Στα χέρια πιάστηκαν Σγουρός και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που σχετίζεται άμεσα με την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που σχετίζεται άμεσα με την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αλλά και όσα μαρτυρούν οι εικόνες από επίμαχα βίντεο που κατέγραψαν τη «συμπλοκή», όλα ξεκίνησαν όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά στον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, στον στενό του συνεργάτη και πρώην αναπληρωτή νομάρχη Χάρη Πασβαντίδη και στον διευθυντή του γραφείου του περιφερειάρχη, κ. Γεωργίου, συνεπικουρούμενοι από τους καταληψίες του κάμπινγκ Βούλας και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.


Ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για στημένα επεισόδια. Τελικά, η μελέτη ψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. Την καταδίκη των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται. Τον δρόμο της λάσπης και της βρόμικης προπαγάνδας θα τον περπατήσει μόνος του».


Σημειώνεται ότι -όπως έγινε γνωστό- στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πέρα από την παραχώρηση των 17.500 τ.μ. στον Αστέρα Βουλιαγμένης, χαρακτηρίζονται επιπλέον ως χρήσεις γης για αμιγή κατοικία 39.500 τ.μ., με πολύ μικρό όμως συντελεστή. Επίσης προβλέπεται δυνατότητα λειτουργίας διάσπαρτων εμπορικών κέντρων μέχρι 500 τ.μ. έκτασης το καθένα, αλλά και διατήρηση της αναλογίας του πρασίνου στην περιοχή, σε ποσοστό 70% σε σχέση με τις οικοδομήσιμες εκτάσεις.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ