Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αρωμα και μαγεία Χριστουγέννων στο Μιλάνο!

Η πόλη των αντιθέσεων κρύβει τα δικά της μυστικά ειδικά στο πλακόστρωτο εμπορικό τρίγωνο.


Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα βασιλεύει στο Μιλάνο τις μέρες αυτές. Μάλιστα σε σύγκριση με το Παρίσι όπου βρεθήκαμε την περασμένη εβδομάδα, το Μιλάνο σίγουρα έχει το προβάδισμα σε θεματικές βιτρίνες, στολισμένους δρόμους και γιορτινή μουσική να αντηχεί στο πλακόστρωτο εμπορικό του τρίγωνο. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές για την εποχή, έτσι οι περίπατοι στα μαγαζιά, στις γκαλερί και στην Brera γίνονται ευχάριστοι.


Βρίσκομαι στη Via Turani, Κυριακή μεσημέρι, στο πιο δημοφιλές café, το Bianco Latte, κοντά στην Piazza della Repubblica, όπου συχνάζουν Μιλανέζοι και απολαμβάνω το λαχταριστό gelato μου με έναν espresso lungo χαζεύοντας τους θαμώνες σε ένα μαγαζί που σφύζει από κόσμο και προπάντων ζεστή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στα δεξιά του μαγαζιού υπάρχει ένα corner όπου πουλάνε panettone σε πολύ μοντέρνες συσκευασίες, δεκάδες σοκολατένια χριστουγεννιάτικα γλυκάκια και πολλά χαριτωμένα είδη σπιτιού.


Aρχίζω να τραβάω φωτογραφίες και κοντοστέκομαι σε ένα όμορφο στολισμένο τραπέζι πρωινού, λευκό και κόκκινο, με σοκολατένιες καρδούλες, γλειφιτζούρια και στο κέντρο του, οι πιο όμορφες χαρτοπετσέτες που έγραφαν «La felicita natale e in famiglia» (Η ευτυχία των Χριστουγέννων βρίσκεται μέσα στην οικογένεια). Αυτό το ζεστό κλίμα είναι που τραβάει τον επισκέπτη στη γειτονική μας πόλη τέτοιες μέρες.


Το Μιλάνο είναι ένα αμάλγαμα παλιών και νέων στοιχείων. Από τη μία πλευρά το Palazzo Reale, το Duomo, η Pinacoteca Ambrosiana, παλιάς κοπής ξενοδοχεία με υπέροχα frescos στα ταβάνια, πολυελαίους και τσάι να σερβίρεται στο lobby όπως το Principe di Savoia και από την άλλη πλευρά η απόλυτη αντίθεση του αφαιρετικού στοιχείου που τους «πέρασε» πολύ καλά ο ντόπιος Armani και που βασιλεύει σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο της Via Manzoni, μέσα στο απόλυτα μινιμαλιστικό ξενοδοχείο και spa, αλλά και στα μαγαζιά του.


Εκτός από το «Armani hotel», το οποίο αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε έστω και για ένα aperitivo ή για μία ημέρα στο μοναδικό του spa με θέα όλο το Duomo, το «Bulgari hotel» και το «Maison Moschino» αποτελούν και αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα fashion hotels με αρκετά καλό σέρβις και το καθένα τη δική του γοητεία. Το «Bulgari» παραμένει θεσμός αμετακίνητος τα τελευταία χρόνια, με μια ήρεμη, ζεστή αισθητική να κυριεύει στους χώρους και τα δωμάτιά του, πολύ καλό all day εστιατόριο και μπαρ το οποίο μαζεύει πάντα ενδιαφέροντα κόσμο. Τις Κυριακές σερβίρεται το πιο ωραίο brunch της πόλης.


Το «Maison Moschino», από την άλλη, φημίζεται για τα δωμάτιά του, που μοιάζουν με σκηνικά ευθυγραμμισμένα με το ύφος του brand, μεγάλες κόκκινες καρδιές και φωτιστικά σαν φιγουρίνια, αφαιρετική αισθητική και το Clandestinο, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης. Είναι Χριστούγεννα όμως, και σίγουρα ο επισκέπτης θα θέλει κάτι πιο παραδοσιακό και οικογενειακό, όπως η τυπική μιλανέζικη cotoletta alla milanese ή ένα ζουμερό φιλέτο με δενδρολίβανο και ένα τιραμισού στο τέλος. Το τυπικό ιταλικό παλιάς κοπής εστιατόριο φαντάζει βγαλμένο από άλλη εποχή. Λευκά τραπεζομάντιλα, σερβιτόροι στα άσπρα με μαύρα παπιγιόν, καλές λίστες κρασιών και τυπικές σπεσιαλιτέ risotto, pasta, κρέας και ψάρι.


Εάν βρίσκεστε στο κέντρο επισκεφτείτε το Santa Lucia, όπου θα φάτε υπέροχα και χορταστικά. Αλλη μία κλασική επιλογή για μεσημεριανό μετά τα ψώνια είναι το αρχαιότερο εστιατόριο-καφέ Savini στην Galleria Vittorio Emmanuele, όπου θα φάτε πολύ προσεγμένα παραδοσιακά ιταλικά πιάτα σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον.


Για δείπνο παραμένουν δημοφιλείς επιλογές το La Briciola στη Via Solferino, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί κλασική αξία για καλό, απλό ιταλικό φαγητό, το ίδιο και το μπιστρό του Giacomo που αποτελείται από τρία δωμάτια με βιβλιοθήκες και ξύλινες λεπτομέρειες, παραμένει ανοιχτό όλη μέρα και θα φάτε εγγυημένα καλά. Τέλος, από τα παλιά καλά μέρη για ψάρι είναι το La risacca blu. Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με δροσιστικά spumanti και prosecchi.


Οι νέες αφίξεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες σε μόδα και γαστρονομία και κάνουν την πόλη ακόμη πιο διεθνή και μοντέρνα. Το εστιατόριο το οποίο μονοπωλεί τις νύχτες όλου του who is who της πόλης είναι το Ceresio 7. Ανοιξε τον Σεπτέμβριο, έχει δύο εξωτερικές πισίνες για το καλοκαίρι και εστιατόριο μπαρ τον χειμώνα. Ο Dean και ο Dan της μάρκας ρούχων DSquared είναι υπεύθυνοι για το πιο στιλάτο και κοσμοπολίτικο εστιατόριο του Μιλάνου. Ανοιχτό όλη μέρα, αξίζει να περάσετε έστω και για ένα ποτό μετά το dinner σας.


Αλλιώς μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να δοκιμάσετε τις νοστιμιές του αναγνωρισμένου chef Elio Sironi, πρώην σεφ στο Bulgari. Αλλο ένα εστιατόριο που άνοιξε πέρυσι και το επισκέπτομαι πάντα είναι το Mimo, στον πρώτο όροφο του Maison Dondup, ένα πολύ ωραίο concept store με ρούχα της ομώνυμης μάρκας, ένα μικρό champagne bar στο ισόγειό του και πολύ ζεστό χώρο εστιατορίου με ωραία ευρωπαϊκή κουζίνα με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής.


Ο πειρασμός- panettone


Μέρες που είναι ένα ποτήρι γλυκό κρασί συντροφιά με panettone είναι ό,τι πρέπει. Το panettone είναι μιλανέζικη ιστορία και ίσως αποτελεί το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Τα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία-καφέ στο Μιλάνο είναι αρκετά και με ζεστή ατμόσφαιρα. Το πιο γνωστό, το Gatttullo, είναι σαν να μην το έχει αγγίξει ο χρόνος από τη δεκαετία του ’70 που άνοιξε. Φημίζεται για τα κέικ, τα σάντουιτς και όλα τα γλυκά του. Το παραδοσιακό panettone του είναι από τα καλύτερα της πόλης.


Το Cova, ανοιχτό από το 1817 δίπλα στο θέατρο La Scala, είναι must σταθμός για έναν καφέ. Και εκεί μπορείτε να φάτε το πιο φρέσκο panettone της πόλης. Το αγαπημένο μου delicatessen, όπου δεν πάω μόνο για γλυκίσματα και panettone, είναι το Peck στη Via Spadari. Είναι ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός για να προμηθευτείς όλων των λογιών τα τυριά και αλλαντικά ή να τα γευτείς on the spot με ένα ποτήρι γιορτινό prosecco.


Editor’s tips:


– Στις πρωινές βόλτες σας φορέστε πάντα flat παπούτσια. Τα καλντερίμια, εκτός ότι θα σας καταστρέψουν τα τακούνια, θα σας κουράσουν πολύ.


– Επισκεφτείτε το Camina della dolce στην ομώνυμη οδό. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά αξίζει για τα γλυκά του.


– Aperitivo για όσους θέλουν να νιώσουν αληθινοί Μιλανέζοι. Μετά τις 17.00 σερβίρεται παντού.



– Το Palazzo Reale φιλοξενεί εκπληκτικές εκθέσεις, όπως αυτή του Pollock, αλλά εκτός από τις εκθέσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή, επισκεφτείτε στον πρώτο όροφο τη Sala delle Cariatidi και τη σάλα ταπισερί.


– Στην Galleria Carla Sozzani θα βρείτε τις πιο ωραίες εκθέσεις φωτογραφίας. Στη συνέχεια επισκεφτείτε το πιο διάσημο concept store της πόλης. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο και ονομάζεται 10 corso como.


– Μαγαζιά τα οποία δεν πρέπει να χάσετε στη Via della Spiga είναι το καινούργιο του Michael Kors, του Kurt Geiger, του Valentino, το καινούργιο κατάστημα εσωρούχων Agent Provocateur στη Via Verri δίπλα από το μοναδικό στο είδος του μαγαζί του Tom Ford.


– Δοκιμάστε προτού φύγετε Tignanello Antinori, ένα μυθικό κρασί που δεν το βρίσκω εύκολα στην Ελλάδα, από Sangiovese, Cabernet Sauvignon και Franc.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...