Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Η δικαίωση της Νατέλα

Αποζημίωση 150.000 ευρώ (για ψυχική οδύνη) στη μητέρα του μικρού Αλεξ που χάθηκε το 2006 στη Βέροια.

«Αισθάνομαι δικαιωμένη και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες τις δυνάμεις μου μέχρι να ανακαλύψω τι απέγινε το σώμα του άτυχου γιου μου». Η Νατέλα Ιτσουαΐτζε, μητέρα του μικρού Αλεξ, που εξαφανίστηκε πριν από επτάμισι χρόνια στη Βέροια σε μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εξέφρασε στην «Espresso» την ικανοποίησή της για τη χρηματική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, που επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας.


Το δικαστήριο την απαλλάσσει επίσης από κάθε ευθύνη σχετικά με την επιμέλεια του εντεκάχρονου γιου της, ενώ αντιθέτως καταδίκασε τους 11 από τους 13 γονείς και κηδεμόνες των πέντε παιδιών που κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο του άτυχου αγοριού και οι οποίοι πρέπει τώρα να καταβάλουν το ποσό.


Σύμφωνα με την απόφαση, «το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να επιδικάσει στην ενάγουσα το ποσό των 150.000 ευρώ που κρίνεται εύλογο, εν όψει του νεαρού της ηλικίας του θανατωθέντος υιού της, το ότι ήταν το μόνο τέκνο της, του μεγάλου βαθμού πταίσματος των εναγομένων (δόλος ως προς την πρόκληση των σωματικών βλαβών και αμέλεια ως προς το βαθύτερο αποτέλεσμα του θανάτου), της μετέπειτα συμπεριφοράς τους, που επέτεινε τον ψυχικό πόνο που οι ίδιοι προκάλεσαν, οδηγώντας τις προσπάθειες ανεύρεσης της σορού σε αποτυχία, των οικονομικών και, τέλος, των κοινωνικών συνθηκών των διαδίκων».


Η Νατέλα δήλωσε ότι αισθάνεται «για άλλη μία φορά δικαιωμένη και ηθικά ικανοποιημένη για τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος των υπευθύνων για τον θάνατο του μοναχογιού μου και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες τις δυνάμεις μου μέχρι να ανακαλύψω την αλήθεια για την τύχη του σώματός του».


Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί νομικά τη Νατέλα, Μανώλης Αναστασάκης, τόνισε: «Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας αποτελεί ακόμη μία δικαίωση για τη μητέρα του Αλεξ. Το ποσό που επιδικάστηκε με την ως άνω απόφαση, όπως ήδη γνωρίζετε, θα διατεθεί (πλην των εξόδων) σε Κοινωφελείς Οργανισμούς που μεριμνούν για την προστασία ανήλικων παιδιών, για τα οποία πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας.


Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να επισημάνω ότι η καταβολή της ως άνω αποζημίωσης δεν αμβλύνει τον πόνο του γονέα που έχασε το παιδί του τόσο άδικα ούτε υποκαθιστά την έλλειψή του, αλλά θα μπορούσε να γίνει αφορμή να αποκαλυφθούν κάποια στιγμή όσα μέχρι σήμερα έχουν αποσιωπηθεί».


Το άτυχο αγόρι από τη Γεωργία που ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια, εξαφανίστηκε τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2006 από την περιοχή Ελιάς – Ανοίξεως μετά την προπόνηση του μπάσκετ, ενώ κατευθυνόταν προς το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του πατριού του.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...