Εβλεπαν και τις δηλώσεις Στουρνάρα!

Περίεργοι εφοριακοί με πρόσβαση στο TAXISnet «ξεψάχνισαν» τα περιουσιακά στοιχεία υπουργών.

Εφοριακοί «ξεψάχνισαν» τα περιουσιακά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς και άλλων κυβερνητικών στελεχών, μέσω του TAXISnet!


Η διαρροή, που έγινε πρόσφατα, εντοπίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), η οποία διαβίβασε τα στοιχεία στην Οικονομική Επιθεώρηση, που ξεκίνησε ελέγχους σε βάθος.


Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η ΓΓΠΣ απέστειλε στην Οικονομική Επιθεώρηση και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων μια λίστα με ονόματα των εφοριακών, οι οποίοι εντοπίστηκε ότι εισήλθαν μέσω του TAXISnet και του ELENXIS στα προσωπικά στοιχεία των κυβερνητικών στελεχών.


Στόχοι των εισβολέων ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γ.γ. Δημόσιων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδάρης αλλά και πολλοί άλλοι γενικοί γραμματείς και γενικοί διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών.


Ως γνωστόν, στο TAXISnet έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένοι εφοριακοί και δεν μπορεί να μπαίνει οποιοσδήποτε, καθώς απαιτούνται κωδικοί οι οποίοι αλλάζουν κατά συχνά χρονικά διαστήματα, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο των πληροφοριών. Πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον βαθμό απορρήτου των στοιχείων των φορολογουμένων, όταν δεν μπορεί να διασφαλιστεί ούτε το απόρρητο υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων!


Από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο θεωρούν ότι δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στις εφορίες. Οσοι ξέρουν πάντως το κλίμα που επικρατεί στις εφορίες δεν απορούν καθόλου με τις συγκεκριμένες εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ έχουν δει τον φόρτο εργασίας τους να αυξάνει σημαντικά και το προσωπικό να λιγοστεύει, όπως και τα εισοδήματα των υπαλλήλων των ΔΟΥ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ