Το gay σύμφωνο προκαλεί τριγμούς

«Στο ψυγείο» προσωρινά η τροπολογία έπειτα από έντονες αντιδράσεις «γαλάζιων» βουλευτών.

Το σύμφωνο συμβίωσης των gay προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Και εξηγούμεθα: «στο ψυγείο» μπαίνει το θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ύστερα από έντονες αντιδράσεις «γαλάζιων» βουλευτών, κατάληξη όμως που δεν αρέσει στους «πράσινους» βουλευτές.

Αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. διεμήνυσαν ότι θα καταψηφίσουν σχετική τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Αυτή η τροπολογία δεν περνά γιατί δεν μας εκφράζει» αντέδρασαν οι βουλευτές και ο υπουργός Δικαιοσύνης, που πήρε το μήνυμα και ενημέρωσε το Μαξίμου, είπε πως για το θέμα της συμβίωσης των ομοφύλων θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή «μέσα στο επόμενο διάστημα», αλλά σε χρόνο που δεν διευκρίνισε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε συμφωνήσει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Πρωτόπαπας και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ) να επεκταθεί η ισχύς του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, με τροπολογία που προγραμματίστηκε να περάσει μαζί με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Πάντως, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ -παρά το γεγονός ότι ο υπουργός έθεσε το θέμα στο «νομοθετικό ψυγείο»- ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία. Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, η ρύθμιση θα κατατεθεί  στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Από το ΠΑΣΟΚ πάντως, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, τονίζουν πως η στάση του κόμματος συνολικά απέναντι στο νομοσχέδιο δεν θα εξαρτηθεί από το αν η τροπολογία γίνει αποδεκτή.

Επισημαίνεται ότι μετά την καταδίκη της χώρας μας από το δικαστήριο του Στρασβούργου για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) επειδή από το σύμφωνο συμβίωσης που ισχύει στην Ελλάδα από το 2008 έχουν αποκλειστεί τα ομόφυλα ζευγάρια, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αναγκασμένο -κάποια στιγμή- να καταθέσει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ