Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το πρωί μπουτίκ, το βράδυ μπαρ!

Το εναλλακτικό μαγαζί που προσφέρει ρούχα, αξεσουάρ αλλά και απολαυστικά κοκτέιλ.

Το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και η προσπάθειά της να ξεφύγει από τη «δαγκάνα» της οικονομικής κρίσης την οδήγησαν στο να δημιουργήσει το πρώτο wear bar που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, μέσα στο οποίο προσφέρονται, εκτός από ρούχα και αξεσουάρ, απολαυστικά κοκτέιλ και λικέρ της γιαγιάς. Το εναλλακτικό κατάστημα λειτουργεί με αυτή την πρωτότυπη μορφή από τον Ιούλιο και η ιδιοκτήτριά του Εφη Μαραμένου δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη, αφού έτσι είδε τον χώρο της να γεμίζει από κόσμο και το ταμείο της να «χαμογελά».


Καταλληλότερος τόπος δημιουργίας του τόσο πρωτοποριακού project δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από τα Εξάρχεια, αφού εκεί η ιδιοκτήτρια διατηρούσε εδώ και χρόνια την πρώτη της επιχείρηση με γυναικεία ρούχα και πρωτότυπα αξεσουάρ.


«Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά είχε αρχίσει να μειώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης, ακόμα και στη δική μας την περίπτωση που τα ρούχα μας απευθύνονται σε συγκεκριμένο κόσμο. Ετσι αναζητούσα μια λύση που θα μπορούσε να με βγάλει από το αδιέξοδο όπου θα μπορούσα ενδεχομένως να οδηγηθώ το επόμενο διάστημα» αναφέρει στην «Espresso» η Εφη Μαραμένου, η οποία φωτογραφήθηκε στους χώρους του καταστήματός της, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. «Ετσι πήρα τη μεγάλη απόφαση και μόλις έκλεισε το κατάστημα που ήταν μεσοτοιχία με μένα σκέφτηκα να το εκμεταλλευτώ. Αλλωστε η δημιουργία ενός μπαρ ήταν κάτι και σαν όνειρό μου που ήθελα κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσω».


Εκτός από φαντασία στις επιχειρηματικές κινήσεις της, η Εφη Μαραμένου διαθέτει και γούστο στη διακόσμηση, αφού ο νέος χώρος της έχει άρωμα της δεκαετίας του ’30 και του ’50. Πάνω στα τραπέζια της συνυπάρχουν από φοντανιέρες με βουτήματα και ζαχαρωτά, μέχρι δερματόδετες εκδόσεις από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη. «Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε έναν χώρο που να αρέσει στον κόσμο και σε εμάς. Αλλωστε δεν είχα τη δυνατότητα να ξοδέψω και πάρα πολλά χρήματα, αφού το ταμείο ήταν περιορισμένο. Ετσι επισκέφτηκα το Μοναστηράκι και βρήκα από τις καρέκλες και τις πολυθρόνες της γιαγιάς, μέχρι τασάκια και φλιτζάνια με χρυσές και ζωγραφιστές λεπτομέρειες. Ανοιξα και τα μπαούλα της μαμάς, βρήκα σεμεδάκια και κεντητά καρέ και έτοιμο το μπαρ που προσφέρει καλά ποτά και διασκέδαση μέχρι το πρωί».


Στον χώρο του μπαρ έχει διαμορφωθεί και το κατάστημα με τα ρούχα, το οποίο θυμίζει έντονα μεγάλο κλουβί. «Με έναν τρόπο ο χώρος αυτός έπρεπε να κλείνει και να ανοίγει κάθε φορά που εμείς τον χρειαζόμασταν. Ετσι βρήκαμε αυτή τη λύση που αρέσει πάρα πολύ και στον κόσμο. Μοιάζει με κλουβί, αλλά δεν του λείπει τίποτα. Εχει όσα σταντ χρειάζονται ώστε τα ρούχα μας να δείχνουν σωστά και όπως πρέπει».


Η δημιουργία του wear bar μπορεί να είναι μια αποδοτική λύση για την Εφη Μαραμένου, αλλά ήταν πολύ χρονοβόρα έως ότου εφαρμοστεί, διότι χρειαζόταν ειδική επέκταση στη μέχρι πρότινος άδεια. «Επρεπε να γίνει μια μικρή μετατροπή στην άδεια, αλλά αυτό λόγω της γραφειοκρατίας ήταν πολύ χρονοβόρο. Το είχα βάλει πείσμα όμως και ήμουν αποφασισμένη να το παλέψω. Τελικά το κατάφερα. Χαίρομαι όταν έρχεται κόσμος εδώ και ενθουσιάζεται από τον χώρο, τη διακόσμηση, την ιδέα. Αυτό για μένα είναι η καλύτερη ανταμοιβή» καταλήγει η ιδιοκτήτρια.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...