Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Πανετόνε για όσκαρ

«Βασιλιάς» του παραδοσιακού γλυκού του ιταλικού Νότου φέτος ο Ναπολιτάνος σεφ Σαλ ντε Ρίζο.

Το καλύτερο πανετόνε, χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό της Λομβαρδίας του ιταλικού Βορρά, δεν παρασκευάζεται στο Μιλάνο αλλά στον ιταλικό Νότο, στη Νάπολη! Την έκπληξη έκανε ο Ναπολιτάνος Σαλ ντε Ρίζο που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «βασιλιά του πανετόνε» στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά στο Μιλάνο.


Ο ζαχαροπλάστης από τη Νάπολη, μέλος της διάσημης Ακαδημίας Σεφ Ζαχαροπλαστών Ιταλίας, αν και παρασκευάζει δέκα διαφορετικά είδη πανετόνε, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο με την κλασική εκδοχή του γλυκού, με αμύγδαλο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;


«Είναι απλό, η φιλοσοφία μου είναι να χρησιμοποιώ τα τοπικά προϊόντα, όλα πιστοποιημένα, κάνοντας γλυκά με τα καλύτερα υλικά. Τα είδη του πανετόνε έχουν πάρει τον τίτλο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Από το πανετόνε με βερίκοκα του Βεζούβιου, το πανετόνε με λιμοντσέλο από το Αμάλφι και το πανετόνε με φουντούκι από το Τζιφόνε στην τελευταία παραλλαγή το Τσιλέντο, που γίνεται με σύκα και βουβαλίσιο γάλα, όλα έχουν τοπικά προϊόντα.


Μεγάλη είναι όμως και η προσφορά της ομάδας που εργάζεται μαζί μου στο εργαστήριο, όλοι ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες στους οποίους οφείλω την επιτυχία και θέλω να τους αφιερώσω το βραβείο» δήλωσε ο νέος «βασιλιάς του πανετόνε».


Η εκδήλωση στο Μιλάνο κάθε χρόνο προσελκύει τους καλύτερους ζαχαροπλάστες και παρουσιάζει επίσης τα καλύτερα ιταλικά αρτοσκευάσματα, τα οποία προτείνει στους Μιλανέζους και σε όσους λατρεύουν τόσο το παραδοσιακό γλυκό όσο και γενικότερα τα εκλεκτά γλυκά με ζύμη τσουρεκιού. Οι δοκιμές είναι πάντα δωρεάν, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και αγορές σε πολύ δελεαστικές τιμές.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...