Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο δρόμος στο πουθενά

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια λαϊκή τραγουδίστρια...

Γάμοι με «θεία» χορηγία

Ο πατέρας Θεόδωρος στην Ηγουμενίτσα καλύπτει τα έξοδα του μυστηρίου και δίνει δωρεάν νυφικό και στέφανα στα ζευγάρια.

Ο πατέρας Θεόδωρος είναι ένας σύγχρονος «καλός Σαμαρείτης». Γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο στην Ηγουμενίτσα, κάνοντας εδώ και χρόνια πράξη το «αγαπάτε αλλήλους» μέσα από πολυδιάστατη δράση και εντυπωσιακή θέληση, εξέπληξε και πάλι το ποίμνιό του. Αυτή τη φορά αποφάσισε να προσφέρει ως δώρο το νυφικό, τα στέφανα και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα μελλόνυμφο ζευγάρι που εν μέσω κρίσης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναβάλει το μυστήριο.

Λειτουργώντας στην ενορία του  Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας, ο πατέρας Θεόδωρος στοχεύει με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν θρησκευτικό γάμο, αλλά τον αποφεύγουν λόγω κόστους και να τα αποτρέψει από το να παντρευτούν στο δημαρχείο. Η είδηση έχει προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια στην τοπική κοινωνία, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση για άλλους ιερείς.

«Αν κάποιο ζευγάρι έχει πάρει την απόφαση να τελέσει το ιερό μυστήριο του γάμου αλλά για οικονομικούς λόγους σκέφτεται να τελέσει πολιτικό γάμο, επικοινωνήστε με τον πατέρα Θεόδωρο και τα έξοδα της άδειας του γάμου, του μυστηρίου, τα στέφανα και το νυφικό θα τα αναλάβει η εκκλησία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Οπως ήταν αναμενόμενο, αρκετά ζευγάρια έσπευσαν να ζητήσουν πληροφορίες από τον ιερέα, ο οποίος τους καλοδέχτηκε και τους εξήγησε τι προσφέρει και για ποιο λόγο αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την προσφορά.

Εξαιρετικά σεμνός, κρατώντας με επιμονή χαμηλό προφίλ, ο πατέρας Θεόδωρος έχει αποφασίσει να συνεχίσει το έργο του χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια. Κάτι που έγινε σαφές όταν η «Espresso της Κυριακής» επικοινώνησε μαζί του ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν θεωρώ πως κάνω κάτι αξιοσημείωτο» τόνισε. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ακριβώς αυτός, να προσφέρει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Και πιστεύω πως η Εκκλησία το κάνει, όποτε της ζητηθεί, δίνοντας απλόχερα τη βοήθειά της».

Η εντυπωσιακή δράση του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας έρχεται να επεκταθεί με προσφορά και στις οικογένειες με μικρά παιδιά ή σε νέους γονείς. Ο ναός προσφέρει στις οικογένειες που τα χρειάζονται παιδικό καρεκλάκι φαγητού, πλαστική μπανιέρα για τα μωρά, παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, αλλά και μετρητή ζαχάρου, πατερίτσες, ηλεκτρικό θήλαστρο, ορθοπεδικό αερόστρωμα κατάκλισης, καθώς και μονά κρεβάτια!

Οι δραστηριότητες, όμως, του πατέρα Θεόδωρου δεν περιορίζονται στο νυφικό και τα στέφανα. Το φιλανθρωπικό έργο του είναι μεγάλο και οι κάτοικοι το γνωρίζουν. Συχνά διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες διατηρώντας σημαντική τράπεζα αίματος για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Στο υπόγειο του ναού στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει όχι μόνο εκκλησιαστικού περιεχομένου βιβλία αλλά και εγκυκλοπαίδειες, βοηθήματα για το σχολείο και πάσης φύσεως βιβλία.

Παράλληλα, αν κάποιος μαθητής ή φοιτητής χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ για το διάβασμά του, μπορεί να κάνει χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του ναού, οι πόρτες του οποίου είναι ορθάνοιχτες για τους νέους.

Η μεγάλη «αγκαλιά» του πατέρα Θεόδωρου έχει συγκινήσει τους κατοίκους της περιοχής, που αναγνωρίζουν το έργο του και τονίζουν ότι ο ιερέας είναι παθιασμένος με το να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ ανταποκρίνονται στα καλέσματά του με ενθουσιασμό.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...