Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Οι στάχτες (στο Κορδελιό) έβγαλαν στο φως νέα τραγωδία

Πεντάχρονο αγγελούδι, οι γονείς και η γιαγιά του που ζούσαν στο σκοτάδι παραλίγο να καούν από τις φλόγες που τύλιξαν το φτωχικό τους.

Προτού καλά-καλά οι πολίτες στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας προλάβουν να συνέλθουν από τον τραγικό θάνατο της 13χρονης Σάρας, της μαθήτριας που έχασε τη ζωή της από το μαγκάλι της φτώχειας, μια ακόμη τραγική οικογενειακή ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται χθες μέσα στις στάχτες ενός φτωχικού σπιτιού στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.


Πρωταγωνιστές μια τετραμελής οικογένεια, πατέρας, μητέρα, ένα αγοράκι μόλις 5 ετών και η γιαγιά του, οι οποίοι κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί όταν το σπίτι όπου διέμεναν άρπαξε φωτιά.


Αιτία του κακού στάθηκε και πάλι η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια η οικογένεια παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Χρήματα δεν υπήρχαν όχι μόνο για να πληρωθούν η ΔΕΗ και τα ενοίκια, αλλά ούτε για να εξασφαλιστούν τα προς το ζην, ένα πιάτο φαγητό και ζεστά ρούχα για το αγγελούδι.


Στις 3 Μαΐου του 2012 η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατέφυγε στη ΔΕΗ και ζήτησε να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ισόγειο μονοκατοικίας επί της οδού Ψυχάρη, καθώς οι ενοικιαστές τής χρωστούσαν ενοίκια τριών ετών. Ετσι, εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο η οικογένεια ζούσε χωρίς ρεύμα. Τα κεριά αντικατέστησαν το φως και μια παλιά ξυλόσομπα το καλοριφέρ.


Στις 4.20 χθες τα ξημερώματα όμως η ζεστασιά που αναζητούσαν λίγο έλειψε να τους πάρει τη ζωή. Πάνω στη σόμπα ακουμπούσε ένα καλώδιο, το οποίο έλιωσε και η φωτιά επεκτάθηκε σε ρούχα που ήταν κοντά. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πυκνοί μαύροι καπνοί και φλόγες άρχισαν να τυλίγουν τα πάντα.


Η φωτιά ξέσπασε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν το 5χρονο αγοράκι μαζί με τη μητέρα του. Το αντρόγυνο, μαζί με το παιδί και την ηλικιωμένη γυναίκα πετάχτηκαν από τον ύπνο και κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το σπίτι προτού επεκταθεί η φωτιά και κινδυνεύσουν να καούν ζωντανοί.


Η Πυροσβεστική κατάφερε άμεσα να σβήσει την πυρκαγιά, η οποία όμως είχε προλάβει να καταστρέψει τα λιγοστά υπάρχοντα της οικογένειας. Η γιαγιά και το παιδί μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της συμπρωτεύουσας, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα. Λίγη ώρα αργότερα η ηλικιωμένη πήρε εξιτήριο, ενώ το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, το οποίο διαθέτει παιδιατρική κλινική, καθώς οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να παραμείνει προληπτικά για νοσηλεία.


Οπως λένε οι γείτονες, οι γονείς και η γιαγιά ήρθαν στην Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια και εγκαταστάθηκαν στο ισόγειο στο Κορδελιό τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, εδώ και τρία χρόνια είχαν σταματήσει να πληρώνουν νοίκι και τους είχε γίνει έξωση, αλλά αρνούνταν να φύγουν.


Η οικογένεια τρέφεται από συσσίτια της Εκκλησίας, ενώ -όπως ανέφεραν οι περίοικοι- οι γονείς του παιδιού είναι τοξικομανείς και δεν έχουν οικονομικούς πόρους, παρά μόνο ένα επίδομα που λαμβάνει ο γιος τους. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης, πάντως, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να πληρώνει το ρεύμα της οικογένειας για όσο καιρό χρειαστεί.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...