Το επικίνδυνο μήνυμα του Γιάννη Μπουτάρη

Ενώ δικαιώνει τους δανειστές, λέει ότι αδυνατεί να διοικήσει.

Αδυναμία να διοικήσει! Αυτό ήταν το απίστευτο μήνυμα που έστειλε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας σε εκδήλωση της κίνησης 58, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Τάσο Γιαννίτση, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα του οίκου του, επειδή, όπως είπε, ανακατεύονται και άλλοι φορείς.


«Εγκαινιάζουμε τη νέα παραλία και η Περιφέρεια αντιδρά στην κατάργηση του ποδηλατοδρόμου. Η Περιφέρεια ελέγχει τα του δήμου. Ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη;» διερωτήθηκε, ενώ μιλώντας για την περιβόητη κάρτα κατοίκου για πάρκινγκ υποστήριξε ότι χρειάζονται δώδεκα δικαιολογητικά προκειμένου να την αποκτήσει κανείς, χωρίς πάντως να δώσει εξηγήσεις γιατί ο δήμος ζητεί τόσα χαρτιά από τους δημότες.


Στη συνέχεια έριξε όλη την ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα της χώρας στην ελληνική πολιτεία και απάλλαξε τους ξένους δανειστές: «Με το κράτος που έχουμε, όσα μνημόνια και αν γίνουν, και όλα τα λεφτά του κόσμου να πέσουν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει επενδυτής και να ορθοπατήσει στην Ελλάδα. Βρίζουμε τους Γερμανούς κι αυτόν τον να μην πω τι, τον Φούχτελ. Ωστόσο οι Γερμανοί έχουν σηκώσει τα χέρια, δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ένας εκλεγμένος δήμαρχος δεν μπορεί να ορίσει τα της πόλης του» σημείωσε, παραδεχόμενος και πάλι αδυναμία διοίκησης!


Πρότεινε μάλιστα να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προεδρία της Ε.Ε. γιατί δεν έχει σχέδιο. «Βρέθηκα πρόσφατα στις Βρυξέλλες και με έπιασε κατάθλιψη με την πλήρη ελληνική απουσία για ό,τι συμβαίνει εκεί. Ετοιμάζουμε ελληνική προεδρία της Ε.Ε. Με ποιες προτάσεις; Με ποια προτάγματα; Ξέρετε, όταν παίζεις χαρτιά, υπάρχει και το πάσο» σημείωσε με περισσή αφέλεια δείχνοντας την επικινδυνότητα τέτοιων θέσεων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ