Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Χριστούγεννα στο μεσαιωνικό χωριό Kitzbuhel

Ενας από τους απόλυτους χειμερινούς προορισμούς στην Αυστρία, με παραδοσιακά κτίρια, υπέροχα ξενοδοχεία και τοπική κουζίνα που θα ξεμυαλίσει τον ουρανίσκο σας.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και εν μέσω ευρωπαϊκής οικονομικής ύφεσης τα πράγματα έχουν αλλάξει, εφόσον πλέον μπορείτε -σε περίπτωση που θα βρείτε extra budget- να κανονίσετε μια απόδραση της τελευταίας στιγμής. Εάν επιθυμείτε να ζήσετε λευκά Χριστούγεννα στη μαγευτική Αυστρία, σε ένα μέρος όπου οι επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αμέτρητες και τα ηλικιακά γκρουπ ποικίλλουν, τότε ο προορισμός είναι ένας και ακούει στο όνομα Kitzbuhel!
Αποτελεί τον απόλυτο χειμερινό προορισμό για όλα τα γούστα.


Το κέντρο του Kitzbuhel είναι ένα γραφικό μεσαιωνικό χωριό με όμορφα παραδοσιακά κτίρια, ξενοδοχεία, μαγαζιά μόδας με εντυπωσιακές βιτρίνες, καταστήματα με σουβενίρ, ζεστά καφέ και εστιατόρια με πλούσια κοσμική ζωή. Είναι από τα λίγα χωριά που πραγματικά απολαμβάνεις να το περπατάς, να στέκεσαι στα sausage stands, να τρως hot dogs με ζεστό gluwein στη μέση του πλακόστρωτου δρόμου ή να αγοράζεις κάστανα από τους υπαίθριους πωλητές, καθώς τριγυρνάς στο λαμπερά στολισμένο και φωταγωγημένο χωριό.


Επιθυμείτε να κάνετε σκι κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να γευτείτε υπέροχο comfort food ή μήπως προτιμάτε ώρες χαλάρωσης σε spa, συνοδευόμενο από υγιεινά πιάτα και όμορφα δείπνα σε παραδοσιακά εστιατόρια; Θέλετε απλώς να περνάτε την ημέρα σας τεμπελιάζοντας στο λόμπι του ξενοδοχείου και στη συνέχεια να πηγαίνετε βόλτες στα μαγαζιά και για καφέ ή να τρώτε πίτσα με τους φίλους σας; ‘Η μήπως να παίζετε χιονοπόλεμο με τα παιδιά σας και να κάνετε μονοήμερες εκδρομές στη γειτονική εξοχή ή ακόμη και στις κοντινές πόλεις Σάλτσμπουργκ, Ινσμπρουκ και Μόναχο; Το Kitzbuhel είναι ιδανικό για οικογένειες αλλά και για ζευγάρια ή μεγάλες παρέες, γιατί συνδυάζει τα πάντα: από αθλοπαιδιές έως και νυχτερινή ζωή.


Μέχρι και τη δεκαετία του ’90 υπήρξε δημοφιλής προορισμός του διεθνούς jet set, μέχρι που του έκλεψαν την αίγλη άλλα resorts, όπως το Courchevel, προορισμοί που είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερες παροχές και luxury επιλογές. Τα τελευταία χρόνια όμως το Kitzbuhel κάνει δυναμικό comeback προσελκύοντας νέο, όμορφο κόσμο αλλά και κοσμοπολίτικο πλήθος, λόγω των πολλαπλών επιλογών διαμονής σε παραδοσιακά καταλύματα αλλά και των πολλών νέων αφίξεων πολυτελών, design και spa hotels.


Πού να μείνετε


Στο Kitzbuhel υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι που να ανταποκρίνεται στο budget και τα στάνταρ σας. Την περίοδο των εορτών οι τιμές είναι αρκετά υψηλές, αμέσως όμως μετά την Πρωτοχρονιά πέφτουν πολύ.


«Maria Theresia»


Το αγαπημένο μου (και λογικό στις τιμές) ξενοδοχείο είναι το «Maria Theresia». Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Kitzbuhel, λίγα μόνο βήματα από το τελεφερίκ Hahnenkammbahn, και εκτός από την κομβική του θέση έχει ένα ευρύχωρο και πολύ ζεστό και όμορφο λόμπι, όπου μπορείτε να πιείτε το ποτό σας δίπλα στο τζάκι μετά το δείπνο ή τον πρωινό σας καφέ. Το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακή τιρολέζικη κουζίνα με πλούσιο μπουφέ πρωινού και η ημιδιατροφή περιλαμβάνει δείπνο τριών πιάτων και μπουφέ με σαλάτες.


Διαθέτει επίσης ένα επίπεδο με διάφορα είδη σάουνας και ατμόλουτρα, όπου μπορείτε να ξαποστάσετε μετά το σκι και αυτομάτως να αναζωογονηθείτε. Το spa του έχει αρκετά καλές υπηρεσίες περιποίησης ομορφιάς και μασάζ. Σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα, ενώ το τελεφερίκ για το Kitzbuheler Horn είναι επίσης κοντά.


«Schwarzer Adler Wellness spa hotel»


Πρόκειται για ένα υπέροχο boutique hotel με 88 δωμάτια, πρώην τιρολέζικο παραδοσιακό μοτέλ, που έχει πλήρως ανακαινιστεί και έχει να επιδείξει μοντέρνα interiors με δωμάτια και σουίτες διάφορων ειδών, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε επισκέπτη. Οι σουίτες διαθέτουν σάουνα για πριβέ χαλάρωση και τα στούντιο προσφέρουν απίθανη θέα από την μπανιέρα τους στα γύρω βουνά. Το ξενοδοχείο έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο φαγητό, με δύο εστιατόρια, εκ των οποίων το «Neuwirt» έχει βραβευτεί και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της πόλης.


«Tennerhoff»


Ιστορία πολλών ετών έχει το πρώτο 5άστερο ξενοδοχείο του «Kitzbuhel», μέλος της αλυσίδας Relais & Chateaux. Διαθέτει 39 δωμάτια και σουίτες σε παραδοσιακό στιλ, και ένα εστιατόριο που θεωρείται από τα καλύτερα της περιοχής. Η θέα του είναι πανοραμική και είναι η τυπική επιλογή, αν θέλετε να γευτείτε κάτι απόλυτα παραδοσιακό.


«Zur Tenne»


Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού, διαθέτει 51 δωμάτια και ένα εστιατόριο με γεύσεις από την παραδοσιακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα. Αν η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι τα ζητούμενα, μια επίσκεψη στο σπα του θεωρείται must.


«Grand Spa Resort A-Rosa»


Καλά κρυμμένο μέσα στα βουνά, μπροστά σε μια τεχνητή λίμνη, προσφέρει πανοραμική θέα στην κορυφή του Hahnenkamm και στις απότομες, χιονισμένες πλαγιές. Εκτός από το φημισμένο του σπα, το ξενοδοχείο αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό, με άνετα, πολυτελή δωμάτια, spa με μεγάλη εσωτερική πισίνα και καλά εστιατόρια που σερβίρουν τοπικά πιάτα. Μεγάλο ατού του ξενοδοχείου, το Golfclub που βρίσκεται γύρω από το θέρετρο και αποτελείται από 19 γήπεδα.


«Kempinski hotel Das Tirol»


Δίπλα από το διάσημο γήπεδο του γκολφ και το χιονοδρομικό κέντρο, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, ξεχωρίζει το «Kempinski hotel Das Tirol» για τις σύγχρονες και πολυτελείς ανέσεις του, και τη μοναδική του θέση, απευθείας στην πίστα του σκι. Είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο 148 δωματίων με ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ένα τεράστιο σπα και υψηλών προδιαγραφών παροχές για επαγγελματικές εκδηλώσεις και συνέδρια.


Editor’s tips:


– Κάντε ψώνια στο Kitzbuhel. Θα βρείτε εξαίσια και σε καλές τιμές χειμωνιάτικα ρούχα, όπως και μικρά outlets μέσα στο χωριό με εκπτωτικά. Επίσης τα καταστήματα για εξοπλισμό και ρουχισμό σκι είναι τεράστια και προσφέρουν πολλές επιλογές.


– Για πρωινό καφέ αλλά και ευχάριστο στέκι όλη την ημέρα με υπέροχες πίτσες, γλυκά, ποτά και ωραίο κόσμο επισκεφτείτε το Centro.


– Οι τέσσερις στάσεις για καλό φαγητό είναι το Heimatleibe,
το Lois Stern, το Zur Tenne και το Neuwirt.


– Επισκεφτείτε το τεράστιο κολυμβητήριο στην καρδιά του χωριού και απολαύστε κολύμπι και ζεστά ατμόλουτρα στην Aquarena!


Σνίτσελ και ζεστό κρασί


Γαστρονομικά το Kitzbuhel είναι ένας εξαίσιος χριστουγεννιάτικος προορισμός, εφόσον η τοπική κουζίνα έχει να προσφέρει ξεχωριστές λιχουδιές: υπέροχα κέικ σαν τη linzer torte, τη sachertorte, το ζουμερό apfelstrudel και τα γνωστά knoedel. Οπως επίσης και λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα σαν το goulash, το γνωστό schnitzel και το βοδινό tafelspitz, και φυσικά χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί gluwein που σε ζεσταίνει όταν βρίσκεσαι πάνω στο βουνό ή κατά τους περιπάτους στο γραφικό χωριό. Επιπλέον μεγάλοι σεφ ανέλαβαν τα εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων δίνοντας έναν αέρα γαστρονομικής ανανέωσης και διευρύνοντας το φάσμα των επιλογών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...