Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Κοκκινιστά γιουβαρλάκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε να φτιάξει στην κουζίνα της...

Δωρεάν κλινικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Πρόληψη» του Μetropolitan στα Καλάβρυτα

Η «Πρόληψη» των  θεραπευτηρίων Metropolitan Hospital και Metropolitan General...

Γιούλη Τσαγκαράκη: «Ο Πάνος Νάτσης με βοήθησε πολύ στις «Σέρρες», ήταν πολύ...

Η Γιούλη Τσαγκαράκη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ελένη» και μεταξύ...

«Παγιδευμένοι»: Ο Δημήτρης μαθαίνει την αλήθεια και θα έρθει αντιμέτωπος με την...

Υπό τον φόβο των εξελίξεων, η ήδη συναισθηματικά φορτισμένη...

Πανετόνε για όσκαρ

«Βασιλιάς» του παραδοσιακού γλυκού του ιταλικού Νότου φέτος ο Ναπολιτάνος σεφ Σαλ ντε Ρίζο.

Το καλύτερο πανετόνε, χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γλυκό της Λομβαρδίας του ιταλικού Βορρά, δεν παρασκευάζεται στο Μιλάνο αλλά στον ιταλικό Νότο, στη Νάπολη! Την έκπληξη έκανε ο Ναπολιτάνος Σαλ ντε Ρίζο που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «βασιλιά του πανετόνε» στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά στο Μιλάνο.


Ο ζαχαροπλάστης από τη Νάπολη, μέλος της διάσημης Ακαδημίας Σεφ Ζαχαροπλαστών Ιταλίας, αν και παρασκευάζει δέκα διαφορετικά είδη πανετόνε, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο με την κλασική εκδοχή του γλυκού, με αμύγδαλο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;


«Είναι απλό, η φιλοσοφία μου είναι να χρησιμοποιώ τα τοπικά προϊόντα, όλα πιστοποιημένα, κάνοντας γλυκά με τα καλύτερα υλικά. Τα είδη του πανετόνε έχουν πάρει τον τίτλο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Από το πανετόνε με βερίκοκα του Βεζούβιου, το πανετόνε με λιμοντσέλο από το Αμάλφι και το πανετόνε με φουντούκι από το Τζιφόνε στην τελευταία παραλλαγή το Τσιλέντο, που γίνεται με σύκα και βουβαλίσιο γάλα, όλα έχουν τοπικά προϊόντα.


Μεγάλη είναι όμως και η προσφορά της ομάδας που εργάζεται μαζί μου στο εργαστήριο, όλοι ταλαντούχοι ζαχαροπλάστες στους οποίους οφείλω την επιτυχία και θέλω να τους αφιερώσω το βραβείο» δήλωσε ο νέος «βασιλιάς του πανετόνε».


Η εκδήλωση στο Μιλάνο κάθε χρόνο προσελκύει τους καλύτερους ζαχαροπλάστες και παρουσιάζει επίσης τα καλύτερα ιταλικά αρτοσκευάσματα, τα οποία προτείνει στους Μιλανέζους και σε όσους λατρεύουν τόσο το παραδοσιακό γλυκό όσο και γενικότερα τα εκλεκτά γλυκά με ζύμη τσουρεκιού. Οι δοκιμές είναι πάντα δωρεάν, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν και αγορές σε πολύ δελεαστικές τιμές.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθηνά Οικονομάκου: Αμετανόητη η ηθοποιός παρά το κράξιμο για νεοπλουτισμό

Τι και αν έχει ακούσει τα εξ αμάξης αυτές...

Φουρθιώτης – Kοκλώνης στον υπόνομο των γκλίτερ με απειλές και ηχογραφήσεις

Το ηχηρό «όχι» του  Open να δεχτεί στο πρόγραμμά...

Πένθος για τον Γιώργο Τσαλίκη

Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Τσαλίκης καθώς έφυγε από...

Σόδομα και Γόμορρα στο λαγούμι των Παλαιοχριστιανών

Περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβίωναν...

Αμαλιάδα: Αυτοκτονία 23χρονης φοιτήτριας, παιδί γνωστών επιχειρηματιών της πόλης

«Παγωμένη» και σε σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία της...

Το σχόλιο του Βασίλη Μπισμπίκη για την αποκαλυπτική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στο «J2US»

Τον Βασίλη Μπισμπίκη «τσάκωσε» η κάμερα της εκπομπής «Breakfast@star»...

Tάκης Βογόπουλος: «Ε, όχι και γυναικωτός ο Μέγας Αλέξανδρος»

Για επικοινωνιακά τρικ, κουτσομπολίστικη σκανδαλοθηρία αλλά και αντιγραφή στο...