Εργαλεία επικοινωνίας αληθινά… κοσμήματα!

Μετατρέπουν τη νοηματική γλώσσα σε ομιλία ή κείμενο.

Eνα νέο εργαλείο επικοινωνίας… αληθινό κόσμημα ανέπτυξαν Ιάπωνες επιστήμονες προκειμένου να διευκολύνουν τη συνεννόηση ανάμεσα στους εκατομμύρια κωφάλαλους ανθρώπους στον κόσμο και σε όσους δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα.


Το Sign Language Ring είναι ένα σετ που αποτελείται από ένα βραχιόλι και έξι δαχτυλίδια. Ολα μαζί συνθέτουν ένα εξελιγμένο σύστημα μετατροπής της νοηματικής γλώσσας είτε σε φωνητική ομιλία είτε σε γραπτό κείμενο. Οπως εξήγησαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο που το ανέπτυξαν, μόλις το άτομο που χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα φορέσει τα δαχτυλίδια, αυτά «συλλαμβάνουν» τις κινήσεις των χεριών του και μεταφράζουν τα νοήματα σε λέξεις. Οι λέξεις στέλνονται αυτομάτως σε ένα ειδικό βραχιόλι, το οποίο έχει την ικανότητα να τις «μιλάει». Το πρωτοποριακό βραχιόλι, πέρα από φωνή, διαθέτει και οθόνη, στην οποία προβάλλει τα λόγια του συνομιλητή σε περίπτωση που ο χρήστης δεν καταφέρνει να τα διαβάσει στα χείλη του.


Το νέο εργαλείο επικοινωνίας δίνει ακόμα στους χρήστες τη δυνατότητα να καταχωρίσουν κάποιες κινήσεις των χεριών τους και να τους αποδώσουν συγκεκριμένες ερμηνείες, έτσι ώστε να δημιουργήσουν το προσωπικό «λεξιλόγιό» τους. Τα δαχτυλίδια προσαρμόζονται εύκολα με κλιπ πάνω στο βραχιόλι μετά τη χρήση.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η καινοτόμα εφεύρεση κέρδισε το βραβείο Red Dot Award 2013 για τον καλύτερο σχεδιασμό πρωτοτύπου στον διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού πρωτοτύπων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Εσεν της Γερμανίας. Οι Ιάπωνες επιστήμονες εξήγησαν ότι για τον σχεδιασμό του άντλησαν έμπνευση από τις παραδοσιακές χάντρες προσευχής των βουδιστών. Αυτό το διάστημα το πρωτότυπο Sign Language Ring εκτίθεται στο μουσείο Red Dot της Σιγκαπούρης.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ