Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Οι θεοί του Ολύμπου μετακόμισαν στο Χόλιγουντ

Η μυθολογία αναζητεί τη δική της dream cast.

Καθώς ο Ολυμπος μετακόμισε στο… Χόλιγουντ και η ταινιοθήκη στην κατηγορία «ελληνική μυθολογία» αποκτά τη μία προσθήκη μετά την άλλη, η μανία φαίνεται να καταλαμβάνει και τους κινηματογραφόφιλους της οικουμένης που ασχολούνται όλο και πιο ένθερμα με το θέμα.


Η νέα τρέλα -που εξαπλώνεται ταχύτατα- είναι ο ορισμός του «ντριμ καστ», των ηθοποιών δηλαδή που θα είναι ιδανικοί στον ρόλο συγκεκριμένου μυθικού ήρωα, θεού ή ημίθεου, ακόμη κι αν ο ρόλος δεν υφίσταται ούτε ως… ιδέα στα σχέδια των παραγωγών! Αμέτρητες σελίδες έχουν ξεφυτρώσει στο διαδίκτυο με ψηφοφορίες, απόψεις και προτάσεις για το θέμα, ενώ δημιουργούνται ακόμη και κολάζ που «πείθουν» για την ορθότητα της επιλογής.


Εξόχως εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα πρόσωπα της μυθολογίας για τα οποία «διανέμει» ρόλους το φιλοθέαμον κοινό είναι και κάποια που καλά καλά δεν είναι γνωστά ακόμη και σε εμάς τους Ελληνες, όπως, για παράδειγμα, η αμαζόνα Πενθεσίλεια! Από τις δεκάδες προτάσεις η «Εspresso της Κυριακής» ξεχωρίζει και σας παρουσιάζει σήμερα όσες φαίνεται να είναι οι επικρατέστερες.


1. Ολγα Κιριλένκο


Η θεϊκή Ουκρανή θεωρείται ιδανική για τον ρόλο της Αντιόπης, κόρης του Αρη και αδελφής της βασίλισσας των Αμαζόνων, που παντρεύτηκε τον Θησέα και αποτελεί τη μοναδική αναφερόμενη έγγαμη αμαζόνα σε ολόκληρη τη μυθολογία. Γιατί όχι; Ηδη ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της ως θεότητας της θάλασσας στο «Empires of the deep».


2. Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ


Ο «Iron Man» επιλέγεται ως Τάνταλος, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα αιώνιας και θείας καταδίκης. Ο Τάνταλος θάφτηκε στον Αδη, σε έναν λάκκο γεμάτο νερό και κάτω από ένα δέντρο γεμάτο καρπούς, πεινώντας και διψώντας αφόρητα, αφού όταν άπλωνε το χέρι του, τα κλαδιά ανέβαιναν σε μεγάλο ύψος και όταν έσκυβε να πιει νερό αυτό εξαφανιζόταν.


3. Μπερενίς Μαρλό


Μετά το «Skyfall» και τον ρόλο της δίπλα στον Τζέιμς Μποντ η Γαλλίδα με την κλασική ομορφιά έχει γίνει περιζήτητη. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι τέλεια για τον ρόλο της Ιππολύτης, της περήφανης βασίλισσας των αμαζόνων, που έχασε τη… ζώνη της από τον Ηρακλή προκειμένου αυτός να πραγματοποιήσει έναν από τους άθλους του.


4. Χιου Τζάκμαν


Εδώ τα σχόλια περιττεύουν. Με σώμα αρχαίου θεού, ο Χιου Τζάκμαν είναι ιδανικός για τον ρόλο του Ποσειδώνα, ενώ -μεταξύ άλλων- έχει αποκαλύψει ότι έχει ελληνικές ρίζες. «Δύο γενιές πίσω το όνομα της οικογένειάς μου ήταν Μπέλας κι εγώ αισθάνομαι, αλλά και είμαι εξ αίματος Ελληνας» δήλωσε πρόσφατα επισημαίνοντας ότι θα τον ενδιέφερε να κάνει και ταινία στην Ελλάδα.


5. Μέριλ Στριπ


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Μεριλ Στριπ θα είναι εκπληκτική στον ρόλο της Ηρας, της παντοδύναμης αδελφής και γυναίκας του Δία, της άλλοτε ζηλιάρας και άλλοτε συμπονετικής συζύγου. Με ρεπερτόριο πιο πλούσιο από κάθε άλλη σταρ, βραβευμένη με Οσκαρ τρεις φορές και υποψήφια για άλλες 14 ό,τι θέλει κάνει!


6. Σκάρλετ Γιόχανσον


Εξι μήνες στον πάνω και έξι μήνες στον κάτω κόσμο, η πανέμορφη Περσεφόνη, κόρη της Δήμητρας, είχε τη φοβερή ατυχία να την ερωτευτεί ο Αδης. Από τις πιο ακριβοπληρωμένες στο Χόλιγουντ, η γλυκιά Γιόχανσον έχει αδιαμφισβήτητα και την ομορφιά και το ταλέντο να παίξει τον ρόλο της Περσεφόνης, στην περίπτωση που το μυθολογικό πρόσωπο απασχολήσει σεναριογράφους του Χόλιγουντ.


7. Μαριόν Κοτιγιάρ


Η ταλαντούχα και βραβευμένη με Οσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ στον ρόλο της Εκάτης, της χθόνιας θεότητας του κάτω κόσμου, που βοήθησε τη Δήμητρα στην αναζήτηση της Περσεφόνης; Γιατί όχι; Η Εκάτη, θεά της μαγικής τέχνης στον κάτω κόσμο, κληρονόμησε από τους Τιτάνες γονείς της δυνάμεις πάνω σε γη, θάλασσα και ουρανό, γι’ αυτό και η μυθολογία τη θέλει τρίμορφη.


8. Νάταλι Ντόρμερ


Η Νάταλι Ντόρμερ, που υποδύεται την πριγκίπισσα Μάρτζορι στο θρυλικό σίριαλ «Game of Thrones», μεταμορφώνεται σε Πανδώρα και ανοίγει το κουτί. Η Νάταλι Ντόρμερ, που είδε το άστρο της να ανατέλλει και το όνομά της να γίνεται γνωστό ανά την υφήλιο εν μια νυκτί με τη συμμετοχή της στη σειρά-φαινόμενο, έχει παιδικό πρόσωπο και συνάμα πονηρή γοητεία.


9. Κίρα Νάιτλι


Το βλέμμα και η κορμοστασιά της Κίρα Νάιτλι σαφώς συνηγορούν στο να πάρει τον ρόλο της θεάς του κυνηγιού Αρτέμιδας, μιας πιο ενδιαφέρουσες μορφές του δωδεκάθεου. Η ταινία «King Arthur» εξάλλου την προετοίμασε στη χρήση του τόξου. Καλοί οι «Πειρατές της Καραϊβικής», που της ανέβασαν τις μετοχές, αλλά -όσο να ‘ναι- ένας τέτοιος ρόλος θα ανεβάσει και το πρεστίζ της.


10. Αμπερ Χερντ


Ωραία σαν αμαρτία, η Τεξανή σταρ που χώρισε τον Τζόνι Ντεπ από την Παραντί και μετά τον παράτησε φαίνεται… κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ρόλου της θεάς Αφροδίτης. Ξανθιά, σαγηνευτική και με αδυναμία στο κόκκινο κραγιόν, η Αμπερ δεν χρειάζεται και πολλά για να κάνει την Αφροδίτη. Ενα κοχύλι και το κύμα της θάλασσας της αρκούν…


11. Λι Πέις


Στον Αμερικανό ηθοποιό «χρεώνουν» τον ρόλο του Δαίδαλου του πιο ξακουστού Αθηναίου τεχνίτη, που έφτιαξε -μεταξύ άλλων- και τον λαβύρινθο. Οι μετοχές του Πέις ανεβαίνουν γοργά, ενώ ο ρόλος του ως βασιλιά των ξωτικών στην πολυαναμενόμενη νέα ταινία της τριλογίας «Χόμπιτ» τον έχει ήδη εισαγάγει στον κόσμο των μύθων.


Η μεγάλη κόντρα


Μετά τον ρόλο της μάγισσας στη «Χιονάτη και ο κυνηγός», η Σαρλίζ Θέρον θεωρείται ιδανική για να παίξει τη σαγηνευτική μάγισσα Κίρκη που μεταμόρφωσε σε χοίρους τους συντρόφους του Οδυσσέα. Απέναντί της έχει μία άλλη θεά της ομορφιάς, τη Μόνικα Μπελούτσι, που επίσης προτείνεται επιμόνως για τον ίδιο ρόλο!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...