Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πρόκριση με κόκκινα ρεκόρ

O Ολυμπιακός κατάφερε τον μεγάλο του στόχο κερδίζοντας πέναλτι ύστερα από έντεκα χρόνια,ενώ τα έσοδα μπορεί να φτάσουν τα 30.000.000 ευρώ.


Να τρελάνει κόσμο έχει βαλθεί φέτος ο Ολυμπιακός, κάτι που έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο κόντρα στην Αντερλεχτ (3-1) το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» καταρρίπτουν πλέον και στην Ευρώπη το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι πού θα φτάσουν.


Παράλληλα γεμίζουν τα ταμεία του πειραϊκού συλλόγου χρήματα και ετοιμάζονται για ρεκόρ εσόδων μετά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.


Με τα γκολ που πέτυχαν προχθές οι Πειραιώτες κόντρα στη βελγική ομάδα κατάφεραν για δεύτερη φορά (2005-06 η προηγούμενη) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να βρουν δίχτυα και στα έξι παιχνίδια του γκρουπ, μόνο που τώρα ήρθε και η πρόκριση στην επόμενη φάση. Από κει και πέρα, τα τρία πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Μίτσελ δεν έχουν προηγούμενο και είναι η μοναδική από την Ελλάδα που το κατάφερε (από το εξωτερικό μόνο η Τότεναμ).


Βέβαια η προηγούμενη φορά που είχε κερδίσει πέναλτι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη ήταν πριν από σχεδόν 11 χρόνια, στο μακρινό 2002, όταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το πέναλτι στην πρεμιέρα των ομίλων με τη Λεβερκούζεν (6-2), στο γήπεδο της Ριζούπολης. Πρώτη φορά επίσης ελληνική ομάδα κέρδισε τρεις κόκκινες αντιπάλου σε ευρωπαϊκό ματς.


Σε ατομικό επίπεδο, ο Χαβιέρ Σαβιόλα με τα γκολ που πέτυχε έφτασε να έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Μονακό, Μάλαγα, Ολυμπιακός), ενώ δεύτερη φορά «χτύπησε» δις σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Οσον αφορά τα κέρδη του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούν να φτάσουν έως και τα 30.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δικαιούνται 8.600.000 ευρώ μόνο από την παρουσία τους στη φάση των ομίλων, 3.000.000 ευρώ από τις τρεις νίκες τους (δύο με την Αντερλεχτ και μία με την Μπενφίκα) και ακόμη 500.000 ευρώ για την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπενφίκα. Ετσι ο Ολυμπιακός μετράει στα ταμεία του ήδη 15.600.000 ευρώ.


Σε αυτά θα προστεθούν και τα χρήματα του μεριδίου από το market pool, που αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 13.000.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να υπολογιστούν και τυχόν έσοδα από τα αποτελέσματα της ομάδας (βαθμός ή βαθμούς) στα δύο παιχνίδια της φάσης των «16». Το εισπρακτικό ρεκόρ του Ολυμπιακού πάντως σημειώθηκε τη σεζόν 2009/10, με 27.694.000 ευρώ.


Δεν θέλουν Μπάγερν στον δρόμο για τους «8»


Ο Τζόελ Κάμπελ έριξε το σύνθημα «με τον Ολυμπιακό και στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ», ενώ Μίτσελ Γκονζάλεθ και Χαβιέρ Σαβιόλα (φωτό) συμφώνησαν ότι δεν θέλουν την Μπάγερν Μονάχου στους «16» του θεσμού. Πάντως οι Βαυαροί του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι πολύ πιθανόν μετά την κλήρωση της Δευτέρας και εξαιτίας των δικλείδων ασφαλείας (για να μην τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα) να βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών.


«Προτιμώ Αγγλία. Αν υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για πρόκριση, θεωρώ πως είναι με μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι ή Αρσεναλ, αφού τις ισπανικές ομάδες τις θεωρώ απρόσιτες, όπως άλλωστε και την Μπάγερν» τόνισε ο Μίτσελ, ενώ ο Σαβιόλα είπε: «Δεν έχω προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλό μας, αλλά θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στο Καμπ Νόου ή στο Μπερναμπέου για να αντιμετωπίσω Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα σ’ έναν ευρωπαϊκό αγώνα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...