Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ντρίμπλες (και) στα θρανία

Ο αμυντικός του Εργοτέλη Γιάννης Κοιλιάρας επέστρεψε στο (νυχτερινό) σχολείο για να πάρει το απολυτήριο.


«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»!. Το λάθος των εφηβικών του χρόνων, όταν λόγω του πάθους του με το ποδόσφαιρο δεν μπόρεσε να πάρει το απολυτήριο λυκείου, «διορθώνει» στα 25 του χρόνια ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη Γιάννης Κοιλιάρας.


Κάθε βράδυ στις 7.00, σχεδόν μετά την προπόνηση, παίρνει την τσάντα και τα βιβλία του για να πάει στο μάθημα. Κανονικός μαθητής. Πρώτη ώρα Αλγεβρα, δεύτερη Φυσική, τρίτη Θρησκευτικά. Είναι ο μεγαλύτερος στην τάξη του φυσικά, αλλά το χαίρεται, γιατί οι συμμαθητές του και οι καθηγητές του τον γνωρίζουν και προσπαθούν να τον βοηθήσουν όσο μπορούν για να πάρει τον Ιούνιο το απολυτήριο. Για να έχει, όπως λέει, ένα «χαρτί» στα χέρια του που ίσως του φανεί πολύτιμο στο μέλλον, όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο.


Ο αμυντικός της κρητικής ομάδας γράφτηκε στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου ύστερα από παρότρυνση του ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ20 του Εργοτέλη Νίκου Λουμπάκη, με τον οποίο κάνει παρέα. «Οταν το καλοκαίρι τελείωσα την προετοιμασία με την ομάδα μου, τα παιδιά στην παρέα μου άνοιξαν κουβέντα για τις σπουδές τους. Ο Νίκος, που είναι φυσικά μικρότερος σε ηλικία, μου είπε να πάμε μαζί σχολείο και να πάρουμε το απολυτήριο της Γ’ Λυκείου, γνωρίζοντας ότι εγώ δεν το είχα πάρει. Και χωρίς δεύτερη σκέψη τον ακολούθησα» λέει ο Γιάννης Κοιλιάρας στην «Espresso» και συνεχίζει:


«Εγώ σταμάτησα το σχολείο στη Β’ Λυκείου, γιατί είχα πολλές υποχρεώσεις με το ποδόσφαιρο και είχα απορροφηθεί. Δεν πήγα στη Γ’ τάξη, αλλά πάντα το είχα στο μυαλό μου κάποια στιγμή να πάρω απολυτήριο. Οταν πήγα στην Πάτρα για να παίξω στην Παναχαϊκή, σκέφτηκα να πάω να στο σχολείο, αλλά τελικά δεν το έκανα. Τώρα όμως που γύρισα στο Ηράκλειο και είμαι στο σπίτι μου το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη».


 Αραγε βρίσκει χρόνο να διαβάζει; «Εντάξει, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Ολα είναι δύσκολα, γιατί έχουν περάσει χρόνια, αλλά προσπαθώ τουλάχιστον στην παράδοση να παρακολουθώ. Το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Θρησκευτικά, το πιο δύσκολο είναι η Αλγεβρα».


Πώς όμως τον αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές του και οι καθηγητές του; «Η προσαρμογή ήταν εύκολη. Η διευθύντρια του σχολείου είναι γυμνάστρια και με γνώριζε, το ίδιο και πολλά παιδιά που με βοηθούν όσο μπορούν».


Πλέον ο Γιάννης Κοιλιάρας θέλει επτά μήνες ακόμη για να κάνει πραγματικότητα ένα εφηβικό του όνειρο. «Καλό είναι να έχω στα χέρια μου ένα χαρτί. Θα το χρειαστώ σίγουρα, όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο και αποφασίσω να κάνω κάποια άλλη δουλειά. Το θεωρώ δεδομένο» τονίζει γεμάτος αυτοπεποίθηση.


Η ατυχία με τον πρόσφατο τραυματισμό
 
Ο Γιάννης Κοιλιάρας αυτές τις μέρες δεν παρακολουθεί μαθήματα, λόγω του τραυματισμού του στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης. Ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα και μόλις στο 8′ έγινε αναγκαστική αλλαγή, όταν τραυματίστηκε στο γόνατο κι έφυγε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο σφαδάζοντας από τους πόνους. «Ακόμη δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνω εκτός προπονήσεων. Εχει πειραχτεί ο οπίσθιος μηριαίος. Κρίμα, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός».


Τον στηρίζει ψυχολογικά ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος είναι δύο χρόνια μεγαλύτερός του. Τώρα παίζει μια κατηγορία πιο κάτω (στον Ηρακλή Ψαχνών), αλλά παλαιότερα είχε γίνει μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, την περίοδο 2007-08, όταν πραγματοποιούσε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα του Εργοτέλη, αλλά κατέληξε τελικά στον Πανιώνιο. Πέρυσι δοκίμασε την τύχη του στην Κύπρο (Α.Ε. Πάφου), αλλά επέστρεψε γρήγορα, λόγω οικονομικών προβλημάτων, και πήγε στα Ψαχνά. Αντίθετα, ο Γιάννης έφυγε από την Παναχαϊκή και γύρισε φέτος στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...