Στη Δράμα για κουραμπιέδες και μελομακάρονα με Καλλίδη

Η «Νόστιμη γη» ετοιμάζει ένα έξτρα σπέσιαλ εορταστικό επεισόδιο.

Χριστούγεννα στη Δράμα με τον Βασίλη Καλλίδη. Η «Νόστιμη γη» ετοιμάζει ένα έξτρα σπέσιαλ χριστουγεννιάτικο επεισόδιο στη Δράμα, με τον σεφ να δίνει τις πιο ωραίες συνταγές για κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Εξι επεισόδια ολοκλήρωσε ο Βασίλης Καλλίδης και τώρα οδεύει για το έβδομο, το πιο εορταστικό, το χριστουγεννιάτικο.


Ωστόσο, σήμερα θα μας ταξιδέψει στη Σητεία και το επόμενο Σάββατο στην Καστοριά. Να σημειωθεί πως στις 23 Νοεμβρίου στις 20.00, ο Βασίλης θα μας αποχαιρετήσει -προς το παρόν βέβαια- και τη θέση του θα πάρει η σεφ Νταϊάν Κόχυλα με την εκπομπή «Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;».


Ο συμπαθής μάγειρας θα επανέλθει δριμύτερος τον Φεβρουάριο με νέο κύκλο επεισοδίων της «Νόστιμης γης» -υπολείπονται άλλα πέντε-, τα οποία θα γυριστούν στο Κιλκίς, στη Σάμο, στη Λέσβο και στα νησιά του Ιονίου.


Ο Βασίλης Καλλίδης μιλά στην «Espresso» για το ταξίδι στη Σητεία, το οποίο θα δούμε σήμερα. «Σε αυτό το κομμάτι της Κρήτης βλέπω πώς φτιάχνουν θεϊκό μέλι, μαγειρεύω χταπόδι με χαρουπόμελο και λαμβάνω μέρος στη γιορτή του Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή, όπου ο παπάς ευλογεί το κρασί όλης της χρονιάς. Αξέχαστη εμπειρία».


Τι μας περιμένει όμως στο ταξίδι της Καστοριάς, το οποίο θα δούμε την επόμενη εβδομάδα; Ο σεφ εξηγεί: «Πρόκειται για μια εκπομπή γυρισμένη γύρω από τη λίμνη της Καστοριάς. Μαζεύω μανιτάρια και μαζί με μουσικά όργανα και τη βοήθεια των ντόπιων ανοίγουμε τσιπουροκάζανα». Από πού γεννήθηκε η ιδέα της «Νόστιμης γης»; «Αφού έκλεισε ο κύκλος του “Food in the city”, θεώρησα ότι ύστερα από δύο χρόνια μπορεί να ξεκινήσει ένα γευστικό ταξίδι ανά την Ελλάδα. Αυτό που με κινεί στην εκπομπή είναι οι άνθρωποι. Ψάχνω για ανθρώπους αισιόδοξους, που παράγουν και ζουν από τη γη» μας λέει ο Βασίλης Καλλίδης.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ