Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Θησαύριζε με ληγμένα ναρκωτικά!

Μια φαρμακοποιός εγκέφαλος σπείρας που είχε γεμίσει τις πιάτσες με επικίνδυνα χάπια.


Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών φαρμάκων και παράνομης συνταγογράφησης εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.


Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται μια φαρμακοποιός του Πειραιά, η οποία εδώ και έξι χρόνια χορηγούσε σε δύο συνεργούς της, έναν 60χρονο Ελληνα κι έναν 30χρονο Αλγερινό, ναρκωτικά χάπια, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν -με το αζημίωτο φυσικά- στις πιάτσες των τοξικομανών σε Αθήνα και Πειραιά. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι αλλά και στο κατάστημα της 39χρονης φαρμακοποιού βρέθηκαν πλήθος χάπια, τα οποία είχαν λήξει εδώ και μια δεκαετία, αλλά και χιλιάδες μονόγραμμες συνταγές, οι οποίες αποδείχθηκε πως ήταν πλαστές.


Ολα άρχισαν όταν έφτασε πληροφορία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για έναν Ελληνα κι έναν Αλγερινό που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών φαρμάκων στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου διέμεναν ο Ελληνας και ο αλλοδαπός συνεργός του, στον Βύρωνα. Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.700 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχαν παράνομα.


Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δύο συλληφθέντες είπαν στους αστυνομικούς πως προμηθεύονταν τα χάπια από τη συγκεκριμένη φαρμακοποιό, με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τη σύλληψή της. Συγκεκριμένα ο 60χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 39χρονη και της είπε πως θέλει 3.780 ναρκωτικά χάπια, αντί μεγάλου χρηματικού ποσού. Η φαρμακοποιός συμφώνησε και το πρωί του περασμένου Σαββάτου συναντήθηκε στο κατάστημά της με τον 60χρονο, στον οποίο έδωσε τα χάπια και παρέλαβε τα χρήματα. Εκείνη την στιγμή στο φαρμακείο στο κέντρο του Πειραιά εισέβαλαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τη 39χρονη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια.


Υστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φαρμακείο της κατηγορουμένης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 249 κουτιά ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία είχαν λήξει εδώ και μια δεκαετία, ενώ δεν έφεραν την ταινία γνησιότητας. Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της βρέθηκαν 25 βιβλιάρια τραπεζών με καταθέσεις.


Με βίλα και καταθέσεις 1.000.000 ευρώ


Οπως είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες, πουλούσαν τα ναρκωτικά χάπια που τους έδινε η φαρμακοποιός σε τοξικομανείς από 2 έως 5 ευρώ το χάπι.


Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αρχών, τα τελευταία έξι χρόνια η φαρμακοποιός συνεργαζόταν εν γνώσει της με τα δύο άτομα και τους έδινε ναρκωτικά χάπια εξοικονομώντας μεγάλα χρηματικά ποσά και μάλιστα αφορολόγητα. Η 39χρονη είχε θησαυρίσει από αυτή τη δραστηριότητα και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να αγοράσει μεζονέτα πολυτελείας στην περιοχή της Βούλας, έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ.


Παράλληλα η φαρμακοποιός είχε καταθετικούς λογαριασμούς σε τουλάχιστον 25  τραπεζικά υποκαταστήματα, ύψους 1.000.000 ευρώ. Αυτή η πολυδιάσπαση των καταθέσεων γίνονταν προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός από τις Αρχές του ύψους των χρηματικών ποσών που κατέθετε η κατηγορουμένη…


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...