Ο «αριστερός» φόρος του απίθανου Θεοχάρη

Επιβεβαίωσε ότι οι οικονομικά αδύναμοι θα… πληρώσουν πάλι.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσει η Εφορία σε κατασχέσεις για μικρά χρέη, εφόσον οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται ακόμη και με μικρές καταβολές, έδωσε ο γ.γ. Εσόδων, ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης.

«Οπωσδήποτε υπάρχει κόσμος που βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και δυσκολεύεται. Οχι, δεν θα τους πάρουμε τα σπίτια. Μη δραματοποιούμε τα πράγματα… Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να ενδιαφέρεται κάποιος για τη ρύθμισή του, διότι ακόμη και αν δεν έχει τους τυπικούς όρους να ανταποκριθεί είτε στην πάγια ρύθμιση για “φρέσκα” χρέη είτε των 48 δόσεων για παλιά, εάν έρχεται και δίνει έναντι ένα ποσό που μπορεί, αλλά το δίνει, αυτό το λαμβάνουμε υπόψη και το παρακολουθούμε. Αν δεν γίνει αυτό, προχωράμε σε μέτρα, αλλά ξεκινάμε από τα μεγάλα χρέη. Μη φανταστείτε ότι πάμε στα 300 ευρώ… Δεν είναι θέμα ότι βάζουμε όριο, αλλά κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος που έχει και πάμε προς τα κάτω. Δεν ξεκινάμε από τα 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στο «Βήμα».

Με απλά ελληνικά, ο απίθανος γενικός γραμματέας επιβεβαιώνει αυτό που όλοι φοβούνται: τη μήνιν της Εφορίας, που δηλώνει αδυναμία να στραφεί κατά των φοροφυγάδων, θα την πληρώσουν οι οικονομικά αδύναμοι, γιατί από αυτούς δεν περισσεύουν χρήματα για να παρακολουθήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία. Πώς είναι δυνατόν οικογενειάρχης με μισθό 600 ευρώ να πληρώσει έστω και 100 ευρώ στην Εφορία;

Ο απίθανος Θεοχάρης για τον φόρο ακινήτων τόνισε: «Ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα “αριστερό”. Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν “εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο”».

Σημείωσε πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι η Εφορία έχει προχωρήσει σε διπλάσιες κατασχέσεις ακινήτων από πέρυσι, ενώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν πραγματικά να εισπραχθούν είπε ότι «από τα 60 δισ. ευρώ, νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο ποσοστό τα ανεπίδεκτα, γύρω στο 70%-75%».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ