Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ισόβια στο αδίστακτο τέρας

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο 27χρονος που βίασε και έκαψε την 33χρονη Ζωή Δαλακλίδου.

Ούτε ένας μάρτυρας βρέθηκε να υπερασπιστεί τον «δράκο της Ξάνθης», το ανθρωπόμορφο τέρας που δεν δίστασε να κακοποιήσει σεξουαλικά και έπειτα να κάψει ζωντανή την 33χρονη Ζωή Δαλακλίδου. Ο στυγερός δολοφόνος, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Καβάλας με τους συγγενείς της 33χρονης η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του, καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε ισόβια και 25 έτη κάθειρξης.

Σχεδόν 11 μήνες από εκείνο το μοιραίο πρωινό της 27ης Δεκεμβρίου του 2012,  έπειτα από διαδικασία που κράτησε μόλις μία ώρα, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου άκουσε την απόφαση ανέκφραστος και με κυνική ψυχραιμία σηκώθηκε από το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Καβάλας για να πάρει τον δρόμο της επιστροφής προς τη φυλακή.

Από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια βρέθηκαν οι γονείς, τα αδέλφια, συγγενείς και φίλοι της αδικοχαμένης Ζωής. Η δίκη ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων. Ο Χρήστος Παπάζογλου, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στο εδώλιο.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια. Δηλώνω ένοχος για όλες τις κατηγορίες…» είπε ο κατηγορούμενος στην έναρξη της διαδικασίας. Λίγα λεπτά αργότερα ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιώργος Περβανίδης ζήτησε αναβολή της δίκης και διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ωστόσο τόσο ο εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο είχαν αντίθετη άποψη και η δίκη συνεχίστηκε κανονικά.

Οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν τα αδέλφια της άτυχης Ζωής (Ηλίας και Ελένη), που περιέγραψαν πώς είδαν την άτυχη κοπέλα να καίγεται λίγο πιο δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού τους.

Ακολούθησαν οι καταθέσεις των δύο αστυνομικών οι οποίοι ήταν εκείνη τη νύχτα σε διατεταγμένη υπηρεσία, καθώς και της φίλης του θύματος, Βασιλικής Αθανασίου, που ήταν η τελευταία που την είδε το μοιραίο βράδυ στην οδό 40 Εκκλησιών.

Σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος καθόταν αμίλητος και ανέκφραστος. Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ό,τι έπραξε έγινε υπό την επήρεια μέθης, ωστόσο υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Ο εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του προτείνοντας να κηρυχτεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση και συγκίνηση από τους συγγενείς της άτυχης Ζωής, καθώς και από τους φίλους της οικογένειας.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...