Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συγκλονίζει ο Άγγελος Πυριόχος: «Όταν πήγα στη Ζάκυνθο ο κόσμος μου έκανε...

Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή...

Μέμος Μπεγνής: «Δεν ανήκω σε κλίκες και μου έχει κοστίσει η κριτική...

Ο Μέμος Μπεγνής εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να κάνει...

«Παγιδευμένοι»: Τι είναι αυτό που αποκαλύπτουν από τις έρευνες οι Δημήτρης –...

Η απομάκρυνση του Δημήτρη, του Σταύρου και του Ανδρέα...

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Έξοδος με τη κόρη και την τηλεοπτική της εγγονή

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου πήγε σε θεατρική πρεμιέρα με την...

«Φαρμακερή» ήττα υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο το κόμμα του Τσίπρα δεν ήθελε τελικά φτηνά φάρμακα.


Μέχρι τέλους συνέχισε τα «παιχνίδια» με τα φάρμακα ο ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι καταψήφισε στη Βουλή τη μείωση των τιμών σε 6.000 φάρμακα. Ομως η ανεξήγητη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησε σε «φαρμακερή» ήττα τον Αλέξη Τσίπρα, που ενώ είχε προαναγγελθεί ότι θα μιλήσει στη Βουλή πριν από την ψηφοφορία, αποχώρησε μόλις ψήφισε.


Υστερα από πολλούς καβγάδες εντός και εκτός τηλεοπτικών παραθύρων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων στην αγορά. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗ.ΜΑΡ. και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.


Η επίμαχη τροπολογία πέρασε με διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τις ψήφους δηλαδή των βουλευτών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗ.ΜΑΡ. Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία πήραν μέρος 246 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164, κατά ψήφισαν 72 βουλευτές και 10 βουλευτές ψήφισαν «παρών».


Αλλες «εξυπηρετήσεις»


Μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση της Κ.Ο. του τονίζει: «Δυστυχώς, αντί της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων, προτίμησαν να μείνουν πιστοί σε άλλες “εξυπηρετήσεις”… σε άλλα συμφέροντα».


Νωρίτερα πάντως, σε μία από τις πλέον θυελλώδεις ψηφοφορίες της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε χάος, με τη διαδικασία να γίνεται με συνεχείς διακοπές και σε κλίμα γενικευμένης αναταραχής. Η ψηφοφορία διεξήχθη απουσία των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που μπήκαν στην αίθουσα για να ψηφίσουν μόνο για τις άρσεις ασυλίας συναδέλφων τους.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπταν φωνάζοντας, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία δήλωναν από μικροφώνου τη συμφωνία τους με τα άρθρα 1, 2, 3, 4 της τροπολογίας και τη διαφωνία τους με το άρθρο 5 για τα φάρμακα, ζητώντας να καταγράφεται κάθε φορά η παρέμβασή τους στα πρακτικά.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

«Μετακομίζει» σε νέο κανάλι ο «Έρωτας φυγάς;»

Τελικά, ρίχνει οριστικά και αμετάκλητα αυλαία στις αρχές Φεβρουαρίου...

Cine Δέσποινα: Επιστολές… αγάπης και φωτογραφίες των σταρ της εποχής με την «κυρα-Γιώργαινα»

Εχοντας περάσει έξι ημέρες από την ταφή της Δέσποινας...

Καταγγελία της Μαρίας Αλεξάνδρου για ομαδικό βιασμό από τρεις Αλβανούς έναν μήνα

Θύμα ομαδικού βιασμού και της «μαφίας των λουκουμάδων», στην...

Βαλέρια Κουρούπη: Δείτε με ποιον νεαρό ηθοποιό είναι ζευγάρι

Η Βαλέρια Κουρούπη μετά τον χωρισμό της από τον...

Η Πέγκυ Ζήνα εντελώς αγνώριστη όταν έπαιζε σε επιθεωρήσεις μερικά χρόνια πριν

Κι όμως είναι η Πέγκυ Ζήνα η όμορφη δεσποινίδα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΕρευνήστε τις εξαρτήσεις που γίνονται ανασταλτικές και κάντε κάτι...

Αποκάλυψη Λιάγκα για Στάνκογλου: «Τη σχέση αυτή τη ξέρουμε εδώ και καιρό»

Ο Γιώργος Λιάγκας μετά την αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή...