Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

To «The Crown» ανάβει φωτιές: Η τηλεοπτική Μίντλετον εμφανίζεται με εσώρουχα

Σέξι και όποιος αντέξει είναι η επόμενη βασίλισσα της...

Η Σοφία Βεργκάρα φέσωσε εταιρία

Για «φέσι» που ξεπερνάει κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ...

Η παρέλαση των celebrities στα νυχτερινά σχήματα της Αθήνας

H νέα σεζόν στον πλανήτη της διασκέδασης έχει αρχίσει...

Μαρία Μενούνος: Η ανάρτηση για την κατάσταση της υγείας της

Η Μαρία Μενούνος, προ ολίγων μηνών είχε διαγνωσθεί με...

Οι νέες τάσεις και αφίξεις στην πόλη του φωτός

Τα design μπουτίκ ξενοδοχεία και οι επίγειοι (γευστικοί) παράδεισοι στο λαμπερό Παρίσι.

Το Παρίσι δεν θυμίζει πλέον την πόλη που όλοι ανέκαθεν είχαμε κατά νου. Εχει… εξευρωπαϊστεί αισθητά! Μια ευγένεια βασιλεύει στον αέρα και πραγματικά χαίρεσαι να είσαι τουρίστας πλέον στην πόλη αυτή. Σίγουρα δεν έχει γίνει οικονομικό, αλλά πλέον υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που με λίγο προγραμματισμό μπορείς να γευτείς τη μοναδική κουζίνα του, να περπατήσεις στις χαοτικές λεωφόρους του, να πιεις ποτά δίπλα σε περιζήτητους Εβραίους εργένηδες στα «in bars» και να μείνεις σε χαριτωμένα μικρά ξενοδοχεία.

Η αλήθεια είναι ότι μπαράζ νέων ξενοδοχείων έχει κατακλύσει την πόλη του φωτός τον τελευταίο χρόνο. Πέρσι τέτοια εποχή άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το «Shangri La» και το «Royal Monceau», ενώ ακολούθησαν το «Mandarin Oriental» και το «Peninsula». Παράλληλα, μια σειρά ατμοσφαιρικά, μικρά ξενοδοχεία άρχισαν να ξεπετιούνται προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις αντί των πολυτελών πεντάστερων.

«Το lifestyle είναι το μέλλον» μου λέει ο Olivier Lapidus, διάσημος σχεδιαστής και πλέον hotelier. Στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, σε ένα πανέμορφο γωνιακό κτίριο του 19ου αιώνα, στεγάζεται το νέο του εγχείρημα, ένα design μπουτίκ ξενοδοχείο, το οποίο πραγματικά εντυπωσιάζει οποιασδήποτε αισθητικής επισκέπτη, εφόσον είναι κατασκευασμένο με την οπτική ενός μόδιστρου παρά ενός interior designer. Η έμφαση στη λεπτομέρεια και το πάντρεμα υψηλής ραπτικής και high technology κάνουν το ξενοδοχείο μοναδικό.

Την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε, μου εξομολογείται ο Lapidus, τον επισκέφτηκε ο Karl Lagerfeld, ο οποίος έκανε φωτογράφιση μέσα στους χώρους. Το ξενοδοχείο αποτελείται από έξι ορόφους στους οποίους με ξενάγησε ο ίδιος ο Lapidus ξεκινώντας από το Βlack floor, το οποίο είναι πιο σκοτεινό, aggressive, «αντρικό», όπως το χαρακτήρισε ο μόδιστρος, ενώ σταδιακά περάσαμε σε άλλα επίπεδα, όπως το Flannel floor, το Ruby floor, το Couture floor, το Pearl floor και τελικά το Sky floor.

Κάθε επίπεδο είναι θεματικό, με διαφορετικά υλικά, όπως το δέρμα στα πατώματα του Black, οι πέρλες στα έργα τέχνης και τα ολόλευκα, άριστης ποιότητας σεντόνια του ορόφου Pearl, και άλλα τέτοια πολλά, από τις ντουλάπες του ξενοδοχείου με την εξαιρετική επένδυση μέσα έξω (από μετάξι ή δέρμα) έως τις οπτικές ίνες που αλλάζουν χρώματα στις κουρτίνες. Εντύπωση προκαλεί η σάλα όπου σερβίρεται το πρωινό, το οποίο για τους μη ενοίκους του ξενοδοχείου κοστίζει 18 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ ζεστό αλλά συνάμα φουτουριστικό περιβάλλον, όπου μπορείς να πιεις καφέ ή να πάρεις πρωινό και πραγματικά να το ευχαριστηθείς. Από το μέλι έως τα ξερά φρούτα, οι πρώτες ύλες είναι άριστης ποιότητας. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 210 ευρώ.

Επισκεφτήκαμε επίσης το καινούργιο ξενοδοχείο «Edgar». Αξίζει τον κόπο να μείνετε έστω και μία φορά εδώ για τον νεανικό κόσμο του και για τα ωραία contemporary interior designs. Το «Pavillon des letters» στο 8ο διαμέρισμα, κοντά στα Champs Elysees, είναι το αδελφάκι του «Place des Vosges» και του ρομαντικού «Pavillon de la Reine», και αποτελεί επίσης hot spot για διαμονή.

Το… μενού

Εκτός από τις νέες τάσεις στο hospitality, το Παρίσι ως μητρόπολη της γαστρονομίας έχει και σε αυτόν τον τομέα νέες τάσεις να προτείνει. Πρώτο και καλύτερο trend είναι αυτό με μεγάλους, διακεκριμένους chefs που ανοίγουν brasseries ή all day εστιατόρια, όπου ο καθένας μας μπορεί να γευτεί την τεχνοτροπία τους σε πιο προσιτές τιμές, αλλά και μέσα από πιο απλά, καθημερινά πιάτα, τα οποία όμως δεν στερούνται ποιότητας και γεύσης.

Επίσης η επιστροφή σε προϊόντα και πρώτες ύλες τις οποίες παράγει η τοπική γη είναι άλλη μία τάση που ενστερνίζονται μεγάλοι σεφ για να προσφέρουν στο τραπέζι ό,τι πιο αγνό και ποιοτικά ανώτερο.

Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, γνωστός στην παριζιάνικη κοινωνία για τα εστιατόρια Mavrommatis, τονίζει τη σημασία της άριστης πρώτης ύλης κατευθείαν από τους παραγωγούς, η οποία συντελεί στην παρασκευή εκλεκτών πιάτων που δοκιμάσαμε σε ένα εκτενές διήμερο degustation και ειλικρινά αισθανθήκαμε περήφανοι, αρχικά για τον τρόπο με τον οποίο ο σεφ αυτός εξελίσσει την ελληνική – μεσογειακή κουζίνα, όπως επίσης και για την αποδοχή του από το πολύ δύσκολο γαλλικό κοινό.

Η οικογένεια Μαυρομμάτη έχει αυτή τη στιγμή στο Παρίσι δύο εστιατόρια, μία κάβα, δύο delicatessen αυτόνομα και άλλα deli stands μέσα στις Galleries Lafayette και το Bon Marche, ενώ ετοιμάζεται να μας εκπλήξει και με νέα εγχειρήματα μέσα στο 2014.

Ενας άλλος Γάλλος σεφ, καταξιωμένος με αστέρια Michelin, ο οποίος έχει περάσει και από τη Σπονδή στην Ελλάδα, είναι ο Eric Frechon. Μετά το πολύ γνωστό Bristol Mini Palais μόλις άνοιξε στο Παρίσι το all day εστιατόριο Lazare, με αυθεντική γαλλική κουζίνα, πάντα με τον τρόπο που μόνο εκείνος μπορεί και την αναπαράγει. Το εστιατόριο σερβίρει από πρωινό έως και βραδινό, έχει πιάτα ημέρας και ξεχωριστή κάρτα για τσάι.

Ενας άλλος γνωστός σεφ, ο Yannick Aleno, άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες το Terroir Parisien, όπου αναπαράγει κλασικά γαλλικά πιάτα με πρώτη ύλη παρμένη από την τοπική περιοχή και το όνομα Terroir Parisien. Πρόκειται για έναν πολύ ευχάριστο χώρο, ιδανικό για οικογένειες, που μπορείτε να τον επισκεφτείτε όλες τις ώρες της ημέρας και να γευτείτε άψογα υλικά μέσα σε απλά, πεντανόστιμα πιάτα.

Για να κλείσουμε τα τελευταία γαστρονομικά δρώμενα, σας παρουσιάζω με τον πιο «γλυκό» τρόπο την ωραιότερη καινούργια patisserie που έχει κατακτήσει το Παρίσι και ετοιμάζεται να κάνει και το ίδιο στο Λονδίνο. Ονομάζεται Patisserie des reves και μοιάζει με κοσμηματοπωλείο! Εκεί μπορείτε να γευτείτε όλα τα κλασικά γαλλικά γλυκίσματα σε ένα περιβάλλον μοντέρνο και παράλληλα ζεστό. Πίσω από τη συγκεκριμένη patisserie κρύβεται ο θρυλικός ζαχαροπλάστης Contincini, του οποίου η φήμη είναι τόσο μεγάλη όσο και το μέγεθός του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το mille feuille, το éclair au café και το κλασικό Paris brest.

Εάν επισκεφτείτε το κατάστημα στη Rue du Bac, συνοδέψτε τα περίφημα γλυκά σας με ένα ποτήρι σαμπάνια Bruno Paillard – η ροζέ είναι εξαιρετική. Εναλλακτικά επισκεφτείτε το κατάστημα της Rue Longchamps για ένα τσάι με όλα τα συνοδευτικά.

Πριν φύγετε από το Παρίσι περάστε οπωσδήποτε από το καινούργιο concept store του Karl Lagerfeld στο St Germain, όπου μπορείτε να αγοράσετε εξαίσια αντρικά ρούχα. Το Colette και το Eclaireur είναι σταθερές αξίες για ρουχισμό, αξεσουάρ, δώρα, coffee table books και μεγάλη ποικιλία κεριών.

Editor’s tips:

– Αξίζει να περάσετε μια βραδιά στο Μavrommatis για να γευτείτε το άψογο πάντρεμα της γαλλικής με την ελληνική κουζίνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αγκινάρες αλά πολίτα, έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναφάει, όπως επίσης και confit χοιρινού ή ταρτάρ από Saint Jacques και huitres. Επισκεφτείτε τη σελίδα mavrommatis.fr για να ρίξετε και μια ματιά στο χριστουγεννιάτικο μενού, το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη.

– To «Hotel Costes» εξακολουθεί να μαζεύει fun crowd κάθε βράδυ. Δειπνήστε στο εστιατόριό του ή απλώς περάστε από το μπαρ του για χορό και πολύ ωραίο cosmopolitan.

– Αλλο ένα people watching εστιατόριο-μπαρ είναι το Pershing Hall, με αρκετά καλό ασιατικό – ευρωπαϊκό μενού, πολύ ατμοσφαιρικό περιβάλλον, καλό κόσμο και ωραία μουσική.

– Για χορό και clubbing περάστε μια βόλτα από το Titi Twister.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Παγιδευμένοι»: Αυτό είναι το νέο πρόσωπο που εισβάλλει στη σειρά και φέρνει αναταραχές

Ένα νέο πρόσωπο εισβάλλει στη σειρά «Παγιδευμένοι» και φέρνει...

Ματσούκα – Κόκκαλης: Νέες φωτογραφίες από το γάμο τους

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να...

Εξιτήριο από το μαιευτήριο για τη σύζυγο και το γιο γνωστού κυρίου της σόουμπιζ!

Εξιτήριο πήρε από το μαιευτήριο η σύζυγος και ο...

«Ο Ηλίας Ψινάκης έκανε την ανάγκη του μπροστά σε όλους στα διαλείμματα της εκπομπής…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια...

Χώρισαν ένα μήνα μετά τον ερχομό της κόρης τους λόγω απιστίας

Ένα μήνα μετά τον ερχομό του παιδιού του γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ χώρισε. Η είδηση του χωρισμού «έσκασε» σαν «βόμβα» καθώς κανείς δεν περίμενε το ζευγάρι που έδειχνε ερωτευμένο και ευτυχισμένο με το μωράκι του θα τραβούσε χωριστούς δρόμου

Παντρεύεται ο Φίλιππος Πλιάτσικας – Η αναγγελία του γάμου του

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ντυθεί γαμπρός δεύτερη φορά στα...

«Ο Απόστολος Γκλέτσος με είχε διεκδικήσει, του άρεσα»

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης...