Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Ο λαός θέλει Βραζιλία»

Ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς είναι έτοιμοι να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ.


Με το τρίτο Μουντιάλ στην ιστορία της «φλερτάρει» η εθνική μας ομάδα, που ρίχνεται στη μάχη των αγώνων μπαράζ με τη Ρουμανία και «έπαθλο» την πρόκριση στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Βραζιλία.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται απόψε (21.45, Mega, OTE TV) τους Ρουμάνους στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θέλει ένα «καθαρό» σκορ για να πάει με προβάδισμα στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο Βουκουρέστι. Σίγουρα και σε καμία περίπτωση δεν θέλει όμως να δεχθεί γκολ. Το έκανε το 2009 με την Ουκρανία, μπορεί να το κάνει ξανά και τώρα.


«Οταν μιλάμε για αγώνες μπαράζ, τα πάντα μπορεί να κριθούν από μια λεπτομέρεια. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Εμείς και όλος ο λαός θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, κάτι που ισχύει και για τη Ρουμανία» δήλωσε χθες ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει καταλήξει σε ένα σχήμα 4-3-3 που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ως εξής:


Τερματοφύλακας ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης, Μανιάτης, Τζιόλης και στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου. Από τους παίκτες που αποτελούν την αποστολή δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Κονέ, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος την Τρίτη.


Ο Σάντος δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση στους φιλάθλους, που ούτως ή άλλως θα κατακλύσουν το «Γ. Καραϊσκάκης», αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, λέγοντας: «Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα μας δώσει ώθηση και είναι σημαντικό το γήπεδο να είναι γεμάτο. Οι Ελληνες περιμένουν να τους δώσουμε χαρά και οι ευθύνες είναι περισσότερες για εμάς. Επίσης και ο κόσμος γνωρίζει πως οι παίκτες θα δώσουν και την ψυχή τους για να πάρουν το αποτέλεσμα».


Εξάλλου μίλησε και για την «κληρονομιά» που έχει αφήσει πίσω του ο Ρεχάγκελ: «Ο κ. Ρεχάγκελ έχει ένα άγαλμα στο κέντρο της Αθήνας και είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Εγώ είμαι ο Σάντος με διαφορετικές ιδέες. Βοήθησε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών μου τους είχα σε ομάδες που προπόνησα και ήταν πιο εύκολο για μένα».


– Η Εθνική Ελπίδων στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου του Euro 2013/15 θα αντιμετωπίσει σήμερα στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης την αντίστοιχη της Σουηδίας (17.00).


Ο «άσος» το μοναδικό δίλημμα του Πιτούρκα


Η θέση στα δοκάρια είναι το μοναδικό δίλημμα για τον Βίκτορ Πιτούρκα (φωτ.), αφού ο βασικός γκολκίπερ Ταταρουσάνου προέρχεται από τραυματισμό κι ενδέχεται να αντικατασταθεί από τον Λόμποντς. Οι υπόλοιποι δέκα ποδοσφαιριστές θα είναι (σε σύστημα 4-2-3-1) οι: Ματσέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατς στην άμυνα, Μπουρτσεάνου και Λάζαρ ως αμυντικά χαφ, Τόρζε, Κότσις και Τανάσε η τριάδα πίσω από τον επιθετικό, και μοναδικός προωθημένος ο Μαρικά.


Ο προπονητής της Ρουμανίας δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε αρκετό άγχος, μια και έτσι είναι τα παιχνίδια των μπαράζ. Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς έχει συμμετάσχει και πάλι σε μπαράζ, αλλά εμείς θα πρέπει να πετύχουμε γκολ». Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο Ρατς είπε: «Η ελληνική ομάδα είναι δυνατή και οργανωμένη, δεν δέχεται εύκολα γκολ. Δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά κερδίζει συνέχεια».


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...