Η δύση των… διάσημων ζωγράφων και το πείραμα του Χρ. Ζερεφού

Παναγιώτης Τέτσης και ο Χρήστος Ζερεφός παρουσιάζουν τα αποτελέσματα αυτής της πρωτότυπης έρευνας που ανιχνεύει την ύπαρξη αιωρούμενων μικρών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Μια ιδιαίτερη πτυχή της συνάντησης της τέχνης και της επιστήμης. Ο καταξιωμένος εικαστικός Παναγιώτης Τέτσης και ο πολυβραβευμένος διεθνώς καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του ενδιαφέροντος πειράματος στο οποίο συμμετείχαν με αντικείμενο την καταγραφή μοναδικών περιβαλλοντικών πληροφοριών μέσα από τη μελέτη των χρωμάτων του ουρανού που αποτύπωσαν διάσημοι ζωγράφοι τους τελευταίους πέντε αιώνες, αναπαριστώντας εκατοντάδες δύσεις του ηλίου.


Τη ζωγραφική του βλέμματος με τη φυσική του περιβάλλοντος παρουσιάζει η ξεχωριστή διάλεξή τους υπό τον τίτλο «Το χρώμα του καιρού και του κλίματος» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια διάλεξη για το άκρως ενδιαφέρον πείραμα της καταγραφής μοναδικών περιβαλλοντικών πληροφοριών μέσα από τη μελέτη των χρωμάτων στον ουρανό κατά τη δύση του ηλίου, έτσι όπως τα απέδωσαν στους πίνακές τους διάσημοι ζωγράφοι των περασμένων πέντε αιώνων (Τέρνερ, Ντεγκά, Κλιμτ, Ρενουάρ, Ρόμπινσον, Ντελακρουά, Μονέ, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ κ.ά.).


Ο Παναγιώτης Τέτσης και ο Χρήστος Ζερεφός παρουσιάζουν τα αποτελέσματα αυτής της πρωτότυπης έρευνας που ανιχνεύει την ύπαρξη αιωρούμενων μικρών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα στον «πίνακα» που προκύπτει από την ένωση του κόκκινου και του πράσινου, όταν ο αυθεντικός ζωγραφικός πίνακας αποδοθεί στα δύο αυτά χρώματα. Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώθηκαν μέσα από την ανάλυση των χρωμάτων του ουρανού σε εκατοντάδες πίνακες μεγάλων ζωγράφων, ανάμεσά τους κι ενός έργου του Παναγιώτη Τσέτη.


Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους θα ξεκινήσει στις 5.30.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ