Σκύλοι – τεντιμπόηδες!

Η νέα μέθοδος τιμωρίας προκαλεί πολλές αντιδράσεις.

Ονομάζεται «διαπόμπευση σκύλου» και είναι νέα τάση την οποία ακολουθούν πολλοί ιδιοκτήτες τετράποδων, οι οποίοι φωτογραφίζουν τα ζώα τους αφού τα έχουν μαλώσει και τους έχουν κρεμάσει στον λαιμό πινακίδα με το σφάλμα που έκαναν. Οι φωτογραφίες των αμήχανων ή φοβισμένων ζώων ανεβαίνουν στο διαδίκτυο για να διασκεδάζουν οι ιδιοκτήτες τους, όμως οι κτηνίατροι έχουν διαφορετική γνώμη, καθώς χαρακτηρίζουν «απάνθρωπη» αυτή τη συμπεριφορά.

Φωτογραφίες από τη σκηνή του «εγκλήματος», μασώντας το πόδι μιας καρέκλας, καταστρέφοντας τον καναπέ, βγάζοντας με τα νύχια του το βαμβάκι, σχίζοντας ένα επίσημο έγγραφο, είναι μερικές από τις σκανδαλιές που οι ιδιοκτήτες σκυλιών τις γράφουν σ’ ένα χαρτόνι, κάνοντας τα κατοικίδιά τους «teddy dolgs». Η διαδικασία, που ονομάζεται διεθνώς Νame and shame, έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε ιστοσελίδες και προφίλ στο Twitter έχουν γίνει αποκλειστικά για φωτογραφίες «τιμωρημένων» ζώων. 

Ομως, ενώ οι ιδιοκτήτες των σκύλων διασκεδάζουν με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν, οι κτηνίατροι έχουν άλλη άποψη. Οπως λένε, το «ένοχο βλέμμα» των ζώων αντιπροσωπεύει τον φόβο ή το άγχος τους, ενώ κατηγορούν τους ιδιοκτήτες τους ότι υπονομεύουν την αξιοπρέπειά τους. Ειδικοί που έχουν μελετήσει πολλές φωτογραφίες «διαπόμπευσης σκύλου» δηλώνουν ότι η εν λόγω ιδέα, που έγινε τάση, είναι ανόητη και θέτουν το ερώτημα στους οπαδούς της:

«Θα  σας άρεσε να κοροϊδεύετε την οικογένειά σας ή τους φίλους σας; Γιατί το κάνετε στον σκύλο σας;». Θεωρείται μάλιστα πιθανό από ειδικούς ότι ζώα που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να εμφανίζουν οργανικά προβλήματα τα οποία οφείλονται στο στρες που τους προκαλεί η διαπόμπευση.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ