Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Τι κρύβει μέσα στα κοντέινερ;

Αποκαλύπτεται σήμερα στη Ρόδο το περιεχόμενο όσων μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Nour M».

Σήμερα αναμένονται οι πρώτες απαντήσεις στο πυκνό μυστήριο που καλύπτει το φορτηγό πλοίο «Nour M», το οποίο εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές φορτωμένο με μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού.


Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πυροτεχνουργοί του Λιμενικού «σκάναραν» με ειδικά μηχανήματα τα 59 κοντέινερ που μεταφέρει το πλοίο ώστε να διαπιστωθεί αν είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά, ενώ σήμερα τα κιβώτια θα ανοιχτούν για να εξακριβωθεί το περιεχόμενό τους.


Η υπόθεση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όταν η Ταξιαρχία της Κω ειδοποίησε το Λιμενικό για ένα φορτηγό πλοίο που κινούταν ύποπτα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά της Σύμης. Αμέσως πλωτά περιπολικά του Λιμενικού ακινητοποίησαν το «Nour M» και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών για έλεγχο.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, όπου παραμένει έως σήμερα φρουρούμενο από ισχυρές δυνάμεις της τοπικής λιμενικής αρχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, τα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρει θα ανοιχτούν σήμερα, παρουσία και της υπηρεσίας του τελωνείου, ύστερα από εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.


Ο εντοπισμός του «Nour M» σήμανε συναγερμό στις ελληνικές αρχές ασφαλείας, καθώς φέρεται να βρίσκεται στη λίστα πλοίων ύποπτων για εμπλοκή σε υποθέσεις λαθρεμπορίου. Το φορτηγό φέρει σημαία Σιέρα Λεόνε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμά του αποτελείται από τρεις Τούρκους -ανάμεσα στους οποίους και ο καπετάνιος- και πέντε Ινδούς.


Πυρομαχικά;


Αγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, το ακριβές περιεχόμενο του φορτίου. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 20.000 όπλα τύπου καλάσνικοφ, ενώ ο πλοίαρχος φέρεται να έχει καταθέσει ότι από τα 59 κοντέινερ που μετέφερε, τα τέσσερα είναι άδεια και τα 55 περιέχουν αποκλειστικά φυσίγγια. Στην τελευταία επίσημη ενημέρωση από πλευράς Λιμενικού γίνεται λόγος για «πυρομαχικά και οπλισμό», αλλά προστίθεται ότι δεν έχει διαπιστωθεί αν το αναγραφόμενο στα παραστατικά φορτίο αντιστοιχεί «με αυτό που πραγματικά μεταφέρεται επί του πλοίου».


Ψάχνουν το δρομολόγιο που ακολουθούσε


Μυστήριο καλύπτει όμως και το δρομολόγιο που ακολουθούσε το πλοίο. Ο Τούρκος καπετάνιος φέρεται να δήλωσε αρχικά ότι προορισμός ήταν η Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούμ) της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία. Ομως πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι στο σύστημα marine traffic είχε δηλωθεί ως τελικός προορισμός το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, ενώ σε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα είχε δηλωθεί η Τρίπολη της Λιβύης.


Σε ό,τι αφορά το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού, η ιστοσελίδα vesselfinder.com αναφέρει ότι το τελευταίο λιμάνι που έπιασε το «Nour M» ήταν το Oktyabrsk της Ουκρανίας. Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» χαρακτήριζε το Oktyabrsk ως «λιμάνι-μυστήριο» και «πηγή πολλών από τα όπλα που φτάνουν στη Συρία».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...