Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Πλεκτάνη για να τύχει φορολογικής ασυλίας»

Μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση εκβιασμού της 39χρονης ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου.

Ως αργά τη νύχτα συνεχίζονταν οι μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβίασης 39χρονης ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου στο Σύνταγμα στον ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαριώτη. Και οι πέντε -δύο γνωστοί δικηγόροι της Αθήνας, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ένας αστυνομικός κι ένας 38χρονος ιδιώτης- αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και τις απέδωσαν σε πλεκτάνη που οργάνωσε η ίδια η καταγγέλλουσα για να πετύχει φορολογική ασυλία.


Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της 39χρονης επιχειρηματία ότι της ζητήθηκε να καταβάλει 400.000 ευρώ για να αρθεί η κατάσχεση 16 κιλών χρυσού που είχε γίνει στο κατάστημά της από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και να αποφύγει περαιτέρω κυρώσεις.


Στην απολογία του ο 50χρονος δικηγόρος -και μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του νομικός σύμβουλος της 39χρονης- υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η υπόθεση αποτελεί «εξόφθαλμη προσπάθεια επίτευξης φορολογικής ασυλίας» -βάσει του άρθρου 6 του ν. 3610/2007-, διότι «η συγκεκριμένη επιχείρηση εμπορίας χρυσού είναι μια “αμαρτωλή” εταιρία που διενεργεί ξέπλυμα μαύρου χρήματος με χρήση του τραπεζικού συστήματος της χώρας».


Μάλιστα ο 50χρονος δικηγόρος φέρεται να υποστήριξε ότι η εταιρία της 39χρονης αγοράζει χρυσό με εικονικά τιμολόγια, φοροκλέπτει και φοροδιαφεύγει μέσω πιστωτικού ΦΠΑ και διενεργεί λαθρεμπορία εξάγοντας χρυσό σε Ελβετία και Γερμανία. Οπως ανέφερε στην απολογία του, ήδη από το καλοκαίρι η επιχειρηματίας προσπαθούσε να δημιουργήσει εικόνα χρηματισμού υποβάλλοντας τότε καταγγελία εις βάρος άλλων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.


Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και ο δεύτερος εμπλεκόμενος δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και ότι στόχος της 39χρονης ήταν να γλιτώσει από τις πολλές φορολογικές της εκκρεμότητες,  στόχος που επιτεύχθηκε μέσω της καταγγελίας που έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος δικηγόρος τόνισε ότι μέσα στους οκτώ μήνες λειτουργίας του το ενεχυροδανειστήριο είχε τζίρο 22 εκατομμύρια ευρώ και επιστροφή ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ!


Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο θα ήταν ο τελικός αποδέκτης του ποσού των 400.000 ευρώ, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε εκβίασε την 39χρονη, ούτε απαίτησε οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα. Ανέφερε ακόμη ότι πράγματι διενήργησε τον έλεγχο στο ενεχυροδανειστήριο ύστερα από εντολή που έλαβε από την υπηρεσία του και στη συνέχεια βεβαίωσε τις παραβάσεις και ανέμενε τον έλεγχο για τους προμηθευτές. Τέλος, υποστήριξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση έγινε χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ



Λάθος στιγμή σε λάθος σημείο, λέει ο 45χρονος


Πρώην μέλος των ΕΚΑΜ και φρουρός γνωστής πολιτικής οικογένειας της χώρας είναι ο αστυνομικός που συνελήφθη μαζί με γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, κατηγορούμενος για εκβίαση γυναίκας, η οποία διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο 45χρονος, που υπηρετεί πλέον σε νευραλγικό τμήμα της Ασφάλειας στο κτίριο της ΓΑΔΑ, υποστηρίζει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και ότι απλώς βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.


Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός, ο οποίος είναι κουμπάρος με τον κατηγορούμενο δικηγόρο, υποστηρίζει πως ο εξ αγχιστείας συγγενής του εκείνη την ημέρα ζήτησε να τον συνοδεύσει μέχρι το ενεχυροδανειστήριο της πελάτισσας του δικηγόρου, καθώς θα μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό και χρειαζόταν προστασία. Ετσι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου, βρέθηκε στο κατάστημα της καταγγέλλουσας χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.


Μάλιστα, όταν κατά την έξοδό του από το ενεχυροδανειστήριο προσπάθησαν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που είχαν δεχτεί την καταγγελία από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, εκείνος προσπάθησε να αντισταθεί, καθώς δεν γνώριζε πως πρόκειται για συναδέλφους του. Οταν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, αμέσως δήλωσε την ιδιότητά του και δέχτηκε χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση να τους ακολουθήσει μέχρι την υπηρεσία τους, πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...