Γάμοι με «θεία» χορηγία

Ο πατέρας Θεόδωρος στην Ηγουμενίτσα καλύπτει τα έξοδα του μυστηρίου και δίνει δωρεάν νυφικό και στέφανα στα ζευγάρια.

Ο πατέρας Θεόδωρος είναι ένας σύγχρονος «καλός Σαμαρείτης». Γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο στην Ηγουμενίτσα, κάνοντας εδώ και χρόνια πράξη το «αγαπάτε αλλήλους» μέσα από πολυδιάστατη δράση και εντυπωσιακή θέληση, εξέπληξε και πάλι το ποίμνιό του. Αυτή τη φορά αποφάσισε να προσφέρει ως δώρο το νυφικό, τα στέφανα και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα μελλόνυμφο ζευγάρι που εν μέσω κρίσης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναβάλει το μυστήριο.

Λειτουργώντας στην ενορία του  Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας, ο πατέρας Θεόδωρος στοχεύει με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν θρησκευτικό γάμο, αλλά τον αποφεύγουν λόγω κόστους και να τα αποτρέψει από το να παντρευτούν στο δημαρχείο. Η είδηση έχει προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια στην τοπική κοινωνία, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση για άλλους ιερείς.

«Αν κάποιο ζευγάρι έχει πάρει την απόφαση να τελέσει το ιερό μυστήριο του γάμου αλλά για οικονομικούς λόγους σκέφτεται να τελέσει πολιτικό γάμο, επικοινωνήστε με τον πατέρα Θεόδωρο και τα έξοδα της άδειας του γάμου, του μυστηρίου, τα στέφανα και το νυφικό θα τα αναλάβει η εκκλησία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Οπως ήταν αναμενόμενο, αρκετά ζευγάρια έσπευσαν να ζητήσουν πληροφορίες από τον ιερέα, ο οποίος τους καλοδέχτηκε και τους εξήγησε τι προσφέρει και για ποιο λόγο αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την προσφορά.

Εξαιρετικά σεμνός, κρατώντας με επιμονή χαμηλό προφίλ, ο πατέρας Θεόδωρος έχει αποφασίσει να συνεχίσει το έργο του χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια. Κάτι που έγινε σαφές όταν η «Espresso της Κυριακής» επικοινώνησε μαζί του ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν θεωρώ πως κάνω κάτι αξιοσημείωτο» τόνισε. «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ακριβώς αυτός, να προσφέρει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Και πιστεύω πως η Εκκλησία το κάνει, όποτε της ζητηθεί, δίνοντας απλόχερα τη βοήθειά της».

Η εντυπωσιακή δράση του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου Ηγουμενίτσας έρχεται να επεκταθεί με προσφορά και στις οικογένειες με μικρά παιδιά ή σε νέους γονείς. Ο ναός προσφέρει στις οικογένειες που τα χρειάζονται παιδικό καρεκλάκι φαγητού, πλαστική μπανιέρα για τα μωρά, παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, αλλά και μετρητή ζαχάρου, πατερίτσες, ηλεκτρικό θήλαστρο, ορθοπεδικό αερόστρωμα κατάκλισης, καθώς και μονά κρεβάτια!

Οι δραστηριότητες, όμως, του πατέρα Θεόδωρου δεν περιορίζονται στο νυφικό και τα στέφανα. Το φιλανθρωπικό έργο του είναι μεγάλο και οι κάτοικοι το γνωρίζουν. Συχνά διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες διατηρώντας σημαντική τράπεζα αίματος για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Στο υπόγειο του ναού στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει όχι μόνο εκκλησιαστικού περιεχομένου βιβλία αλλά και εγκυκλοπαίδειες, βοηθήματα για το σχολείο και πάσης φύσεως βιβλία.

Παράλληλα, αν κάποιος μαθητής ή φοιτητής χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ για το διάβασμά του, μπορεί να κάνει χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του ναού, οι πόρτες του οποίου είναι ορθάνοιχτες για τους νέους.

Η μεγάλη «αγκαλιά» του πατέρα Θεόδωρου έχει συγκινήσει τους κατοίκους της περιοχής, που αναγνωρίζουν το έργο του και τονίζουν ότι ο ιερέας είναι παθιασμένος με το να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ ανταποκρίνονται στα καλέσματά του με ενθουσιασμό.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ