Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Αυτογκόλ από Φιγκερόα

Ο Αργεντινός, αφού έβαλε τη θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού για να φύγει, αποχαιρέτησε συγκινημένος τους «πράσινους» φιλάθλους.


Το χρήμα που του πρόσφερε η Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ από την τιμή και τη δόξα που του πρόσφεραν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού προτίμησε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος για τα επόμενα τρία χρόνια θα παίζει μπάλα στη «Ρεάλ της Μαλαισίας», ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο 29χρονος πρίγκιπας Τουνκού Ισμαΐλ Ιντρίς.


Ο Αργεντινός άσος, που βρέθηκε δύο φορές στα «αζήτητα» μέσα στο έτος που διανύουμε και ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε «σανίδα σωτηρίας», τα λησμόνησε όλα και τον άφησε σύξυλο μπροστά στην πρόταση του 1.200.000 δολαρίων που τον «μέθυσε».


Τα συναισθήματά του; Ο ίδιος τα λέει «ανάμεικτα». Χαρούμενος για τη μετεγγραφή του, δυσαρεστημένος που φεύγει από την Ελλάδα. Μέχρι και ότι θα σταματούσε το ποδόσφαιρο «απείλησε» τη διοίκηση αν δεν του έδινε μεταγραφή. Χθες έδωσε την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου νιώθοντας την ανάγκη να δικαιολογηθεί απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ηρθε μια πρόταση σημαντική για εμένα και την οικογένειά μου. Ηταν κάτι που δεν άρεσε από την αρχή στον σύλλογο, όμως από την άλλη βοηθάω τον Παναθηναϊκό. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ήθελα να εξασφαλίσω ένα καλό συμβόλαιο στο τέλος της καριέρας μου. Στενοχωριέμαι όμως που αφήνω την ομάδα και ειδικά τους οπαδούς που με στήριξαν τόσο πολύ. Στην απόφασή μου έπαιξε πάντως ρόλο ότι ένας παίκτης από την Αργεντινή (Πάμπλο Νεϊμάρ) αγωνίζεται σε αυτή την ομάδα».


Η αποχώρηση του 32χρονου επιθετικού που χαιρέτησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης τους συμπαίκτες του τινάζει βέβαια στον αέρα τα σχέδια του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος χάνει ένα πολύτιμο εργαλείο της ομάδας του στην επίθεση σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Για το χατίρι άλλωστε του Φιγκερόα ο προπονητής των «πρασίνων» άλλαξε το σύστημα 4-3-3 που δούλεψε το καλοκαίρι στην προετοιμασία και εφάρμοσε το 4-4-2 για να τον «χωρέσει» στην ενδεκάδα δίπλα στον Μπεργκ.


«Η αρχική μας διάθεση ήταν να μη δεχθούμε κυρίως για οικονομικούς λόγους αλλά και για πρεστίζ» προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Νταμπίζας τη στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που βγαίνει πάντως κερδισμένη κατά 1.000.000 ευρώ συνολικά, και συνέχισε: «Καταλάβαμε το δίκαιο αίτημά του και του ζητήσαμε να μας φέρει μια πρόταση που δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι. Τώρα πια πρέπει να κάνουμε κίνηση για να τον αντικαταστήσουμε και το μειονέκτημά μας είναι ότι έχουμε ένα κενό τεσσάρων αγώνων μπροστά μας. Το κενό του θα καλυφθεί εκ των έσω και τον Ιανουάριο θα κάνουμε μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση».


Παρελθόν επίσημα και ο Πίντο


Θετικά έληξε στον Παναθηναϊκό η εκκρεμότητα (και) με τον Αντρέ Πίντο. Ο Πορτογάλος αμυντικός δέχθηκε τελικά την πρόταση της διοίκησης για την καταβολή των δεδουλευμένων κι ενός μέρους από το συμβόλαιο της φετινής σεζόν υπογράφοντας κοινή συναινέσει τη λύση του συμβολαίου του. Μάλιστα η διοίκηση της ΠΑΕ τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Για τις επόμενες δέκα μέρες ο Πίντο θα κάνει προπονήσεις μαζί με την ομάδα και στη συνέχεια θα αποχωρήσει. Ηδη αναζητεί στην πατρίδα του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


Συνεδριάζουν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με θέματα συζήτησης το οικονομικό και την πρόσφατη πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.


– Απολογείται σήμερα ο Παναθηναϊκός στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για όσα έγιναν στο ματς με τον Απόλλωνα και, επειδή είναι υπότροπος, κινδυνεύει με νέα τιμωρία της έδρας του. Με «καμπάνα» απειλείται και ο Αναστασίου, σύμφωνα με όσα γράφει στο Φ.Α. ο διαιτητής Ζαχαριάδης.



Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...