Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ιδανικό φινάλε για «Τυπάρα»

Ο Γιώργος Καραγκούνης θα κρεμάσει τη γαλανόλευκη φανέλα (ελπίζοντας σε μία ακόμη διάκριση) στη χώρα του ποδοσφαίρου.


Τώρα ο «Τυπάρας» θέλει αντίπαλο (και καλά κάνει) στην πρεμιέρα του Μουντιάλ τη Βραζιλία! Τώρα πλέον, έχοντας απελευθερωθεί ψυχολογικά, κάνει όνειρα να παίξει στα 37 του με την Εθνική μας στην πέμπτη μεγάλη διοργάνωση της σύγχρονης ιστορίας της (δύο Μουντιάλ, τρία Εuro), γράφοντας το όνομά του στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο «άρρωστος» με την εθνική ομάδα αλλά και με τη «στρογγυλή θεά», θα κρεμάσει τη γαλανόλευκη φανέλα έτσι όπως πραγματικά ήθελε: παίζοντας μπάλα στη χώρα του ποδοσφαίρου!


Για να φτάσει όμως μέχρι εδώ πέρασε πραγματικά πολύ δύσκολες ώρες και μέχρι να γίνει η σέντρα στο στάδιο «Νασιονάλ», από το μυαλό του περνούσαν οι πιο δυσάρεστες σκέψεις.


Αν η χώρα μας δεν περνούσε στα τελικά του Μουντιάλ, θα εγκατέλειπε την Εθνική οριστικά και αμετάκλητα. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορούσε να το «χωνέψει» και κυριολεκτικά έμεινε ξάγρυπνος το βράδυ της Δευτέρας, κάτι το οποίο παραδέχθηκε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες. Ηθελε την πρόκριση ώστε να πει το «αντίο» που ήθελε, αλλά και για να κάνει το χατίρι του πρωτότοκου γιου του, Θανάση, που του είπε προτού φύγει από την Αγγλία:


«Μπαμπά, θέλω να πάμε μαζί στη Βραζιλία». Γι’ αυτό άλλωστε του αφιέρωσε την πρόκριση σχεδόν βουρκωμένος. Το μικρό του «μυστικό», ότι δηλαδή θα σταματούσε από την Εθνική, μόνο μυστικό δεν ήταν στους κόλπους της ομάδας. Το ήξεραν όλοι. Και όλοι ήθελαν την πρόκριση (και) για τον φυσικό αρχηγό της ομάδας, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του μέσα στα αποδυτήρια.


«Πραγματικά, την πιο μεγάλη πίεση στην καριέρα μου την είχα σε αυτό το μπαράζ, αλλά και στο προηγούμενο με την Ουκρανία» δήλωσε χθες, νιώθοντας ευλογημένος για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του: «Σίγουρα το νιώθω. Ευχαριστώ την ομάδα που είμαι, τη Φούλαμ, που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να είμαι σε καλή κατάσταση. Που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι σε φουλ φόρμα για να παίζω στην Εθνική».


Οταν, δε, ρωτήθηκε ποιες ομάδες θέλουμε αντίπαλο στον όμιλο, τόνισε χαμογελώντας: «Τη μία την ομάδα την ξέρουμε, θα είναι η Βραζιλία, το εναρκτήριο ματς, δηλαδή. Εχουμε καλή στατιστική με τον προπονητή τους (σ.σ.: Λουίς Φελίπε Σκολάρι) από το Euro της Πορτογαλίας».


Τρεις διεθνείς μας εξάλλου, παρά τις ελάχιστες ώρες ύπνου, έδωσαν χθες το πρωί το «παρών» σε εκδήλωση χορηγού εταιρίας σε γνωστό πολυχώρο της Αθήνας. «Δεν ξέρω βραζιλιάνικα και πρέπει να μάθω» είπε ο Φάνης Γκέκας, ενώ ο Μιχάλης Σηφάκης χαρακτήρισε «όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή» την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο Λουκάς Βύντρα τόνισε: «Ο πήχης παραμένει ψηλά. Οποιος αντίπαλος και να έρθει, καλώς να έρθει».


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ



Οι διεθνείς μας οι καλύτεροι ρεπόρτερ!



Καλύτερους ρεπόρτερ από τους διεθνείς μας δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Η χρήση της τεχνολογίας ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Αθήνα είχε την τιμητική της από τους παίκτες, που έγραψαν μία ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Facebook, twitter και Ιnstagram πήραν «φωτιά» από τα μηνύματα, τα videos και τις φωτογραφίες που ανέβασαν προκειμένου να μοιραστούν τη χαρά τους με χιλιάδες φίλους τους.


«Tis poutanas!» έγραψε πάνω στο παραλήρημά του ο Γιώργος Τζαβέλλας. Video και μήνυμα ανάρτησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με τον κόσμο τα συναισθήματα που ένιωθε:


«Ελπίζω τη χαρά που νιώθουμε αυτές τις ώρες να τη μοιράζεστε μαζί μας. Σίγουρα η πρόκρισή μας δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας μας και των ανθρώπων, όμως ελπίζουμε να νιώθουν όλοι την ίδια υπερηφάνεια. Είμαστε εδώ, αξίζουμε και μπορούμε να πετύχουμε πολλά… Και το φωνάζουμε σε όλο τον κόσμο. Mundial 2014, θα είμαστε εκεί».


Ο Σωτήρης Νίνης έγραψε τα εξής: «23 players… one family! Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ… οε… Ελλάς ολέ ολέ ολέ». Ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Χοσέ Χολέμπας είχαν το ίδιο σχόλιο, αλλά σε άλλη γλώσσα: «Βραζιλία… ερχόμαστε!!!» και «Brasil we are coming!!!!!!», αντίστοιχα. Τέλος, ο Μιχάλης Σηφάκης έδωσε το «στίγμα» της Εθνικής με το μήνυμα: «Οικογένεια, ΟΜΑΔΑ και άλλα πολλά!!».


Τα συγχαρητήριά του στην Ελλάδα έδωσε πάντως μέσα από τα social media ο ισχυρός άνδρας της ΦΙΦΑ Γιόσεφ Μπλάτερ που έγραψε στο προφίλ του στο twitter: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, την 27η ομάδα, που νίκησε με συνολικό σκορ 4-2 τη Ρουμανία».



Ο Σάντος πλησίασε τον «μύθο» του Οτο


Τον μύθο που δημιούργησε ο Οτο Ρεχάγκελ στην εθνική ομάδα πλησίασε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων με τον τρόπο που πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα, αλλά και με τα βουρκωμένα από συγκίνηση μάτια του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες λέγοντας:


«Η πρόκριση ανήκει στον ελληνικό λαό». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έως τα Χριστούγεννα θα έχει απαντήσει στην πρόταση της ΕΠΟ για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2016, ωστόσο παραδέχθηκε χθες με δηλώσεις του σε πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ακόμη είναι σε δίλημμα.


«Δεν έχω αποφασίσει, το ομολογώ. Αυτά είναι για αργότερα». Αλλωστε έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι του λείπει η καθημερινή τριβή των προπονήσεων. Εβγαλε πάντως το καπέλο στους διεθνείς λέγοντας: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, διότι η πρόκριση επί της Ρουμανίας έγινε υπό δύσκολες συνθήκες».
Πλέον ο Σάντος θα ξεκινήσει μαζί με τον τεχνικό διευθυντή το «χτίσιμο» της προετοιμασίας, που περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία-τέσσερα φιλικά ματς πριν από το Μουντιάλ.



Η «τρελή» πτήση της επιστροφής


Μια «τρελή» και απίθανη πτήση έφερε τα ξημερώματα πίσω στην Αθήνα από το Βουκουρέστι τους ποδοσφαιρικούς ήρωες του Φερνάντο Σάντος. Παρά την κούραση από το παιχνίδι και το προχωρημένο της ώρας, μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής στήθηκε ένα άκρως γιορτινό σκηνικό με αστείρευτο κέφι.


Το «γαλανόλευκο» πάρτι άρχισε με σαμπάνιες και τραγούδια και συνεχίστηκε με πειράγματα και συνθήματα. Μπροστάρηδες στο γλέντι ήταν ο Κώστας Μανωλάς και ο Γιώργος Τζαβέλλας.


Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έδινε συνθήματα με μια (κόκκινη) ντουντούκα και τραγούδαγε γνωστές επιτυχίες, ενώ ο ακραίος μπακ του ΠΑΟΚ ξεσήκωνε τους υπόλοιπους διεθνείς. Ο Σωτήρης Νίνης έκανε χρέη… dj επιλέγοντας τη μουσική που ακουγόταν στο αεροσκάφος, ενώ -ελλείψει λουλουδιών- οι παίκτες πετούσαν χαρτοπετσέτες!


Στη διάρκεια της πτήσης αποθεώθηκαν τόσο ο πρωτομάστορας της επιτυχίας, ο Φερνάντο Σάντος, όσο και οι «παλιοσειρές» της Εθνικής μας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.


Φυσικά, όλοι έβγαλαν το καπέλο στον Κώστα Μήτρογλου. Χαρακτηριστικά, κατά την προσγείωση ο Τζαβέλλας ζήτησε όλοι να φωνάξουν «πιστολέρο», όπως κι έγινε, με το όνομα του ομογενούς φορ να μετατρέπεται σε σύνθημα («Πιστολέρο, οε, οε, οε!») στα χείλη των διεθνών. Η αποστολή έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα και περίπου πενήντα φίλαθλοι μαζί με στελέχη της ΕΠΟ, που κρατούσαν άσπρα τριαντάφυλλα, υποδέχτηκαν τους διεθνείς και τον Σάντος.


«Ορέστη, βρες ομάδα»


Από ένα γκρουπ 27-28 ποδοσφαιριστών θα επιλέξει ο Φερνάντο Σάντος τη «χρυσή» 23άδα που θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στη Βραζιλία. Είναι οι 23 παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τους αγώνες με τη Ρουμανία, δηλαδή, οι Καρνέζης, Σηφάκης, Καπίνο, Τοροσίδης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος,  Μανωλάς, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σιόβας, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Κονέ,  Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας συν τους Κυριάκο και Αβραάμ Παπαδόπουλο, Φετφατζίδη, Μαλεζά κι ενδεχομένως κάποιον παίκτη που θα διακριθεί ιδιαίτερα στο φετινό πρωτάθλημα.


Στους κόλπους της Εθνικής μας επικρατεί η άποψη ότι ο Καρνέζης (φωτό) πρέπει πάση θυσία να βρει νέα ομάδα τον Ιανουάριο από τη στιγμή που δεν αγωνίζεται στη Γρανάδα, γι’ αυτό δέχτηκε προτροπές από τους ανθρώπους της ΕΠΟ, καθώς πρέπει να έχει παιχνίδια στα πόδια του μέχρι την τελική φάση του Μουντιάλ.


Γεμίζει το ταμείο της ΕΠΟ


Για τρία χρόνια ακόμη αναμένεται να είναι γεμάτα τα ταμεία της ΕΠΟ, καθώς η πρόκριση της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ θα κάνει πιο εύκολο τον δρόμο για την πρόκρισή της και στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.


Η κλήρωση για τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπει επικεφαλής ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι θα συναντήσει υποδεέστερους αντιπάλους.


Μάλιστα από τη στιγμή που το τουρνουά θα διεξαχθεί με 24 ομάδες για πρώτη φορά και όχι με 16 όπως γινόταν μέχρι τώρα, μόνο αν δείξουμε τάσεις αυτοκαταστροφής θα χάσουμε την πρόκριση.


Κι επειδή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής, το ταμείο της ΕΠΟ είναι οι ίδιοι οι διεθνείς που φέρνουν τις επιτυχίες, καθώς δεν υπάρχει πλέον κρατική επιχορήγηση, είναι αυτονόητο ότι μέσω της Εθνικής και της αναμενόμενης πρόκρισής της και στο Euro 2016 θα επιβιώσει και η ομοσπονδία.


Οσον αφορά το πριμ που θα μοιραστούν οι παίκτες για την πρόκριση στο Μουντιάλ, θα είναι περίπου το 35% έως 40% των συνολικών χρημάτων που θα πάρει η ΕΠΟ από την παγκόσμια ομοσπονδία, τα οποία υπολογίζονται κοντά στα 10.000.000 ευρώ. Ο Γιώργος Σαρρής τόνισε: «Κάναμε περήφανους όλους τους Ελληνες. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια και θα ήθελα να πω και κάτι για όσους μας περίμεναν στη γωνία όλο αυτό το διάστημα. Αναφέρομαι σε κάποιους κονδυλοφόρους που ζουν από το ποδόσφαιρο και κατηγορούν το ποδόσφαιρο».


– Τα γραφεία της ΕΠΟ κατακλύστηκαν από «βροχή» συγχαρητηρίων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας και όλων των φορέων του ελληνικού αθλητισμού για την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...