Αγρια κόντρα για τον Σκαραμαγκά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Στα ύψη θα βρεθεί και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στο στόχαστρο φυσικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ρόλος του στην υπόθεση.

«Η σημερινή κατάσταση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της σημαντικότερης ναυπηγικής μονάδας της Μεσογείου, είναι δραματική. Το πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων τύπου 214 για το Π.Ν. έχει οδηγηθεί σε τέλμα. Ολοκαίνουργια υποβρύχια σκουριάζουν κυριολεκτικά παρατημένα σε εγκαταστάσεις οι οποίες διατηρούνται ακόμη σε ικανοποιητική κατάσταση αποκλειστικά χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των απλήρωτων εργαζόμενων. Πάνω από 1.200 εργαζόμενοι είναι πλέον εκτός εργασίας, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Το εμπορικό κομμάτι των ΕΝΑΕ δεν λειτουργεί πια» αναφέρεται στην εισαγωγή της πρότασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε η ελληνική Βουλή να εξετάσει σε βάθος τις αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην εγκατάλειψη των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού με στόχο: να ξαναλειτουργήσουν άμεσα τα ναυπηγεία με πλήρεις λειτουργίες και διευρυμένη δραστηριότητα στους τομείς της κατασκευής και της μεταλλουργίας, να παραληφθούν τα υποβρύχια, να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας και, φυσικά, να αναζητηθούν οι ευθύνες, πολιτικές καταρχήν και, εάν από την έρευνα στοιχειοθετηθούν, και ποινικές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένει με αγωνία τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδρασή του αναμένεται έντονη, καθώς ο ίδιος έχει προειδοποιήσει την Κουμουνδούρου πως θα αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της πρότασης για εξεταστική.

Με την κατάθεση της πρότασης σε δεινή κατάσταση θα βρεθεί και η Ν.Δ., η οποία για ευνόητους λόγους θα στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη σύμβαση «μεγαλύτερο σκάνδαλο» από τη ρύθμιση Τσοχατζόπουλου, το 2002.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ