Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Οι πανούργοι «βαρονίσκοι» της κοκκαϊνης

Κρυψώνες κοκαΐνης μέσα σε αϊλάινερ και πίνακες ζωγραφικής.

Ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών ξαφνιάζει η φαντασία των εμπόρων κοκαΐνης, οι οποίοι μηχανεύονται κάθε τρόπο προκειμένου να εισάγουν την άσπρη σκόνη στην ελληνική επικράτεια. Καλλυντικά, σαμπουάν, παιδικά ταλκ, πίνακες ζωγραφικής, ακόμα και… κορν φλέικς είναι μερικά από τα «αμπαλάζ» που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών για να παραπλανήσουν τις Αρχές, ώστε να κατορθώσουν να περάσουν από τα αεροδρόμια ή τα λιμάνια της χώρας ποσότητες κοκαΐνης. Η «Espresso της Κυριακής» εξασφάλισε και παρουσιάζει σήμερα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της Δίωξης Ναρκωτικών καταγράφοντας από τις υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει η υπηρεσία τις πιο πρωτότυπες μεθόδους μεταφοράς και εισαγωγής κοκαΐνης -κρυμμένης στα πιο απίθανα αντικείμενα- στη χώρα μας.

1.Μακιγιάζ για τοξικομανείς

Το δαιμόνιο μυαλό των εμπόρων σκέφτηκε το ακατόρθωτο. Ποσότητες κοκαΐνης κρυμμένες μέσα σε μπουκαλάκια και στικ από αϊλάινερ και κραγιόν. Κι όμως, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η Δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα αυτό, το οποίο έκανε εισαγωγή «ειδών μακιγιάζ» από τη Βραζιλία, μόνο που οι συσκευασίες δεν περιείχαν χρώματα και γκλίτερ αλλά ναρκωτικά. Οι δύο Ελληνες που είχαν συστήσει εταιρία-βιτρίνα είχαν θησαυρίσει από την εμπορία της κοκαΐνης, μέχρι που κάποιο στόμα άνοιξε και οι αστυνομικοί της Δίωξης έκαναν έλεγχο στα εισαγόμενα καλλυντικά. Αρχικά από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το ύποπτο, μέχρι που ένας αστυνομικός έσπασε ένα κραγιόν και -ω του θαύματος- στο κούφιο εσωτερικό του αντικειμένου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας. Η συνέχεια ήταν το σπάσιμο όλων των κραγιόν και των αϊλάινερ από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους περίπου ενός κιλού.

2.«Κόκα» σε έργα τέχνης

Ο έμπορος έργων τέχνης, παρά το γεγονός ότι το κατάστημά του στην Κυψέλη δεν παρουσίαζε μεγάλη κίνηση, είχε οικονομική άνεση και κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα, σκορπώντας δεξιά και αριστερά στα ξενυχτάδικα αφειδώς τα 100ευρα. Οι αστυνομικοί είχαν κάποιες πληροφορίες για έναν αντικέρ ο οποίος εισάγει πίνακες από τη Βενεζουέλα και τον Ισημερινό, ενώ παράλληλα διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και μάλιστα υψηλής καθαρότητας στα στέκια της καλής κοινωνίας στην Αθήνα. Οι πληροφορίες επαληθεύθηκαν όταν πια οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τον αντικέρ διαπιστώνοντας τις επαφές του αλλά και.. τις μπίζνες του. Η έρευνα που πραγματοποίησαν στο κατάστημα και στο σπίτι του δεν έδωσε αρχικά κανένα στοιχείο, ωστόσο ένας αστυνομικός με παρατηρητικότητα είδε ότι από την κορνίζα σε έναν από τους πίνακες ζωγραφικής εξείχε η γωνία μιας μπλε κορδέλας. Εσπασε την κορνίζα και η συσκευασμένη κοκαΐνη έπεσε στο δάπεδο του καταστήματος.

3.Οι φοιτητές με τα υγρά μαντιλάκια

Δύο φοιτητές στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να κάνουν τη μεγάλη ζωή, με ακριβές μοτοσικλέτες και διασκεδάσεις. Ωστόσο οι συχνές επισκέψεις τους στις πιάτσες των τοξικομανών της πόλης κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών της Δίωξης. Οι δύο νέοι είχαν συστήσει εταιρία και εισήγαγαν από τη Λατινική Αμερική πλαστικά δοχεία με υγρά μαντιλάκια, τα οποία στη συνέχεια υποτίθεται πως τα έδιναν χονδρική σε μικρά καταστήματα της πόλης. Η πληροφορία όμως που είχαν οι αστυνομικοί ήταν συγκεκριμένη. «Οι δύο φοιτητές του πανεπιστημίου διακινούν ποσότητες κοκαΐνης». Οι αστυνομικοί τελικά κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο, όταν συνέλαβαν τους δύο νεαρούς τη στιγμή που παραλάμβαναν τα πακέτα με τα… υγρά μαντιλάκια. Η σημαντική διαφορά, βέβαια, ήταν πως τα μικρά δοχεία δεν περιείχαν μαντιλάκια, αλλά σακουλάκια κοκαΐνης, βάρους μισού κιλού το καθένα.

4.Δημητριακά με Κολομβιανή σκόνη

Η φαντασία των εμπόρων κοκαΐνης σε αυτή την περίπτωση ξεπερνά ακόμα και τον πιο ευφάνταστο συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων, καθώς είχαν φτάσει στο σημείο μέσα σε μπουκάλια σαμπουάν και συσκευασίες με κορν φλέικς από τη Λατινική Αμερική να εισάγουν ποσότητες κοκαΐνης και μάλιστα άριστης ποιότητας. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν μέσα στα μπουκάλια με το σαμπουάν βρήκαν βυθισμένες συσκευασίες κοκαΐνης, ενώ στα κουτιά με τα κορν φλέικς, αντί για δημητριακά, υπήρχε συμπιεσμένη κόκα στο σχήμα του κουτιού. Τρεις Αθηναίοι συνελήφθησαν γι’ αυτή την υπόθεση, καθώς αποδείχθηκε πως είχαν συστήσει εταιρία-μαϊμού και έκαναν εισαγωγές «σαμπουάν» και «δημητριακών» από την Κολομβία. Μόνο που στην πραγματικότητα τα πακέτα περιείχαν το… παραδοσιακό προϊόν της συγκεκριμένης χώρας. Την κόκα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...