης ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Espresso»:


«Ο Dato Kaladia καταδικάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2012 για κλοπές σε πέντε μήνες φυλάκιση και αφέθηκε ελεύθερος με τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Στις 30 Μαΐου μαζί με συνεργούς του μπήκαν στο σπίτι του Δημήτρη Κυριακίδη και τραυμάτισαν βαρύτατα τον ίδιο και τη σύζυγό του, ενώ σκότωσαν τον Ιρανό βοηθό τους, ο οποίος ήταν και παλαιστής. Στις 9 Ιουλίου μπήκε στο σπίτι μου και σκότωσε με τα χέρια του τη σύζυγό μου Αγγελική» σημείωσε και πρόσθεσε:


«Εως σήμερα ο δολοφόνος έχει κάνει μία απόπειρα απόδρασης από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί για θεραπεία στον Χολαργό. Εχει κάνει και αίτηση αποφυλάκισης. Επειδή έχουμε βάσιμες ανησυχίες ότι μεθοδεύεται αναβολή στη δίκη του, επισημαίνουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση ελοχεύει ο κίνδυνος της σκανδαλώδους αποφυλάκισής του».


Για τον εφιάλτη που έζησε και εξακολουθεί να ζει μίλησε στην «Espresso» και η Τάμερ Κυριακίδη, η οποία λέει: «Σήμερα ζω από θαύμα. Το ίδιο και ο σύζυγός μου. Μας χτυπούσαν αλύπητα. Μείναμε για μέρες στο νοσοκομείο και ακόμη έχουμε σοβαρά προβλήματα. Δεν μπορούμε να συνέλθουμε σωματικά και ψυχολογικά. Τρέμω τη στιγμή που θα τον αντικρίσω. Επίσης φοβάμαι, επειδή είναι ακόμη ελεύθεροι οι συνεργοί του. Αν μάλιστα αφεθεί ελεύθερος και ο ίδιος, τότε θα ζούμε μόνιμα μέσα στον τρόμο».


«Κινδυνεύουμε γιατί η επίσημη Πολιτεία αδιαφορεί»


Ο Βασίλης Καρποδίνης και το ζεύγος Κυριακίδη θα εκπροσωπηθούν στη δίκη από τον ίδιο δικηγόρο, τον Βασίλη Ταουξή, που μιλώντας στην «Espresso» έκανε λόγο για έναν κατά συρροή δολοφόνο που μέσα σε λίγες ημέρες σκότωσε δύο αθώους πολίτες:


«Η χώρα έχει γίνει Σικάγο. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πια καμιά αξία και σημασία. Κινδυνεύουμε και από αυτούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι και θερίζουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και από την επίσημη Πολιτεία που αδιαφορεί. Η Δικαιοσύνη έτσι και αλλιώς αποτελεί το τελευταίο μετερίζι που εμπιστεύεται ο Ελληνας πολίτης. Και θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω. Οι συγγενείς όμως περιμένουν και πρέπει να δικαιωθούν. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα ζητεί απονομή δικαιοσύνης».


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...