Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

«Τα δίνουν όλα» για έναν γιατρό!

Οι Οινούσσες προσφέρουν δωρεάν διαμονή και σίτιση σε όποιον θελήσει να εγκατασταθεί στο νησί.

Οι Οινούσσες «τα δίνουν όλα» για έναν γιατρό! Οι κάτοικοι και οι Αρχές του νησιού των εφοπλιστών είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν δωρεάν σπίτι και… φαγητό σε όποιον γιατρό γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας αποφασίσει να εγκατασταθεί στον τόπο τους, καθώς για παραπάνω από δύο χρόνια η θέση παραμένει κενή, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να  ταξιδεύουν μέχρι τη Χίο για να εξυπηρετηθούν.


Προκειμένου η πρόταση για την πρόσληψη γιατρού να γίνει δελεαστική, ο δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος -σε συνεννόηση με τους κατοίκους- πήρε την απόφαση να προσφέρει δωρεάν διαμονή και σίτιση στον επιστήμονα που θα πάρει την απόφαση να μείνει στο νησί. Μάλιστα, το «σπίτι του γιατρού» είναι πλήρως ανακαινισμένο και έχει μοναδική θέα προς το λιμάνι, τη Χίο και τη Μικρά Ασία.


«Εδώ και δύο χρόνια αναζητούμε μόνιμο γιατρό. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε ξανά και πριν από επτά χρόνια. Τότε είχε βρεθεί μια γυναίκα γιατρός, η οποία έμεινε κοντά μας για πέντε χρόνια, όσο διαρκούσε η σύμβασή της και μετά μας έφυγε» εξηγεί στην «Espresso» ο δήμαρχος Ευάγγελος Αγγελάκος.


«Τώρα προσφέρουμε δωρεάν στέγαση σε διαμέρισμα με φανταστική θέα, μοντέρνο και καινούργιο. Το σπίτι διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο. Είναι γύρω στα 60 τετραγωνικά, είναι υπερυψωμένο και βλέπει το γραφικό μας λιμάνι, τη Χίο και τη Μικρά Ασία. Αν κάποιος έπρεπε να πληρώνει με την ημέρα ένα τέτοιο σπίτι, υπολογίζεται ότι θα έπρεπε να δίνει τουλάχιστον 100 ευρώ».


Οπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος, ο οποίος έχει έρθει σε συνεννόηση με το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου ώστε προσωρινά να καλύπτεται η θέση τουλάχιστον μία φορά τον μήνα από γιατρό του νοσοκομείου, η ειδικότητα που χρειάζονται είναι γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας.
«Ουσιαστικά θα υπογραφεί για τον νέο γιατρό μια ετήσια σύμβαση, η οποία θα ανανεώνεται με τη λήξη της. Το καλό είναι ότι το νησί διαθέτει φαρμακείο και αυτό είναι στα συν. Μάλιστα, και τον φαρμακοποιό με παρόμοιο τρόπο τον είχα βρει! Πριν από δύο χρόνια έκλεισε το φαρμακείο του στο Χαλάνδρι και τον έπεισα να έρθει στις Οινούσσες με την οικογένειά του»!


Ως αυτή την ώρα, πάντως, είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν ενδιαφερθεί να επικοινωνήσουν με τον δήμαρχο προκειμένου να μάθουν γύρω από τη ζωή στο νησί. «Εχουμε μιλήσει με κάποιους, αλλά δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα. Αν και οι Οινούσσες είναι ένα ακριτικό νησί, απέχουν μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, καθώς έχουμε καθημερινά καραβάκι για Χίο και από εκεί με αεροπλάνο είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Το νησί είναι ζωντανό, έχει νέους ανθρώπους, σχολεία, έχουμε την ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το ναυτικό μουσείο. Εφοπλιστές έρχονται το καλοκαίρι από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη. Είναι ωραία η ζωή στις Οινούσσες όλες τις εποχές» καταλήγει ο κ. Αγγελάκος.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...