Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 21 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεταξύ απόρριψης και υποτέλειας προτιμήστε τις ειλικρινείς συζητήσεις...

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η Ελισάβετ στο σφυρί

Η βασίλισσα της Βρετανίας σέξι και γεμάτη νάζι σε φωτογραφίες «θησαυρό» από την εφηβεία της.

Ωραία, λυγερή, καλαίσθητα σέξι, με αποκαλυπτικά σορτσάκια, λεπτή μέση και με αέρα σταρ στη σκηνή. Αυτή είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως παρουσιάζεται μέσα από έναν «θησαυρό» παλιών φωτογραφιών, κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης στο Ουίνδσορ, όταν η Ελισάβετ ήταν δεν ήταν 18 ετών και δεν δίσταζε ακόμη και να ντυθεί σαν αγόρι!

Τα σπάνια φωτογραφικά αρχεία από την εποχή που η σημερινή βασίλισσα και η μικρότερη αδερφή της Μαργαρίτα ήταν έφηβες πρωταγωνίστριες σε χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις αποτελούν την ανατροπή της εικόνας που έχει η υφήλιος για την Ελισάβετ, όπως την ξέρουμε: μια φιγούρα λίγο άχαρη, λίγο στρυφνή, χωρίς γοητεία και ανύπαρκτο χαμόγελο. Οι 60 φωτογραφίες, που βγήκαν σε δημοπρασία στο Γκλουσεστερσάιρ, αποτυπώνουν μια γλυκιά έφηβη με μεγάλα μάτια και ζεστό, λαμπερό χαμόγελο, που μεγαλώνει με χάρη για να γίνει μια όμορφη δεσποινίδα. Που ποζάρει με εκλεπτυσμένο νάζι στον φακό και γοητεύει ακόμα και ντυμένη με αγορίστικα ρούχα.

Για δεκαετίες αυτός ο φωτογραφικός θησαυρός ήταν στα χέρια του Χιούμπερτ Τάναρ, ερασιτέχνη ηθοποιού και διευθυντή του σχολείου όπου φοιτούσαν τότε οι πριγκίπισσες, και του Σίριλ Γουντς, ενός νεαρού τότε που μοιράστηκε τη σκηνή μαζί τους και έγινε καλός τους φίλος στις πρόβες. Οι περισσότερες φωτογραφίες δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ και πολλές από αυτές δεν τις είχε δει ποτέ ούτε η ίδια η Ελισάβετ.

Μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1939, ο βασιλιάς Γεώργιος ΙV και η βασίλισσα Ελισάβετ (η βασιλομήτωρ) έμεναν στο Λονδίνο αφήνοντας τις κόρες τους στον πύργο του Ουίνδσορ, αφού το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν ήταν ασφαλές, καθώς το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας βομβαρδιζόταν. Κάθε Χριστούγεννα ωστόσο επέστρεφαν στο Ουίνδσορ για να παρακολουθήσουν τις παντομίμες του Βασιλικού Σχολείου, όπου φοιτούσαν οι πριγκίπισσες. Εκείνη την εποχή η παράσταση της παντομίμας ήταν της «μόδας» σε όλη τη Βρετανία κατά τη γιορτινή περίοδο και βασιζόταν συνήθως σε παιδικές ιστορίες, με τους αντρικούς ρόλους να παίζονται συχνά από κορίτσια και το αντίστροφο, σε μια διαδραστική παρωδία στην οποία συχνά συμμετείχε και το κοινό.

Το 1941, ενώ η 11χρονη αδερφή της έπαιζε τη Σταχτοπούτα, η 15χρονη τότε Ελισάβετ ανέλαβε τον ρόλο του πρίγκιπα Φλόριτζελ, του βασικού αντρικού ρόλου στην ιστορία. Την επόμενη χρονιά η μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας, που είχε πάρει το κολάι στους αντρικούς ρόλους, έκανε τον πρίγκιπα Σαλβαδόρ στην «Ωραία Κοιμωμένη» και το 1943 υποδύθηκε φορώντας σορτσάκι τον Αλαντίν, όταν βεβαίως η αδερφή της (πάντα έπαιρνε τους γυναικείους κορυφαίους ρόλους) έκανε την πριγκίπισσα Ροξάνα.

Σε αυτές τις θεατρικές παραστάσεις, όπως φαίνεται, η σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ πήρε μόνο μία φορά γυναικείο ρόλο, το 1944, όταν οι δύο αδερφές στο έργο «Old Mother Red Riding Boots» μοιράστηκαν τους ρόλους της Λέιντι Χριστίνας Σέργουντ και της κυρίας επί των τιμών Λουσίντα Φέαρφαξ. «Πρόκειται για το καλύτερο βασιλικό αρχείο που έχω ποτέ χειριστεί» δήλωσε ο Κρις Αλμπουρι, υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών Dominic Winter Auctioneers, με έδρα το Γκλουσεστερσάιρ, που βγάζει σε πλειστηριασμό τις περίπου 60 φωτογραφίες. «Είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Και επίσης κατά κάποιον τρόπο δραματικό, αν σκεφτεί κανείς ότι όταν γίνονταν αυτές οι παραστάσεις, στην Ευρώπη μαινόταν ο πόλεμος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...