Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ατάκες στην TV που έγραψαν ιστορία!

Σπαρταριστοί διάλογοι και φράσεις σε ελληνικά σίριαλ που έκαναν τα μηχανάκια της AGB να τρελαίνονται.

Τις ακούσαμε, γελάσαμε, τις επαναλάβαμε κι όταν τις σκεφτούμε, ακόμη μας πιάνουν γέλια! Είναι οι ατάκες των κωμικών σειρών που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία και μας έχουν μείνει αξέχαστες, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Κι επειδή το καλό είναι και διαχρονικό, κάναμε φλας μπακ κι ανασύραμε από το χρονοντούλαπό μας χαρακτηριστικές φράσεις, περιστατικά και ήρωες που αγαπήσαμε.


1. «Oι Απαράδεκτοι»
Κανάλι: Mega
 
Πρεμιέρα: Η σειρά ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1991 κι έκανε επί δύο χρόνια την Ελλάδα να ξεκαρδίζεται με το έξυπνο σενάριο, που υπέγραφε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.
 
Χαρακτηριστικές ατάκες: Ανήκουν δικαιωματικά στον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Τι έγινε, ρε παιδιά;» και… «εγώ είμαι σοβαρός άνθρωπος, έχω κάνει και Πολυτεχνείο». Δεν ξεχνάμε όμως και τον Βλάσση Μπονάτσο, που όταν έβλεπε μια ωραία κοπέλα έλεγε: «Καλό το Τρίκαλο». Επίσης θα θυμάστε τις φράσεις-κλειδιά: «Η Παπαρήγα η καλή», «το αστροπελέκι», «πάμε στου Λαμόγια;», «Λυκαβήττια ’92» και φυσικά την ατάκα του Μπέζου: «Είμαι αβυσσαλέος…».


2. «Οι μεν και οι δεν»
Κανάλι: ΑΝΤ1
 
Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1993. Οι οικογένειες «Δάγγα» και «Σταμάτη» έμειναν επί τρία ολόκληρα χρόνια στον τηλεοπτικό «αέρα». Το σενάριο υπέγραφαν ο Χάρης Ρώμας και η Αννα Χατζησοφιά.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Του Στέλιου Μάινα και της Τζόυς Ευείδη: «Δεν πάμε να την πέσουμε δίπλα στον… χασοδίκη;». Οπως επίσης και η φράση του Χάρη Ρώμα: «Δάγγας ή μάγκας;».


3. «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»
Κανάλι: Mega


Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 2001. Η σειρά βασιζόταν σε κόνσεπτ του εξωτερικού και συγκεκριμένα της αυστραλιανής τηλεόρασης, αλλά την απόδοση των κειμένων υπέγραφε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Ανήκει στη Δήμητρα και φυσικά μιλάμε για το… κλασικό πια «εγώ πότε θα γίνω μάνα;».


4. «Δύο ξένοι»
Κανάλι: Mega
 
Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1997 και ολοκληρώθηκε το 1999. Το σενάριο υπέγραφαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Της Ντίνας Κώνστα, όταν έλεγε και ξανάλεγε «η μόνη γυναίκα που ξέρει πού βρίσκεται σίγουρα ο άνδρας της, είναι η χήρα» και… «σπίτι δίχως κέρατο, δάσος χωρίς έλατο» όπως ακόμη και τη φράση: «Οι άντρες είναι σαν τα πλακάκια: αν τους στρώσεις στην αρχή σωστά, πατάς πάνω τους μια ζωή». Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη θυμηθούμε το «ντα γκασπαζά» της Καλλιόπης Ταχτσόγλου.


5.«Εγκλήματα»
Κανάλι: ΑΝΤ1
 
Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1998 και για δύο σεζόν. Το σενάριο αυτής της τόσο πρωτοποριακής τηλεοπτικής σειράς υπέγραφαν ο Λευτέρης Παπαπέτρου και ο Θοδωρής Πετρόπουλος.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Εκείνη της Καίτης Κωνσταντίνου, απευθυνόμενη στον Κώστα Κόκλα: «Χασάπακλας γεννήθηκες, χασάπακλας θα πεθάνεις». Επίσης γελάσαμε πολύ με τη σκηνή που βάζει δηλητήριο στους κουραμπιέδες: «Χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνει, χιόνια στο καμπαναριό, ΠΕΘΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. Ντιν Ντιν Ντον!». Θυμόμαστε επίσης τη σκηνή όπου τηλεφωνεί στη Μαρία Καβογιάννη για να τη βρίσει και της φωνάζει: «Που…να (μπιπ)» και εκείνη της απαντά: «Αχ, ναι, εγώ είμαι, τι θα θέλατε;». Θυμάστε επίσης τη Μαρία Καβογιάννη να να δηλώνει το χόμπι της; «Εγώ ένα χόμπι είχα από μικρή, το… bird watching!».


6. «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Κανάλι: ΑΝΤ1
 
Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1993 με δημιουργό τον Δημήτρη Βενιζέλο.
Χαρακτηριστική ατάκα: Του Δημήτρη Φραγκιόγλου ή αν προτιμάτε του… «Χλαπάτσα»: «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε».


7. «Ντόλτσε βίτα»
Κανάλι: Mega


Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1995 και ολοκληρώθηκε το 1997. Το σενάριο υπέγραφε ο Αλέξανδρος Ρήγας μαζί με τον Λευτέρη Παπαπέτρου.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Απολαυστικές ήταν οι στιχομυθίες ανάμεσα στην Αννα Παναγιωτοπούλου και την Κατιάνα Μπαλανίκα. Μία από τις χαρακτηριστικότερες: «Μιλάς κι εσύ που έχεις πάει με όλη την Αθήνα;» ρωτά η «Χριστίνα» τη «Σάσα» κι εκείνη της απαντά: «Σιγά τη μεγαλούπολη!».


8. «Εκμέκ παγωτό»
Κανάλι: Mega
 
Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1991 σε σενάριο Βασίλη Νεμέα.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Και ποιος δεν θυμάται την ατάκα του Σπύρου Παπαδόπουλου, όταν έπαιρνε το… αυστηρά επαγγελματικό του και έκανε διάγνωση: «Δυστυχώς, πάσχετε από μετατασιακή οσφυοκαμψία στο μετατάρσιο»! Επίσης ο αξέχαστος Βασίλης Διαμαντόπουλος φώναζε στη Μαρία Φωκά: «Κωλόγριααα»!


9. «Δις εξαμαρτείν»
Κανάλι: Mega
 
Πρεμιέρα: Το φθινόπωρο του 1992 και μας κράτησε συντροφιά για δύο σεζόν. Δημιουργοί, το συγγραφικό δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.
Χαρακτηριστική ατάκα: Εννοείται πως ανήκει στην Ντίνα Κώνστα: «Μπούουουλα, η μανούουουλα»…


10. «Σαββατογεννημένες»
Κανάλι: Mega
Πρεμιέρα: Τη σεζόν 2003-2004 σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη.


Χαρακτηριστική ατάκα: Η σινιόρα Σούλα (Ράνια Σχίζα) στολίζει ένα καράβι για τα Χριστούγεννα και ο Χοσέ (Γιώργος Καπουτζίδης) διαφωνεί: «Σε όλο τον κόσμο στολίζουν δένδρο και κρεμάνε μπάλες!». Η σινιόρα Σούλα: «Εδώ είναι Ελλάδα και στολίζουμε καράβι». Και ο Χοσέ: «Και τι κρεμάτε; Ναύτες;».


11. «Παρά πέντε»
Κανάλι: Mega


Πρεμιέρα: Στον «αέρα» από το 2005 έως το 2007, με σεναριογράφο τον Γιώργο Καπουτζίδη.
Χαρακτηριστικές ατάκες: Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Η ατάκα της Ντάλιας (Σμαράγδα Καρύδη) για το ψάρι φαγκρί: «Βγαίνει και σε άλλα χρώματα φαμπέζ, φαμόβ…», η αξέχαστη ατάκα της Θεοπούλας (Εφη Παπαθεοδώρου): «Κόβεται το σεξ;» και εκείνη της Ζουμπουλίας (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου): «Κι εγώ; Εγώ δεν θα σπούδαζα Αγγλική Φιλολογία; Πρώτη πρώτη, σημαιοφόρος!». Η Ζουμπουλία εξάλλου ήταν καταιγιστική σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Αξέχαστη, για παράδειγμα, είναι η στιχομυθία με τη «συμπεθέρα» (Ελένη Κριτά):
Ζουμπουλία: Ποιος είναι αυτός, συμπεθέρα;
Συμπεθέρα: Ο Βούδας.
Ζουμπουλία: Ο Κούδας; Μμμ, πάχυνε κι αυτός σαν τον Μαραντόνα!


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...