Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Η μεταμόρφωση της Κίτσου για τον πρίκουελ της «Μάγισσας» και το μήνυμα...

Μπορεί η πολυδιαφημισμένη «Μάγισσα» που παρακολουθούσαν σταθερά έστω και...

Η πισίνα των 700 τ.μ. (!!!) του Mr Jumbo

Καμπάνα 18μηνης φυλάκισης και πρόστιμο 100.200 ευρώ για τα χώματα της αχανούς πισίνας που έριξε όταν κατασκεύασε σε αναδασωτέα έκταση.

Ακριβά «πλήρωσε» την… 700 τετραγωνικών (!) πισίνα που κατασκεύαζε στο οικόπεδο της βίλας του στην Κηφισιά ο Mr Jumbo Απόστολος Βακάκης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.200 ευρώ, καθώς ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αλυσίδας Jumbo για να κατασκευάσει την πολυτελή πισίνα στην έπαυλη «μπάζωσε» αναδασωτέα έκταση με χώματα που προέρχονταν από τις οικοδομικές εργασίες!

Η έρευνα για την υπόθεση, που έφτασε εν τέλει στο ακροατήριο, άρχισε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Δασαρχείο Πεντέλης, στο οποίο είχαν απευθυνθεί δεκάδες κάτοικοι της περιοχής Κοκκιναρά καταγγέλλοντας ότι… τόνοι χώματος και μπάζων από τις εκσκαφές στη βίλα του επιχειρηματία κατέληξαν σε αναδασωτέα έκταση περίπου τεσσάρων στρεμμάτων. Σύμφωνα με τους μάρτυρες που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης, η εν λόγω βίλα με την… αχανή πισίνα βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την έκταση όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη των μπάζων.

Η επίμαχη έκταση μάλιστα που είχε καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς αποτελεί μήλον της Εριδος μεταξύ του δήμου και του κατηγορούμενου επιχειρηματία, που τη διεκδικεί ως ιδιωτική.

Εκτός από τον επιχειρηματία, το δικαστήριο καταδίκασε και τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, επιβάλλοντάς του την ίδια ποινή με τον καταδικασθέντα επιχειρηματία. Η εμπλοκή του δημάρχου στην υπόθεση προέκυψε από μαρτυρικές καταθέσεις, με βάση τις οποίες ιδιώτης εργολάβος ο οποίος είχε αναλάβει τη ρίψη των μπάζων στην αναδασωτέα περιοχή -και ο οποίος έχει αποβιώσει- φέρεται ότι είχε υποστηρίξει μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής ότι η ρίψη γινόταν εν γνώσει του δήμου και ειδικά του δημάρχου.

Ωστόσο, καταθέτοντας στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Απόστολου Βακάκη ο μηχανικός που απασχολούνταν στα έργα κατασκευής υποστήριξε ότι η ρίψη των χωμάτων έγινε με εντολή του επιχειρηματία, χωρίς να έχει ανάμειξη αλλά και γνώση ο δήμος.

Ο δήμαρχος ήταν απών από το δικαστήριο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο συνήγορός του Λεωνίδας Λώρας προσκόμισε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχει ανοιχτή αντιδικία του δήμου με τον επιχειρηματία. Μάλιστα ο δήμος είχε δώσει εντολή για την κατεδάφιση ενός τοιχίου που υπήρχε στην επίμαχη έκταση αλλά και δύο πίλαρ της ΔΕΗ.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να καταδικαστεί ο ιδιοκτήτης των Jumbo για την κατηγορία του μπαζώματος της έκτασης, ενώ για τον δήμαρχο Κηφισιάς πρότεινε να κριθεί αθώος. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία σε 18 μήνες φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ έκρινε ένοχο με πλειοψηφία 2-1 και τον δήμαρχο. «Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση θα καταρριφθεί στο Εφετείο και ότι ο εντολέας μου θα αθωωθεί» είπε ο συνήγορος του δημάρχου Κηφισιάς Λεωνίδας Λώρας.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...