Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

«Ο Σκαραβαίος»: Ο δρόμος στο πουθενά

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια λαϊκή τραγουδίστρια...

Εγκέφαλος της σπείρας ο Αιγύπτιος

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις για το ναυάγιο στην Πάλαιρο, που αποκάλυψαν ποιος έκανε κουμάντο.


Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν αργά χθες το απόγευμα, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Λευκάδας, οι τέσσερις συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πάλαιρο, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερα αγγελούδια από τη Συρία, στον πατέρα τους και σε ακόμη επτά ομοεθνείς τους.


Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τόσο η 53χρονη Ελληνίδα και ο 20χρονος γιος της από το Ξηρόμερο όσο και οι δύο αλλοδαποί -ο Παλαιστίνιος χειριστής του σκάφους και ένας Σύριος- που συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αδελφών του 20χρονου, οι οποίοι συμμετείχαν στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, όσο και του φερόμενου ως αρχηγού, ενός αλλοδαπού αιγυπτιακής καταγωγής.


Μετά την απόφαση των δικαστικών λειτουργών ο δικηγόρος της οικογένειας από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου Αρης Φατούρος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα άλλα δύο αδέρφια που καταζητούνται επίσης για συνέργεια στην εγκληματική πολύνεκρη επιχείρηση πρόκειται να παρουσιαστούν αυτοβούλως στον εισαγγελέα την Τετάρτη το μεσημέρι. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδας και σήμερα θα μεταχθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.


Σε ό,τι αφορά την προφυλάκιση της μητέρας και του γιου της, ο δικηγόρος επισήμανε: «Οι πελάτες μου δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Απλώς ήταν παρόντες κατά την επίσκεψη του Παλαιστινίου στο σπίτι τους, όταν αυτός πήγε να συναντήσει τα άλλα δύο αδέρφια που αναζητούνται» ανέφερε και παραδέχτηκε ότι υπάρχει συμμετοχή των άλλων δύο αδερφών. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα πάντως οι αστυνομικές Αρχές «χτένιζαν» τον ορεινό όγκο του Ξηρομέρου, καθώς εκτιμούσαν ότι εκεί είχαν βρει καταφύγιο οι νεαροί.


Οι δύο αλλοδαποί, που απολογήθηκαν πρώτοι, υποστήριξαν ότι εγκέφαλος της σπείρας που διακινούσε μετανάστες είναι ο Αιγύπτιος, ο οποίος επίσης αναζητείται. Μάλιστα αποκάλυψαν ότι το «εισιτήριο του θανάτου» κόστισε 3.000 ευρώ για καθέναν από τους μετανάστες, καθώς και ότι οι συνεννοήσεις για τη διακίνησή τους έγιναν στο σπίτι των αδελφών, στην Κωνωπίνα, παρουσία της μητέρας τους και του 20χρονου αδελφού τους.


Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του Παλαιστινίου ότι είναι κάτοικος Αθηνών και ότι έχει σταλεί από την… Ασφάλεια Αττικής για την εξάρθρωση του κυκλώματος! Δήλωσε μάλιστα ότι εκτελεί εντολές υψηλόβαθμου στελέχους της Ασφάλειας, ονόματι «Κώστας», και έδωσε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, το οποίο όμως είναι συνεχώς απενεργοποιημένο.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...