Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Εκρυβαν σε αποθήκη έναν τόνο χασίς!

Χειροπέδες σε Αλβανό «βαρόνο» που το έκανε εξαγωγή στην Ευρώπη μέσα σε έπιπλα.

Βρήκαν αποθήκη γεμάτη απ’ άκρη σ’ άκρη με ναρκωτικά! Ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη Αλβανός «βαρόνος» των ναρκωτικών έκρυβε ένα τόνο χασίς σε αποθηκευτικό χώρο στην Παιανία, συσκευασμένο σε οικοσκευές και κρυμμένο μέσα σε… ντιβάνια, πασπαλισμένο μάλιστα με καφέ για να μην το μυρίζουν τα εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ.!


Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Αλβανούς οι οποίοι έστελναν κάθε μήνα έναν τόνο χασίς στην Αγγλία και τη Δυτική Ευρώπη! Ανάμεσά τους και ο εν λόγω «βαρόνος», που καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της εκτεταμένης εμπορίας ναρκωτικών.


Στο φωτορεπορτάζ που παρουσιάζει η «Espresso» από την κρυψώνα των μαφιόζων στην περιοχή της Παιανίας, φαίνεται ότι έβαζαν το χασίς μέσα σε… ασκούς για κρασί και στη συνέχεια τους έκρυβαν μέσα σε έπιπλα, φοριαμούς ή κομοδίνα προκειμένου να τα εξάγουν στους «αντιπροσώπους» της μαφίας στη Γηραιά ήπειρο.


Συνολικά, οι αστυνομικοί της Δίωξης βρήκαν και κατάσχεσαν κάτι λιγότερο από ένα τόνο χασίς. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως ο μισός τόνος χασίς είχε ήδη συσκευαστεί μέσα στους ασκούς και είχε τοποθετηθεί σε έπιπλα, τα οποία προορίζονταν για εξαγωγή σε Ευρώπη και Βρετανία.


Η μεταφορά των επίπλων που έκρυβαν το χασίς γινόταν με φορτηγά αλβανικής εταιρίας. Πλέον η έρευνα των αστυνομικών έχει επεκταθεί ώστε να διαπιστωθεί εάν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης γνώριζαν το περιεχόμενο των φορτίων.


Οι άντρες της Δίωξης είχαν πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό για ένα «κεφάλι» της αλβανικής μαφίας το οποίο έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό σταθμό μεγάλων ποσοτήτων χασίς, που έχουν προορισμό χώρες της Ε.Ε. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της πληροφορίας, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον έναν από τους δράστες. Από την παρακολούθηση που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο επισκεπτόταν συχνά μεγάλη αποθήκη στην περιοχή της Παιανίας.


Το βράδυ της Τρίτης πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στην αποθήκη και έπιασαν τους τρεις Αλβανούς στα πράσα, την ώρα δηλαδή που έβαζαν μέσα στα έπιπλα όπου είχαν κρύψει το χασίς καφέ και οδοντόκρεμες, ώστε τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία υπάρχουν στα τελωνεία να μην μπορούν να μυρίσουν τα κρυμμένα ναρκωτικά.


Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, οι Αλβανοί μαφιόζοι εισήγαγαν τμηματικά το χασίς με Ι.Χ. αυτοκίνητα, στα οποία έκρυβαν 60 με 100 κιλά τη φορά, περνώντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα από κρυφά περάσματα. Στην συνέχεια άνθρωποι του καρτέλ στα Ιωάννινα παραλάμβαναν το φορτίο και το έφερναν στην Αθήνα, όπου το έβαζαν στην αποθήκη προκειμένου να το συσκευάσουν και να το εξάγουν.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Χειροπέδες σε πέντε Αλβανούς που μετέφεραν 368 κιλά χασίς με τρία αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας άλλα δύο ως προπομπούς, πέρασαν χθες το πρωί άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας και οι συλληφθέντες (δύο 39χρονοι, δύο 32χρονοι και ένας 30χρονος) θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...