Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Πανετόνε για όσκαρ

«Βασιλιάς» του παραδοσιακού γλυκού του ιταλικού Νότου φέτος ο Ναπολιτάνος σεφ Σαλ ντε Ρίζο.

Το καλύτερο πανετόνε, χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό της Λομβαρδίας του ιταλικού Βορρά, δεν παρασκευάζεται στο Μιλάνο αλλά στον ιταλικό Νότο, στη Νάπολη! Την έκπληξη έκανε ο Ναπολιτάνος Σαλ ντε Ρίζο που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «βασιλιά του πανετόνε» στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά στο Μιλάνο.


Ο ζαχαροπλάστης από τη Νάπολη, μέλος της διάσημης Ακαδημίας Σεφ Ζαχαροπλαστών Ιταλίας, αν και παρασκευάζει δέκα διαφορετικά είδη πανετόνε, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο με την κλασική εκδοχή του γλυκού, με αμύγδαλο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;


«Είναι απλό, η φιλοσοφία μου είναι να χρησιμοποιώ τα τοπικά προϊόντα, όλα πιστοποιημένα, κάνοντας γλυκά με τα καλύτερα υλικά. Τα είδη του πανετόνε έχουν πάρει τον τίτλο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Από το πανετόνε με βερίκοκα του Βεζούβιου, το πανετόνε με λιμοντσέλο από το Αμάλφι και το πανετόνε με φουντούκι από το Τζιφόνε στην τελευταία παραλλαγή το Τσιλέντο, που γίνεται με σύκα και βουβαλίσιο γάλα, όλα έχουν τοπικά προϊόντα.


Μεγάλη είναι όμως και η προσφορά της ομάδας που εργάζεται μαζί μου στο εργαστήριο, όλοι ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες στους οποίους οφείλω την επιτυχία και θέλω να τους αφιερώσω το βραβείο» δήλωσε ο νέος «βασιλιάς του πανετόνε».


Η εκδήλωση στο Μιλάνο κάθε χρόνο προσελκύει τους καλύτερους ζαχαροπλάστες και παρουσιάζει επίσης τα καλύτερα ιταλικά αρτοσκευάσματα, τα οποία προτείνει στους Μιλανέζους και σε όσους λατρεύουν τόσο το παραδοσιακό γλυκό όσο και γενικότερα τα εκλεκτά γλυκά με ζύμη τσουρεκιού. Οι δοκιμές είναι πάντα δωρεάν, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και αγορές σε πολύ δελεαστικές τιμές.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...